Skocz do zawartości
IGNORED

Odsłuch Maestro S

tojacc

Rekomendowane odpowiedzi

kali77, 2 Lut 2010, 18:41

>Podobna sytuacja była z Usher s520.Wychwalane pod niebiosa.Wystarczy je podpiąć po przyzwoitą

>elektroniką i odrazu widać co są warte.s520 robiło wrażenie ale tylko z kiepska elektronką.Tak samo

>jest z wszystkimi tonsilami

Przecież Tonsil produkuje dobre budżetowe kolumny przeznaczone do współpracy z budżetową elektroniką (i z taką ma grać - nikt nie kupuje nowych Tonsili do wzmaka za kilkanaście kafli...)

zgadza sie radul ja do stereo zakupilem studio60tki wersja 4

a do kina siesty i spisuja sie znakomicie po co mi paradigmy w kinie gdzie yamaha 3800 wycisnie z nich conajwyzej 40% do tego wzmak wielokanalowy ma za zadanie grac wyzszymi rejstrami bo tak strojone jest kino , niskimi tonami zajmuje sie sub

stereo to inna bajka dlatego kupilem kolumny z innej bajki

Porównywanie nowych i używanych kolumn w podobnej cenie nie ma sensu - dziwne byłoby gdyby te drugie (często nominalnie kosztujące kilkakrotnie więcej) zagrały gorzej.

Tylko, modele Tonsila nominalnie kosztujące 1500zł na rynku wtórnym można kupić za 700-800zł.

Niech kolega kali77 wymieni w podobnej cenie chociaż kilka lepszych (nawet używanych) podłogówek.

A teraz zupełnie z innej beczki...

Chcę tanio kupić używane Maestro i przeprowadzić profesjonalny "tuning" w jednej z krajowych manufaktur.

Obudowy i midwoofery są niezłe, więc zostaną - kopułka i zwrotnice będą wymienione.

discomaniac71 te czasy kiedy Minasy kosztowaly 3500 juz minely

Uwazam ze do ceny 1500 zl tonsile jako seryjne kolumny nie znajda latwo pogromcy wsrod konkurencji.

Bede mial w czwatek u siebie siesty front to cos wiecej napisze,mialem stycznosc z tymi wooferami ktore siedza w siestach i uwazam ze sa b dobre ,nie jedna vifka czy perless im nie podskoczy.Gwizdki tonsila jakos nigdy mi sie nie podobały.

Tylko, modele Tonsila nominalnie kosztujące 1500zł na rynku wtórnym można kupić za 700-800zł.

Niech kolega kali77 wymieni w podobnej cenie chociaż kilka lepszych (nawet używanych) podłogówek

teraz będziemy się licytować ?.tak można do usranej śmierci

nie wytrzymalem i poprzestawialem przed chwila klocki odlaczylem paradigmy i pod sonego taf770es podlaczylem siesty , i sam sie dziwie jak ladnei graja wokale i bas jest rewelacyjny wysokie sa przymulone w porownaniu do studio jak na 1500 zl te kolumny sa tych pieniedzy warte i tyle moge od siebie dodać koniec kropka

Jorkers

Niemal wszystkie kolumny różnych producentów są warte swojej kasy i ustala to rynek a nie my, masowo sprzedją się jamo, kody, heco itd jak by nie były warte swojej ceny to by szły.

Pieniądze nie grają !

Jeszcze w czasach PRL znajomy pracujący w Hortexie za niewielkie "załatwiał" niezłe soki jabłkowe, które były eksportowane "na zachód".

Te same, kilkakrotnie droższe soki w pięknych opakowaniach można było kupić w Pewexie - ludzie kupowali i zachwycali się tym "zagranicznym" rarytasem....

Tonsil siesta to chłam akustyczny w cenie 1500 zł za klp. Jeżeli kosztowałyby 500 zł za komplet byłoby ok.

Miałem przez ponad rok więc moje humory i dni pochmurne już nie mają wpływu na ocenę. Siesty nie mają dobrego pasma dolnego oraz górnego, scena "drętwa" więc o wygrzewaniu należy zapomnieć no bo do ch..a ile można wygrzewać. A szału dostałem jak spaliły się gwizdki. Sprzedałem i jestem ... hapy. Teraz I am looking for.

Kolega qbicakostka jest fanem konkurencyjnego STX, więc teraz rozumiem ten wpis...

Stx ma bardzo dobre konstrukcje na AWX i AKX - moim zdaniem co najmniej klasa Siest (znacznie lepsza góra pasma).

• 1 miesiąc później...

Witam, mam te kolumienki od 3 miesięcy i mogę się podzielić swoimi wrażeniami. Na początek wykonanie: solidne, masywne i ciężkie, matowa czerń (osobiście nie przepadam za połyskującymi jak psu jaja meblami). Piękne biało - kremowe membrany fajnie się prezentują. Nawet mojej żonie przeciwniczce kupowania jakiegokolwiek sprzętu audio kolumienki się od razu spodobały. Ale nie dla wyglądu je kupiłem bo wtedy pewnie zainwestował bym w zabawki jamo. Co do dźwięku, dziś po kilku tygodniach użytkowania jestem w pełni szczęścia. To co pisano na forach o wygrzewaniu cewek itd. to nie bajki. Muszę przyznać, że pierwsze dni grania to po prostu zwykłe chińskie kolumny. Na domiar złego w pierwszym dniu instalował ze mną sprzęt kolega zakręcony audiofil chyba tylko żeby mi nie było przykro nie pojechał mi na maksa. I tak przez chyba 3 – 4 tygodnie, aż pewnego weekendu sprzęt pograł głośniej (żona w delegacji). No i po prostu motyl z poczwarki, bas stał się mruczący a nie buczący bardziej dynamiczny, szybki coś niesamowitego. Jak by ktoś opowiedział mi taką historyjkę nie dął bym wiary, ale sam to przeżyłem. Teraz moje maestro s spisują się rewelacyjnie wysokie tony trochę za ostre jak dla mnie, więc dałem -6db. Niedawno miałem imprezę w domu, mój brat słuchał z gęsia skórka na plecach, szwagier zaniemówił, a kolega który instalował ze mną sprzęt stwierdził że coś w ustawieniach amlitunera musiało być nie tak :-) he heee!!!

Tyle mam do powiedzenia, resztę trzeba usłyszeć!

Pozdrawiam

Creativer

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • 2 lata później...

Czy maestro S występuje tylko w czarnym kolorze?

Atoll IN200 Signature, CD-Primare CD-31, Pioneer PL30LII, preamp Buphono, Kolumny-Tannoy XT8F, Kabel gł.-Tellurium Q Ultra Blue, DAC SMSL SU-9, Streamer Raspberry Pi

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.