Skocz do zawartości
IGNORED

Opinie o firmie Cairn

Poolak

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za końcówka? 5 kanałów 3 kanały?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Końcówka ma 3 kanały, ale w obudowie jest miejsce na "dostawienie" jeszcze dwóch płytek.

Niestety żadne ze zdjęć nie przedstawia modelu, o który pytam

Oznaczenie jest 5.3 i nic więcej

Wymiarami jest to spore (mniej więcej dwa razy wyższe niż te przedstawione na zdjęciach)

Co to w ogóle za firma jest?

Warto się tym interesować?

Firma dobra, francuska. Robiła (robi) bardzo dobre CD oraz integry, wzmaki dzielone w dwóch wersjach w kl. A i AB mozna było sobie wybrać. Jeszcze chyba Audio Systemie stoja przecenione monobloki K1.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

witam,

posiadam wzmacniacz cairn 4808 - jestem zadowolony zarówno z jakości dźwięku jak i wyglądu (właściwie to zdecydowałem się na zakup w ciemno z powodu bardzo ciekawego wyglądu)

tu jest strona domowa:

Ukryta Zawartość

jedno jest pewne, firma ma bardzo dobre wsparcie techniczne i cierpliwość do użytkowników sprzętu, wysłałem wiele pytań związanych ze wzmacniaczem, za każdym razem otrzymywałem szybko odpowiedzi, więc śmiało możesz pisać pan Gilles Belot na pewno szybko odpisze i udzieli potrzebnych informacji

Ukryta Zawartość

jaką cenę można zaproponować za taką starą trzykanałową końcówkę mocy

w dobrym stanie technicznym i wizualnym?

Niestety nigdzie nie znalazłem odnośnika do starch produktów tej firmy, więc nie mogę

wstawić fotki ani opisu, ale wydaje mi się, ze jest to stary odpowiednik modelu KO3

Miałem kiedyś przez jakieś pół roku integrę i cd z serii 4808 - nie pamiętam dokładnych oznaczeń.

Cd bardzo mi się podobało, grało później przez jakiś czas z Creekiem 4330 i dało się poznać z bardzo dobrej strony. Wzmacniacz wydawał mi się dość jasny, ale może to była wina kabli (grał na Moonwalku i XT 400 Qeda). Urządzenia miały niesamowitą przejrzystość,i mimo jasności o której pisałem nie odebrałem ich absolutnie jako krzykliwych. Konstrukcja bardzo porządna, masywna. Jedynie przeszkadzały mi co rusz pojawiające się "awarie". Często trezba było "resetować" maszynę aby zagrała.

Duża klasa, brzmienie nie dla każdego, czasem wadliwie działająca elektronika - tak krótko.

Przyłączam się do powyższej opinii o wzmacniaczach cairn - bardzo podoba mi się określenie "niesamowita przejrzystość" ;-)

Od dłuższego czasu gram na monoblokach loco, entry level w dzielonkach firmy, i trudno im coś zarzucić. Przestrzeń, rozdzielczość, stereofonia, neutralność. Jeden z niewielu w tej cenie partnerów dla kolumn dynaudio. Niektórym może nie odpowiadać brak zdecydowanego "wykopu" basu, imho jednak są dzięki temu bardziej naturalne.

Lepiej spisują się w akustyce, jazzie, elektronice niż w rocku.

Osobiście polecam, chociaż w zestawieniu z jasnymi kolumnami może być ciut ostro.

Porównywałem m. in. primare a20, naim nait 5i (mkII), yamaha serii 2000, creek evo, c.e.c. 3300r, nad c320bee, accuphase e213 i zamieniłbym się tylko na tego ostatniego.

Ukryta Zawartość

Jest na sprzedaż i wiesz jak teraz to cenią.

Ukryta Zawartość

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.