Skocz do zawartości
IGNORED

EL34 -albo inna-wasze opinie

brodawid

Rekomendowane odpowiedzi

wiem ...ale tutaj bardziej pytalem o wytrzymalosc dosc ciezko uzyskac opinie soniczne odnosnie tych lampek ale widze ze chyba po prostu kupie jakie beda i tyle

W temacie lampek jestem nowy dlatego tak dopytuje latwo jest uzyskac opinie na temat jak gra wzm (tranzystor) denon sony rotel itp. myslełem ze z lampami jest tak samo latwo

RFT to jedne z najbardziej długowiecznych EL34 jakie znam. Tyle że są to lampy z dawnej produkcji, więc należy kupować tylko z pewnego źródła, żeby nie trafić na jakieś strupieszałe.

>Tylko lampy mocy muszą być parowane.<

Z tym parowaniem to lipa bo mierzą i dobierają w pary lampy ledwo podgrzane. Bez regulacji biasu nie da się w pełni wykorzystać lampy.

Najlepsze EL34 to Mullard xf... to wszystkim wiadomo i 400$ za 4 używane też wiadomo.

6CA7 Sylwanii mnie nie leżą - nieco chudsze i ostrzejsze - mogę odstąpić (NOS niestety po 55$)

EL34 Tesla w moim odczuciu najbliższe Mullarda

EL33 RFT jajeczne lampki z zacięciem estradowym (jak i ecc82 i ecc83)

Harmoniksów nie znam i nie chcę dokąd na Alle są Tesle po 30-40zł

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• 2 tygodnie później...

Lampy kupione i ustawione przez MrElektronik graja fantastycznie dużo pojawiło się szczegółów i mocy którą słychać względem starych lampek no minus jest to grają bardziej sucho ale to pewnie kwestia rozgrzania :))

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.