Skocz do zawartości
IGNORED

Koncowka mocy do 703jek

darekdz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

poszukuje koncowki mocy do stereo (moze byc tez wielokanalowa), ktora wyciagnie wszystko z glosnikow B&W703 w pomieszczeniu ok 60m2. Moze byc uzywana nawet do sprowadzenia z USA. Czy moge liczyc na rekomendacje znawcow rynku i takowych perelek?

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/48487-koncowka-mocy-do-703jek/

dlaczego chcesz pomagac tym za oceanem?! Wpusc troche kasy w polskie firmy.bez kitu polecam nowa koncowke qba.charakter brzmienia w duzej mierze zgodny z recenzja w watku o amplifikatorze i qba ampli z ub tygodnia.

Obecnie 703ki napedza ampli Denon 3806 gdyz w kierunku raczej kina byl zakupowany. Chcemy wzbogacic stereo i szukamy koncowki - dobrej za przyzwoita kase.

Oczywiscie, ze nie chce wspierac tych za oceanem ale musze tez myslec o swoim budzecie. Koncowki z naszego rynku za ok 5 tys (nowe) nie wnosza w nasz system tyle aby warto bylo wydac ta kase - Nowy Rotel oraz jakis inny brytyjczyk ale nie pamietam juz co to bylo. Tych za 10 tys nie slucham bo tyle nie wydam. Jednak np Ushera, ktory u nas kosztuje prawie 10 tys widzialem gdzies w sieci - demo dystrybutora za ok 1400 USD. Stad moje rozwazanie o imporcie.

Spokojnie moze to byc uzywka z naszego rynku pod warunkiem, ze wniesie duzo a do tego oszczedzi kieszen.

Poczytalem recenzje, o ktorej pisales i faktycznie nakladajac na to opinie forumowiczow to oba wygladaja interesujaco. Ja musze pozostac jednak przy koncowce i pre ampie poki co z denona gdyz przekladanie kabli glosnikowych do kina nie wchodzi w gre a na monitorki do kina na front poki co brak kasy. Moze wiesz gdzie w w-wie mozna to wypozyczyc na odsluch do domu?

Szanowny Panie Zildijan, nie chodzi tutaj bynajmniej o pomaganie tym za oceanem a o wybór sprzętu.. ale po jakości obsługi w firmie qba i tym że ten wzmacniacz to jakiś byt wirtualny bo to podobno prototyp nie należy się spodziewać zbyt wiele. Ja pamietam qbe z momentu kiedy zbierałem informację o cenach komponentów do jednej modyfikacji kiedy jeszcze się takimi rozwrywkami parąłem. Niestety nie było to dobre wspomnienie. W tej sytuacji polecałbym wybór inne polskiej firmy albo jakiejkolwiek innej niż qba

revert, 19 Sty 2009, 11:06

>Szanowny Panie Zildijan, nie chodzi tutaj bynajmniej o pomaganie tym za oceanem a o wybór sprzętu..

>ale po jakości obsługi w firmie qba i tym że ten wzmacniacz to jakiś byt wirtualny bo to podobno

>prototyp nie należy się spodziewać zbyt wiele. Ja pamietam qbe z momentu kiedy zbierałem informację

>o cenach komponentów do jednej modyfikacji kiedy jeszcze się takimi rozwrywkami parąłem. Niestety

>nie było to dobre wspomnienie. W tej sytuacji polecałbym wybór inne polskiej firmy albo

>jakiejkolwiek innej niż qba

Godny szacunku Panie Revert,

A ja opieram się na pozytywnym doświadczeniu oraz na właśnie sprawdzonej końcówce mocy. Jak najbardziej polecam ten absolutnie realny byt.

Pozdrawiam,

Zildjian

biorąc pod uwagę te 60 m2 polecąłbym coś z wydajnych amerykańskich pieców np dwie końcówki pass x.250 a z trocszke mniejszego budżetu to może to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 2750$ to niezły sprzęt. Przy dwóch wymienionych piecach - ten qba wydaje się być mało wydajny w takim pomieszczeni - ewentualnie ML 32/33 ale to już inne pieniadze.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

piekny ten MC... ech... sprzedany:( czy uwazasz, ze koncowki MC mozna brac w ciemno jesli cos sie pojawi czy tez sa okreslone modele, na ktore warto zwracac uwage? jak mawial Forest, zycie jest jak pudelko czekoladek, nigdy nie wiadomo co sie komu trafi... wiec drugiej takiej tez moze juz nie byc :)

Macintosha można się przestraszyć jak sie zobaczy jak niechlujnie jest wykonany - jakoś tak luźno poskręcany . Powiem tak pomimo wielu niedogodności generalnie grają ciekawie - ja osobiście uważam że modele po 2004-2005 roku sa gorsze niż poprzednicy. Ten akurat który wkleiłem miałem kiedyś w rękach i świetnie napędzał sonus faber amati homage w 60 m2

revert - zapomniałeś dodać, że wszystkie X-250 (X-350 zresztą również) mają trafa dostosowane do napięcia na danym rynku. Innymi słowy - po przywiezieniu takiego okazu z US, będziesz musiał jeszcze zainwestować ok 3kzł w nowy transformator. Do tego bardzo duże koszta transportu (50kg) oraz jakieś cło i podatek, bo nie łudź się że tak duża paczka przejdzie nie zauważona przez celników.

Już lepiej kupić u nas lub u niemca, bywają za 10-11k zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Panowie, uprzejmie prosze o obiektywna ocene takowej koncoweczki

Ukryta Zawartość

chce ja sciagnac na test ale przed tym pytanie czy warte zachodu?

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.