Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki amplituner? do hkts11 ps3

kmiler

Rekomendowane odpowiedzi

zabawna teoria :)

widać jak ktoś ma wyrobione odmienne zdanie to znajduje się grupka która stara się doszukać w tym celu i dorobić teorię,

szkoda mi was a szczególnie w tej grupce aktywnie działających i posiadających ten bublowaty zestaw głośników.

pozdrawiam

Focal + Naim

• 1 miesiąc później...

Witam!

Jednak decyzja podjęta:) hkts 11 i ampli onkyo tx-sr 607 po przeczytaniu recenzji i przeanalizowaniu budżetu domowego ta opcja najbardziej mi odpowiada. Niestety nie mam miejsca na zestaw kolumn podłogowych więc to dla mnie jest optymalne rozwiązanie! Dziękuję za poradę i myślę że jak to wszystko poskładam to wstawię kilka fotek mojego kina domowego w osobnym do tego temacie.:)

Gratulacje. Rozumiem, że słuchałeś i na podstawie autopsji osobiście zakkceptowałeś.

Od Kolegi Miksona spodziewaj się kondolencji. :)

Moim zdaniem najlepszy wybór w tym budżecie. Alternatywa tej klasy będzie znacząco droższa.

hej

bobcat wiesz co??? przeglądając forum zauważyłem że ten pan o tym niku promuje ten zestaw (sony htis100) nie tylko w tym temacie ale w innych także:) uśmiałem się gdy zobaczyłem podobny wpis jego autorstwa o tym zestawie ale dobra nie ważne:) Ważne jest to że czeka mnie masa pracy w domu celem uruchomienia tego całego sprzętu na razie wszystko w kartonach:) a miałem tą kasę dołożyć i kupić lepsze auto :) ehehhee pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za poradę wszystkim przychylnym mi osobą:)

ps:

podziwiam ludzi, którym jak obraz nie śnieży to jest oki:):):)

bartoszer, 22 Lut 2010, 14:12

Dzięki. To chyba miła praca w uruchamianiu zestawu. Jeśli mogę w czymś pomóc - cała przyjemność po mojej stronie. Pisz na Forum lub na priva. Kasa była na co innego? No cóż... Znam ten ból. Z autopsji. Zakręcone hobby (audiofilstwo jest tego najlepszym przykładem) kosztuje. Nie żałuję. Między innymi trzeba się wykosztować na dobrą instalację antenową. I Sat i zwykłą. Bo nie zawsze się ogląda/słucha DVD/BD/CD. Czasem chce się coś obejrzeć/posłuchać z eteru lub satelity. A jakości w większości kablówek nie będę wspominał.

Nie zaliczam się do ludzi, o których pisał kiedyś w felietonie Wiech. Było o tym, jak gość chciał na bazarze kupić radio. Coś mu zaprezentowali, ale nie był zachwycony. Powiedział że słychać, lecz nienadzwyczajnie. No to sprzedawca: "A coś pan szanowny chciał? Żeby mu jeszcze żryć przez głośnik dali?"

:)

gratuluje zakupu na podstawie recenzji a nie odsłuchu :)

oby nie było rozczarowania ale pewnie nie będzie

bo moralnie zakup musi być uzasadniony dobrą prasówką :)

pozdr

Focal + Naim

wiesz jest coś takiego jak pierwsza faza euforii przy rozpakowywaniu nowego nabytku gdzie sprzęt w tym okresie użytkowania nie ma wad ma same zalety i wszyscy powinni to mieć bo to jest najlepsze na świecie :) potem to mija jak zaczynasz zastanawiać się czy dokonałeś słusznego wyboru tym bardziej że nabyłeś coś na podstawie prasówki a nie własnych uszu, i gdy zaczyna Tobie czegoś brakować w dźwięku słuchając już gdzieś coś podobnego innej firmy za podobną kasę u kolegi etc zaczynasz sobie robić rachunek sumienia czy był to najlepszy zakup bo (z wiki) " Moralność można definiować jako sposób postępowania jednostki ludzkiej przyjęty pośród większości za normę" czyli kupowanie na podstawie prasówki :)

pozdr

Focal + Naim

==> Mikson

Ze stwierdzenia "Jednak decyzja podjęta:) hkts 11 i ampli onkyo tx-sr 607 po przeczytaniu recenzji i przeanalizowaniu budżetu domowego ta opcja najbardziej mi odpowiada." nie wynika (moim zdaniem) wprost i jednoznacznie że odsłuchów nie było. Wydaje mi się, że wynika tylko tyle,iż recenzje, prasówka i analiza budżetu domowego miały wpływ na decyzję. Nie stosujmy więc nadinterpretacji.

Dylemat o którym piszesz (że zaczyna czegoś w dźwięku brakować) występuje, ale (jak sądzę) w nieco innym miejscu. wtedy mianowicie, kiedy posłuchasz czegoś lepszego, kosztującego 10% - 20% drożej, a więc jeszcze (na styk, jak się bardzo wysilisz) jeszcze w Twoim zasięgu. Na przykład kupiłeś sobie parę głośników za 3000 zł, a u znajomego posłuchałeś innych za 3600 zł. I wtedy zaczynasz sobie wyrzucać: "gdybym nie kupował nowego garnituru / mniej jeździł to i mniej by poszło na benzynę / nie poszedł dwa razy do restauracji itd itp (niepotrzebne skreślić) - to bym sobie też mógł sprawić takie głośniki jak on". Drugi przypadek jest wtedy jak sie pojawi (pozostańmy przy tym samym przykładzie) zupełnie nowy model głośników, o którym przedtem nie słyszałeś, a który gra lepiej od Twoich.

Wiemy wszyscy, że Twoja opinia na temat HKTS-11 jest negatywna. Ja konsekwentnie się z tym nie zgadzam i uważam, że za ten budżet Bartoszer nic lepszego by nie kupił, gdyż jest to zestaw za 2000 zł, który gra na poziomie innych z przedziału cenowego 4000 - 5000.

Za co do moralności to znam również inną definicję: moralność jest to pewna określona suma przesądów, którą jedne grupy społeczne narzucają innym, dla osiągnięcia swoich własnych (zazwyczaj finansowych) korzyści.

w moim odczuciu user wcześniej nie postąpił moralnie bo obarczył mnie promowaniem pierdziawek sony :)

ja w moim mniemaniu moralnie czuję się usprawiedliwiony tym że słuchałem obu zestawów i wiem na co sobą reprezentują i polecam przez zakupem posłuchać czegoś dla wyrobienia swojego zdania o danym produkcie.

zestaw sony był dobrym przykładem alternatywy w określonym budżecie i swoje zdanie podtrzymuję.

Focal + Naim

W ten weekend miałem okazję posłuchać tego Sony. Nie ukrywam, że zachęcony przez Ciebie. W moim odczuciu jest o trzy półki jakościowe niżej. Ale gentlemani o gustach nie dyskutują :)

Panie Mikson jeżeli w jakikolwiek sposób uraziłem pana bądź pana przekonania z góry bardzo przepraszam, a wyrażane prze ze mnie sugestie w kierunku sprzętu, który pan proponował są wyłącznie poparte moimi odczuciami wzrokowymi i słuchowymi:) Tak jak ktoś powiedział w tym temacie, że o gustach się nie dyskutuje:)

PS:

Sprzęt, który pan tak negował sprawdza się w kinie domowym bardzo dobrze hmm ale być może to jest odczucie, które po kilku dniach użytkowania minie ??? kto wie???

PS2:

Nie ma jak to kolumny z Biedronki:) kto widział ten wie;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.