Skocz do zawartości
IGNORED

6n3-J sprawdzony zamiennik

wulisu

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Paszeko za wyjasnienie w miedzyczasie juz znalazlem wyjasnienia oznaczen, czasem jednak mozna spotkac sie z opisem ze oznaczenie EW orginalnie EB a na angielskich stronach EV ze sa to niby militarne na ile to jest prawdsa nie wiem. Znalazlem z koncowka E ewne zrodlo gdzie moge kupic ale nie widze tych EW moze znacie jakies sprawdzone miejsca gdzie moglbym je nabyc ?

Szukam dalej.

I jeszcze jedno pytanie . Shanling ma 2 lampy w przedwzmacniaczu na kanl i 2 lampki na wzmacniacz sluchawkowy. Czy wymieniajac lampy musze wszystkie 4 czy mozna parami i np: nie uzywam wzmacniacza sluchawkowego wiec lampy tam wlozone moge bycjakies zwykle, a w sekcji przedwzmacniacza chcialbym lepsze ma to sens mozna tak z technicznego punktu widzenia ?

Najlepiej byłoby rzucić okiem na schemat. Ale jeśli za preamp odpowiedzialne są tylko dwie lampki to tylko te wymień na lepsze. W przypływie gotówki warto posłuchać RCA czy GE. U mnie te marki zawsze się sprawdzały.

pozdrawiam

GE:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

RCA:

Ukryta Zawartość

WE (warto powalczyć):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mogę Ci powiedzieć ale tylko z tych lampek, których słuchałem.

12GN7 GE jest kapitalna, 12B4A Sylvania dobra, RCA lepszy bas, 6SN7 (jak jeszcze u mnie grała) - ruski odpowiednik poległ z kretesem w porównaniu do Sylvani.

czyli tej co podales GE w linku z ebaya nie slyszales, bo to inny model niz ten o ktorym mowisz ze slyszales. Wlasnie rozwazam czy nie kupic..kupilem juz te ruskie potestuje zobaczymy.

Ale firma zacna wiec moze sprobuje, kupie kilka roznych firm uzbroje sie w cierpliwosc i bede sluchal. Dobra chlopaki nic wiecej nie mozecie mi juz poradzic, dziekuje wszystkim. Jedyne co mnie jeszcze zastanawia to jak wspomnialem czy na pewno moge zastosowac 2 rozne pary lamp para na sekcje przedwzmacniacza i wzm. sluchawkowego , po co mam kupowac lepsze na sluchawki jak nie slucham w ten sposob. A jesli w jakis sposob 4 lampy dzialaja pos wzm. sluchawkowy to jesli parametry techn. obu par sie zgadzaja ale sa roznych firm, to mozna tak je zastosowac ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.