Skocz do zawartości
IGNORED

D O B R E L I N K I

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

Testuję obecnie Avirę, w towarzystwie M.S.E. i Spy Emergency.

Na kilku kompach.

Do tego Iobit Security 360 PRO + Spy-Bot + Spyware Blaster.

Avira skonfigurowana wg linków zapodanych na str. 3 tego tematu, p. gutekbull'a.

(Aktualna wersja została trochę unowocześniona i zmieniona ale z procedurą można się połapać.)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na 4kompach, Avira nic nie wykryła.

Na moim coś tam w liczbie szt. 2, no ale dotyczyło to programu Malwarebytes'Antimalware

Ukryta Zawartość

Tego:

Ukryta Zawartość

Czepiła się aktualizacji i tyle.

IMO, Avira jest nieco lżejszym programem od Avast'a. Czy skuteczniejszym ? -Zobaczę.

W każdym razie, dziś znów SM.S.E. okazał się szybszy, również od Aviry.

Myślę, że Avast i Avira są na dziś dzień porównywalne.

* * *

(W żadne 100% SKUTECZNE antywiry nie wierzę, dlatego korzystam jeszcze z min. 3 sprawdzaczy ich pracy.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - mały ok. 200MB, szybki dobrze rozpoznaje sprzęt, funkcja copy_to_ram (jest oczywiście wersja usb) pozwala na wykorzystanie nagrywarki, posiada popularne kodeki i najniezbędniejsze oprogramowanie oraz moduły łatwe do dodania polecam wersję 6.1.1 lub 6.2.0 z ftp.slax.org.

O jakości dystrybucji niech świadczy fakt że bazowały na niej np.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do wersji 3 obecnie na Debianie

oraz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) obecnie na slitaz obie także godne zainteresowania ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

A-squared - mam,korzystam, polecam.

(Ignorujcie zagrożenia zidentyfikowane jako o niskim stopniu ryzyka.)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A w ogóle to polecam nr 8 "PC Format".

Teraz z 2. płytami , m.in. z pełną wersją na 12 m-cy programu "EMSISOFT Anti-Malware 5.0." <-- POLECAM.

Zdziwicie się, co macie (zapewne na swoich "czystych i zadbanych" /eheheheehe :)/ kompach i ile ten program ma do roboty ! (Widzę, bo go zainstalowałem na 1. z kompów.)

Działa.. :)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cadam, 9 Lip 2010, 17:29

Ponoć jego skuteczność w porywach to 99,7%/

Pokaż mi inny, lepszy ? ;)

Poza tym, widzę, że aktualizuje się b. często (i sam :)

Spadam po jeszcze ze 3 n-ry tego pisemka.. :)))

arnipl, 10 Lip 2010, 11:39

U mnnie, na jednym z kompów wykrył tylko 6 "średnich" zagrożeń.

Ale to dobrze, bo regularnie skanuję swoje kompy kilkoma innym programami, m.in.

A-squared'em:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Najśmieszniejsze jest to że ja regularnie nic nie skanuje ba nigdy nie skanuje nie mam antyvira ani anty spyware i innych cudów. Po prostu używam świadomie komputera :)

There is no dark side in the moon, really. As a matter of fact it's all dark

zapuściłem ten soft co podał andrea - jedyne co wykrył to jakieś tracking cookie o niskim zagrożeniu i dwa pliki w cache javy

też co jakieś pół roku puszczam scana i jest czysto - nie wiem jak łapiecie tyle syfu...

josef, 11 Lip 2010, 13:38

>zapuściłem ten soft co podał andrea - jedyne co wykrył to jakieś tracking cookie o niskim

>zagrożeniu i dwa pliki w cache javy

>też co jakieś pół roku puszczam scana i jest czysto - nie wiem jak łapiecie tyle syfu...

a gole dupy ogladaja po roznych stronach :)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

• 2 tygodnie później...

Jak wyłączyć w Viście UAC:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
Gość skynyrd

(Konto usunięte)

A propos Aviry - używam go od paru lat. Spełnia wszystkie moje oczekiwania - nie muli, codziennie sie aktualizuje, jest prosty w obsłudze. Przedtem był NOD, Norton, Avast, i fura innych, których nie pamiętam.

Ja tam najardziej lubię AVG, używam od lat.

Co do czyszczenia systemu polecam sprawdzone programy, CCleaner lub ewentualnie nasz polski "Odkurzacz" .

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

" Forever Death Metal "

andrea29 naprawdę trochę mi się uśmiecha jak czytam ile masz anty wirów co Ty tam instalujesz że Ci te freeware wykrywa ja korzystam z darmowego antywira od microsoftu i tyle ! a Ty się przechwalasz że Ci znalazło 6 ! ale czego ? zagrożeń ? HAH ! wierzysz w to ślepo bo Ci tak prgramik pokazał i tyle a czy naprawdę są to zagrożenia tego nie wiesz, no ale kupując pisemka z dwoma płytami CD i śmieceniem tym kompa to się nie dziwię że masz taki śmietnik gdzie program pokazuje że inny program to zagrożenie. Używanie kompa z z rozwagą to najlepszy antywirssss. A sponsorowanych pisemek nie kupuje odkond skończyłem 16 lat bo tam tylko gówno dają nic więcej.

_WILU_, 18 Sie 2010, 19:38

Interesuje mnie temat. W szczególności optymalizacja ustawień kompa (wyłączenie rzeczy nie używanych czy niepotrzebnych) oraz właściwa konserwacja i DOBRE zabezpieczenie.

To taka jakby nowa pasja - a dlaczego by nie ? (Nie samym audio człek żyje ;)

Szanuję PC FORMAT, bo fajnie piszą i przystępnie, dużo zajawek o nowościach.

Nie ma co porównywać z in. pisemkami popularnymi, że ich tytułów nie chcę wymieniać.

95% programów znajdziesz na progrmosach, megaplikach albo dobrychprogramach - zgoda.

Ale są czasem fajne akcje, np. ostatnia z programem EMSISOFTu (program rewelka - licencja za free na rok.)

* * *

Mam w domu kilka kompów i lubię mieć je w stanie najwyższej wydolności i szybkości działania. (Po prostu tak lubię.)

Chodzą mi omc z prędkością światła (kto u mnie był - ten wie jaki trzymają poziom).

A że masz swoje zdanie nt. komputerowych pisemek - zgoda, ale to tylko TWOJE zdanie, a ja mam swoje nt. jednego. Wyrobione.

PC FORMAT jest ok. Merytorecznie, cenowo, edycyjnie i ciekawymi zajawkami o nowościami.

Jest praktycznie użyteczny i przydatny.

Zgadzam się, że większość pisemek to strata kasy, ale nie PC F. Tu się nie rujnujesz na makulaturę, a skorzystasz...

Ukryta Zawartość

Lubię też tą stronkę:

Ukryta Zawartość

(Nie znaczy, ze nie mam własnego poglądu i zdania ;)

I tą też:

Ukryta Zawartość

I parę in. też - nie będę wymieniał, spoko ;)

Grzech ?

* * *

Ze zrozumiałych względów nie zamierzam się chwalić do końca jak mam pozabezpieczane kompy.

Testuje sobie co jakiś czas różne programy (nie za dużo) jak mnie zaciekawią.

Ale a-squared + systemowy M.S.E. = dobra rzecz, uważam. (Mam tez inne programy, jakby sprawdzające pracę pozostałych, także jeden drugiego czasem w dokładności punktuje... ;))

Temat interesuje mnie mocniej od jakichś ~2 lat. Poświeciłem sporo czasu, by sobie odpowiedzieć na pytanie który program coś ewidentnie dobrego wnosi/daje, a który jest słaby albo wrecz niedopracowany i "niebezpieczny" w stosowaniu.

Moich negatywnych komentarzy administratorzy nie umieścili kilkakrotnie :(

Uważam, że radze sobie całkiem dobrze, choć wszystkiego co chciałbym wiedzieć nie wiem :(

Ja po prostu tak mam, że komp ma być szybszy ode mnie i kropka.

Jak tak nie jest to następuje konflikt i ja chwilowo przegrywam - wtedy zmieniam coś w kompie,kupuje nowego kompa albo opymalizuję go programami, by śmigał i nie stwarzał niepotrzebnych problemów. I to wszystko.

Moje kompy mają śmigać z prędkością światła i już.

A jakżeś taki mocny w gębie to mi pomóż: co zrobić, by kursor w trakcie edytowania dokumentów chodził tak z 5-10x szybciej niż normalnie ?

Męczy mnie to, że nie umiem tego zrobić :(

(Pod WIN'98 śmigał tak, że po muśnięciu strzałki kursora na klawiaturze, startował tak że omc nie wypadał mi z ekranu :)

I o takie działanie kursora mi chodzi.

To jak, pomożesz ?

* * *

Przyjmij do wiadomości, że ja sam generalnie to "lubię wiedzieć". /Nie oznacza, że mam ochotę każdego przekonywać do tego, co sprawdziłem i jest dobre. Z wiekiem mam to w ... ./

* * *

To jak, pomożesz mi ad. problemu wyżej ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

WILU nie chcę być złośliwy - naprawdę, ale się chyba z tym swoim poglądem zatrzymałeś..., na poziomie wieku 6 lat...

Albo jesteś tak mądry i tak wszystko wiesz, że nie musisz wiedzieć NIC więcej.

Można by pomyśleć, że tylko głupi chodzą do szkół i łakną wiedzy. Idioci.

• 3 miesiące później...

Polecam najlepszy, bo najskuteczniejszy program do przyspieszania kompa. (Nie spotkałem nic lepszego i skuteczniejszego od 2 lat.)

Pod poniższym linkiem znajdziecie mój komentarz:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam najlepszy, bo najskuteczniejszy program do przyspieszania kompa. (Nie spotkałem nic lepszego i skuteczniejszego od 2 lat.)

Pod poniższym linkiem znajdziecie mój komentarz:

Ukryta Zawartość

post-20192-085492900 1292522182_thumb.jpg

-

Yhym...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Ukryta Zawartość

-

Yhym...

Niestety!Potwierdzam ten sam problem zaistniał podczas próby uruchomienia powyższego programu!

A również zaliżałoby mi na użyciu tak obiecującego narzędzia.Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Dodam jeszcze , że płatny nowy NOD leży w szufladzie bo narozrabiał ;-)

Avira jest doskonała nie obciąża komputera i raz na jakiś czas ją sprawdzam innym programem antywirusowym ( skanerem choćby kacprem ) nigdy nic nie znalazł !!!

No może potrzebna jest jeszcze do tego odrobina rozsądku i nie wchodzenie gdzie nie trzeba i nie otwieranie poczty od "kuzyna z USA " ;-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

KAŻDY ANTYWIR wpływa negatywnie na szybkość działania kompa.

* * *

Po wczorajszej instalacji kilkunastu poprawek o wysokim priorytecie z Windows Update (i potem po zastosowaniu programu 360Amigo System Speedup FREE moja maszyna uruchamia się w 17s :)

(A trochę tego i owego w autostarcie /i nie tylko/ mam.)

* * *

"Odkurzacz" wyrzuca głównie niepotrzebne pliki językowe i pliki kopii zapasowych + parę innych w podstawowym ustawieniu (takiego używam).

wiatrak, ted125: spróbujcie odinstalować 360Amigo i zainstalować najnowszą wersję.

Jeśli coś nie jest tak z 360Amigo to możliwe, że macie coś nie tak ze swoimi kompami.

Spróbowałbym - kolejno - wpierw uaktualnić kompa (z Windows Update), następnie wyczyścić ze śmieci dyski i rejestr (bezpiecznymi programami), a potem przeskanowałbym pr. antywir. (ofc po wcześniejszej jego aktualizacji do najnowszej bazy danych i wersji).

Ja lubię EMSISOFT Anti-Malware (d. A-squared). (Dla mnie najlepszy ze wszystkich tego typu programów. Przyjazny i spolszczony bezbłędnie (!):)

Używam go w pełnej wersji (sam się aktualziuje i pobiera definicje nowych zagrożeń. Ma ich obecnie ponad 6 mln (inne antywiry jakieś 3,5 mln :)

(Była z E A-M płyta w którymś z n-rów PC Formatu z br. Co prawda kończy mi się licencja na E A-M w lipcu 2011r. ale tak mi E A-M podoba, że gotów jestem potem zapłacić za swój spokój :)

* * *

A jak to nic nie da, najlepiej poproście o pomoc biegłego w kompach kolegę.

Ja odinstalowuję programy CCleaner'em. A wyłączam (niektóre) z autostartu np. FCleaner'em. /Też polecam oba./

www.programosy.pl

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie odinstaluję, załączony komunikat wyskakiwał po próbie uruchomienia instalatora owego programu.

Wiesz, wcześniej przyszedł mi do głowy taki żart:

"przed zainstalowaniem czyściciela 360Amigo należy wyczyścić kompa innym czyścicielem. Znaczy się, przed miejscowym znieczuleniem, znieczulane miejsce należy miejscowo znieczulić, aby uniknąć bólu związanego z zaaplikowaniem miejscowego znieczulenie".

Ale nie chciałem offtopować... ;)

A wnosząc z opisu 360Amigo, takich programów są dziesiątki.

"...Kto zagląda pod powierzchnię, czyni to na własną odpowiedzialność..."

Don Kichote to zły człowiek był...

Nie odinstaluję, załączony komunikat wyskakiwał po próbie uruchomienia instalatora owego programu.

Wiesz, wcześniej przyszedł mi do głowy taki żart:

"przed zainstalowaniem czyściciela 360Amigo należy wyczyścić kompa innym czyścicielem. Znaczy się, przed miejscowym znieczuleniem, znieczulane miejsce należy miejscowo znieczulić, aby uniknąć bólu związanego z zaaplikowaniem miejscowego znieczulenie".

Ale nie chciałem offtopować... ;)

A wnosząc z opisu 360Amigo, takich programów są dziesiątki.

* * *

A żebyś wiedział ;) Przed zainstalowaniem i odpaleniem "360Amigo" wyczuściłem kompa innymi czyścicielami - prawda.

Jak stosować coś ulepszającego to tylko na nie zainfekowanym i nie chorym organizmie, też prawda.

W końcu to nie jest lek na wszystkie niedoskonałości.

Ad. że takich programów są dziesiątki - nawet więcej. Nie o to chodzi.

Ale to jedyny program, który tak mocno potrafi skrócić czas ładowania się systemu (u mnie aktualnie w 17s) i przyspieszyć otwieranie się oraz prace WSZYSTKICH aplikacji.

Dlatego napisałem co spraktykowałem: LEPSZEGO NIE ZNAM.

* **

Inne dobre narzędzia to np. Advanced System Care, System Mechanic 10 czy Glary Utilities (GU jakoś nie lubię).

Z kolei ASC to zaawansowane narzędzie - jeszcze je poznaję :) (A mam chyba ze 2 lata - jest dobry, tyle że to "360Amigo" robi duże wrażenie skutecznością działania.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.