Skocz do zawartości
IGNORED

Primare I30 vs Arcam A38

wetware

Rekomendowane odpowiedzi

>wetware

W moim pojęciu Iceman ma całkowitą rację. Te wzmacniacze grają zdecydowanie różnym dźwiękiem. Wypożycz albo podjedź do jakiegoś sensownego sklepu ze swoimi kolumnami. Kierując się wyłącznie opinią innych daleko nie zajedziesz.

Co do Audio Physic Yara II Superior i Primare I30 skontaktuj się ze Shrek.pl z tego forum. Primare I30 miał, a AP chyba jeszcze ma.

Przy okazji. W cenie 5-7 kzł dobrych wzmacniaczy jest sporo i to nowych.

To trzeba by wyłożyć około 13 tysięcy..:)

Do meritum.

Miałem FMJ A22. Zwiewny, muzykalny, świetny na średnicy. Nie stwierdziłem w nim opisywanego w opiniach mega basu. Powiedziałbym, że bas snuje się w nim, zaznacza swoją obecność, ale nie jest go 'dużo i mocno'.

Teraz gram na na Primare i tutaj rzeczywiście jest dopiero basiszcze, precyzja, kazdy dźwięk jest dokładnie odtworzony. Niestety brak trochę tej tworzącej magię słuchania średnicy. Primare to też design:)

Ja wybrałem Szweda i jestem z niego bardzo zadowolony.

Opisywane modele to poprzednicy wskazanych przez Ciebie propozycji.

Moi drodzy, słucham (czytam) uważnie wszystkie wpisy (rady, porady)... gdybym mógł obydwa wzmacniacze wypożyczyć, to oczywiście bym to zrobił, bo jest dla mnie (i chyba dla wszystkich)oczywiste, że samemu trzeba osłuchać sprzęt i dopasować go do swoich preferebcji i oczekiwań... a ponieważ nie mam takiej możliwości, dlatego proszę i liczę na życzliwe opinie i porady.

Witaj,

jeśli poszukujesz wzmacniacza do kolumn Audio Physic Yara II Superior, odradzam Primare. Są to bardzo dobre wzmacniacze, jednak w połączeniu z AP zaoferują brzmienie jasne, szorstkie, sterylne. Brak będzie odrobiny ciepła, miękkości. Napewno lepszym wyborem w tej konfiguracji byłby ARCAM. Alternatywą mógłby być także CREEK Destiny.

Jest to jednak wyłącznie moja subiektywna opinia oparta na doświadczeniu i odsłuchach.

zyzio, 30 Sty 2009, 11:11

>=> wetware

>Najlepiej jakbyś upolował na ebay-u Primare PRE 30 + A 30.2 ex demo za 7-8 kzł, niestety musiałbyś

>być bardzo cierpliwy....ale wtedy nie byłoby już wątpliwości :)

Nie trzeba być znowu aż tak mocno cierpliwym...:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.