Skocz do zawartości
IGNORED

lampa od 12.000 do 15.000-Jaka?

Wierza34

Rekomendowane odpowiedzi

CZESC !!!!

A ja dodam cos od SIEBIE !

DOWIEDZIALEM sie zupelnie przypadkiem ;) ZE kolumny podlogowe DALI GRAND nie beda graly z zadnym wzmacniaczem lampowym.Sa to kolumny do duzych wzmacniaczy ale TRANZYSTOROWYCH.

ALE DALCZEGO??? -DOBRE PYTANIE.

Odpowiedz jest podobno "BANALNA"

Jedynym wzmacniaczem,który był by to wstanie uciągnąć prawidłowo to konstrukcje VTL lub Audio Research.Dlaczego nie lampa ?Ponieważ Grandy maja sporo basów a to wymaga urządzenia o dobrym współczynniku tłumienia a lampa z zasady ma bardzo słabe osiągi w tej kwestii.

- Nie bardzo wiem o co tu BIEGA! :(

W razie czego to mam jeszcze kolumny podstawkowe:Casiopeja Superieur-podobno stworzone sa z mysla o lampie.- recenzja w Hi-Fi Choice & Home Cinema Magazine nr. 2008 06

L.G. life is BRUTAL...

Wierza, czy Ty wierzysz we wszystkie bzdury których Ci sprzedawcy nagadali?

Kolumny ze zdjęcia poniżej są o wiele trudniejsze do napędzenia niż Twoje Grandy, a najlepiej ze wszystkiego zagrały z 50 watowym lampowcem na KT88.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-3550-100003683 1234811652_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Do zalozyciela watku. Jezeli to nie podpucha - kup music endzela za 1500 zl. A reszte wplac na Dom Dziecka na Bialolece, odliczajac 100 zl na dobry slownik ortograficzny i zestaw cwiczen do ortografii. Im sie przyda, w googlach znajdziesz namiary. Tobie tez. Dobrze zrobi i na glowke i na sumienie (o ile posiadasz). A roznicy w odsuchu nie odczujesz.

Gość jt211

(Konto usunięte)

WITAM CIĘ McGyver!!!

Szczerze mówiąc też mi się to wydało "Marketingowymi Głupotami"-Z drugiej strony trochę dziwne by było, dlaczego z lampą mogą zagrać tylko monitory, a kolumny podłogowe nie???

Wiesz,ja nie zamierzam dać sobie spokoju, bo mi w salonie powiedziano, że to nie zagra!

Pochodzę,poszukam,a przede wszystkim posłucham takiego wzmacniacza na swoich kolumach.-Tylko wtedy dowiem się na prawdę czy to razem zagra.-Nic pochopnie.Musze porównać sobie przynajmniej pięć modeli różnych wzmacniaczy.Ten sam sprzedawca powiedział mi, że kolumny podłogowe SONUS FABER CREMONA ELIPSA także nie nadają się do lampy.-Wydało mi się to mało przekonywujące.Dobrze jest wiedzieć od CIEBIE, że nie wszystko jest stracone,bo lampa może zagrać z jeszcze bardziej wymagającymi kolumnami.

P.S. Nie wiesz przypadkiem, kto w POLSCE sprzedaje wzmacniacze naszego AMPLIFONA?

Oni mają co najmniej dwa wzmacniacze na lampach KT-88 w ofercie,które chciałbym obejrzeć.

L.G. life is BRUTAL...

• 3 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.