Skocz do zawartości
IGNORED

ciepło i mięsiście ;)

xatt

Rekomendowane odpowiedzi

To może być to czego szukasz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ciepło, mięsistość, super barwa i wypełnienie. Do tego szczegółowość, precyzja i super stereofonia a wszystko na świetnym fundamencie. U mnie z Thetą Pro Basic III i AkustyKami R1 jest świetnie, a na pewno nie brakuje mięska i ciepełka.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

u MF za ciepło i nastój odpowiada głównie CD. Jednak wzmiaki (starsze) też był dość masywne im starsze tym cieplej. Zacznij może od A3. A3.2 już jest mniej misiowaty, A5 już odpuść bo jest całkiem jasny to już nie ma nic wspólnego z dawnym brzmieniem MF.

Jak chcesz ciemniej niż ma A3, sprawdź nowo odresaurowanego A1 (zdaje się).

Sprawdziłbym też Rokcsan Caspien, dalej hybrydy jak w/w Pathos, a no koniec czyste lampy, np: Cary, alb czysto lampowy Pathos (ale to jużchyba bardzo dorgie zabawki), fajna była by używana Delta STUDIO kt88 (zdaje się) a jeśli ma być jeszcze taniej to może 6L6.

Ciekawa rozmowa. (Raczej - "ja się jak na razie do x nie przekonałem niż x mnie do siebie nie przekonał" - wziąłbym jednak jakąś odpowiedzialnośc za swój własny experience of life, w końcu to moje uszy:)). Rzeczywiście mięsistość i ciepło to znakomita charakterystyka MF - raczej starszego MF, jak zwraca uwagę Przedmówca, i z dużą zasługą CDplayera.

Słuchałem wczoraj Nad 352 - wprawdzie niewygrzanego - w podłączeniu do źródła MF i potem jeszcze źródła Cambridge. Brzmi to za każdym razem nieźle dla kogoś kto upodobał sobie sound MF. Na pewno pomaga relatywnie większa moc Nada na Dynkach, natomiast traci się nieco na mięsistości i rzekłbym blasku. MF ma jeszcze blask oprócz ciepła i mięsistości.

Po 10 latach z MF (patrz profile - specyfikacje) mogę powiedzieć że jest świetny z małymi combo jazzowymi, z piano solo oraz z wokalizami z małym akompaniamentem. Tu jest magia po prostu, wciąga, można już nic nie robić tylko słuchać i być zadowolonym z życia z tego powodu. Tam gdzie jest dużo instrumentów, komuś zależy na poczuciu w pełni scen, mięsistość MF w tym oczywiście nie pomoże. Wydaje mi się że większość osób potrzebuje 2 zestawów (rzadziej 1 lub 3) dla różnych typów produkcji muzycznych - jeśli chce w pełni enjoyować.

Ciepła i mięsistości do towarzystwa nie potrzebuje Electrocompaniet ECI 1. Ja również polecam ten świetny wzmacniacz. Jak chcesz długo, przyjemnie i z klasą słuchać muzyki bez kompromisów, to właśnie ECI1. To rzadkie połączenie lampowej barwy i tranzystorowej werwy na najwyższym poziomie.

Zdecydowanie!

Z tańszych wzmacniaczy polecam posłuchać Jolidę JD 1501RC, ta hybryda brzmi nieagresywnie ale też nie misiowato z ładnie nasyconą średnicą z niesamowitym wykopem basu. Swoboda i energia z jaką zamiatał głośnikami (słuchałem z ProAc 130) była imponująca.

Pozdr

xatt,spróbuj pokombinować z kablem sieciowym w cd,sam nie wierzyłem że to może coś dać gdy nie spróbowałem tego osobiście,uwierz mi naprawdę robi różnicę.w mojej primarze i21 zastosowałem sieciówkę Shuniaty,ociepliło się momentalnie,nabrało przestrzeni, skróciło bas,poprawiło się stereo wyszczególniło instrumenty i jeśli masz do tego wzmak Primare i21 to kombinuj raczej z kolumnami,albo jak niektórzy radzą z lampą,zależy jaszcze jak masz pokój.

• 2 tygodnie później...

tak więc wybór został ograniczony do 2: i21 do kompletu bądź lampa Xindaka M3, której słuchałem u kolegi i mnie oczarowała (fakt, że najpierw trzeba ją dobrze wygrzać!). Na dzień dzisiejszy nie potrafię podjąć decyzji!

youtube.com/watch?v=azHdFUdMtqc

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.