Skocz do zawartości
IGNORED

róznice AccuphaseP7000 a AccuphaseP7100

adamodoj

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wg specyfikacji jest tak:

Bardzo podobna topologia.

Parametry takie same - wyjątki:

P7000 ma niższe zakłócenia intermodulacyjne niż P7100 (przynajmniej deklarowane), oraz niższy pobór prądu na idle.

Generalnie nigdy nie słuchałem P7000, ale to co słyszałem w wykonaniu P7100 było imponujące.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

no wlasnie znalazlem na go na niemieckim jebaju

Ukryta Zawartość

pozdr

Ukryta Zawartość

Warto, ale IMO zbyt drogo - może warto się potargować.

Porozmawiaj z userem slvn, który jeśli dobrze kojarzę używa P1000 (nie produkowany chyba poprzednik P7000) z CS 2.4. C2200 miał u siebie i chyba go cenił. Wymieńcie uwagi, bo odsłuch P7000 + CS 2.3 może nie być łatwy.

Pozdr.

qb_1, 7 Lut 2009, 12:29

>-> adamodoj

>

>Nie sądzę jednak, żeby slvn chciał sprzedawać swoje P1000 :-)

zgadza sie - uzywam z CS 2.4 i nie mam najmniejszego zamiaru sprzedawac :-).

W skrocie moge napisac, ze na chwile obecna - jest to power amp bez wad. W zasadzie kazdy aspekt jest w/g mnie wybitny: DYNAMIKA (w sensie dosiegania i wydobywania najcichszych czesci nagran), mnogosc barw, piekne wypelnienie harmonicznych, przestrzen (blisko-holograficzna glebia i szerokosc sceny), wyrazne poglosy i aura pomieszczenia nagraniowego, predkosc (transjenty), szczegolowa lokalizacja zr. poz., JAKOSC BASU (CS2.4 dostaly niezlego dolu z Accu) Tu uwaga - basu czasem moze byc za duzo - sporo zalezy od pomieszczenia i ustawienia kolumn. Dzwiek jest plastyczny i plynny. U mnie DOsuniecie Thieli DO sciany wyrownala mala gorke w midbasie (SIC!). Gora pasma to bajka - jest ultra-czysta, wybrzmiewa do samego konca, doskonale slychac wszelkie przeszkadzajki itp.

Podobna przyjemnosc ze sluchania oferowaly systemy oparte o triody SE (niestety sluchalem tylko na AudioShow, ale podobny charakter tego zrelaksowanego brzmienia dał sie wychwycic), tyle ze nie z takim basem i dynamika jaki daje Accu.

P1000 doskonale zgrywa sie z kablem zasilajacym Harmonixa (cokolwiek by ktos mowil o kablach AC... blah blah - ten kabel zmienia dzwiek koncowki na plus. Kropka.) U mnie gra z preampem Simaudio P-5.

Nie sprawdzalem go z Mcintoshem C2200. Kiedys testowalem C2200 i jest to dobre urzadzenie - z Accu jednak moze byc za grzecznie, ale to tylko przypuszczenie.

Z czystym sumieniem polecam - P1000 jest do kupienia w EsotericHifi (w Warszawie).

pzdr

P.S.

P7100 ma cos zmienione w ukladach lokalnego sprzezenia zwrotnego (zmienili napieciowe na pradowe albo odwrotnie ;), zdaje sie takze, ze uzyli innych tranzystorow, ponoc brzmia jeszcze gladziej w P7100. Warto zauwazyc ze P1000 kosztowal 19.999$, czyli sporo wiecej niz obecnie ksoztuje P7100 :>

pogadalem z gosciem i pohandlowalem, generalnie accu jest nowy i mam 2 lata gwarancji z cena poszedl znacznie w dol.... powiedzial ze nic nie zarobil ale ze ma kiepski obrot przez recesje...

no nie wiem...

generalnie jestem zadowolony bo przeskok z densena dm10 na accu p7000 bedzie masywny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.