Skocz do zawartości
IGNORED

źródło scad do 2500 pln?

Kane666

Rekomendowane odpowiedzi

>obiecujemy obiektywne recenzje :)

no tak z pewnością będą to obiektywe recenzje;)) w sumie czy posłuchacie D6 czy D9 czy A9 to i tak nie można liczyć na obiektywne recenzje ze strony forumowych trolli które na samo słowo SACD gotowi są trollować w każdym wątku

>SACD nie istnieje w zasadzie, to po cholerę w ogóle polecać jakikolwiek player ? :D

a CD za pare lat zniknie z rynku więc po co w ogóle polecać CD player, odtworzysz na tym płytę SACD? albo FLAC 24/88,2 lub FLAC 24bit/176,4?

w CD player nie opłaca się już inwestować

czemu podważasz naszą obiektywność?

nie spodziewam się cudów bo wiem co ma w środku i mam sporo danych odniesienia - ciekaw jestem czy jest w stanie przeskoczyć choćby rotela RCD-02 albo podobny

audioholik, 22 Lut 2009, 21:21

>a CD za pare lat zniknie z rynku więc po co w ogóle polecać CD player,

nie zniknie

>odtworzysz na tym płytę SACD albo FLAC 24/88,2 lub FLAC 24bit/176,4?

a na swoim pionku odtwarzasz FLAC?

>w CD player nie opłaca się już inwestować

ale i tak bardziej niż w super duper cidi ;)

opteron, 22 Lut 2009, 21:29

>audioholik, 22 Lut 2009, 20:34

>

>>a więc jaki SACD player do 2500 pln polecacie?

>

>Żaden.

a więc Opteron, jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to po co trollujesz?

---> audioholik

Masz racje co do tematu watku - Kane chce wiedziec jaki SACD-Player do 2,5k kupic.

Nie masz racji co do oplacalnosci zakupu CD-Playera. Jesli brac pod uwage ilosc dostepnych tytulow to z CD moga konkurowac tylko mp3jki. Moze i CD kiedys wymrze, ale do tego czasu bedzie mozna nabyc sto razy wiecej muzyki niz na SACD. FLAC na dzien dzisiejszy rowniez nie stanowi konkurencji dla CD, bo brakuje portali oferujacych muzyke w tym formacie.

Masz racje, ze oplaca sie kupic SACD-Player - ale tylko wtedy, jesli slucha sie sprzetu a nie muzyki.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

discomaniac71, 22 Lut 2009, 21:36

>audioholik jakich CD/SACD playerow w cenie do 2.5kzl sluchales i w jakich konfiguracjach? Prosze o

>uczciwa i rzetelna odpowiedz.

Nie wiesz? SACD Pioneer Elite PD-D6-J w systemie swoim. I wiesz co? SACD brzmi lepiej :-)

Porównywał do obrazków w internecie i wypadł całkiem nieźle, nawet tak samo jak PD-D9

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

audioholik, 22 Lut 2009, 21:39

>a więc Opteron, jak nie masz nic do powiedzenia w temacie, to po co trollujesz?

Nie troluje tylko nie polecam żadnego sacd w tej cenie.

W ogóle nie polecam sacd. Co w tym dziwnego?

>>a CD za pare lat zniknie z rynku więc po co w ogóle polecać CD player,

>nie zniknie

zniknie, na szczęście

>>odtworzysz na tym płytę SACD albo FLAC 24/88,2 lub FLAC 24bit/176,4?

>a na swoim pionku odtwarzasz FLAC?

obok sacd playera za jakiś czas dostawie jeszcze music server, ale czekam na wyjaśnienie kwestii plikowego DSD

>>w CD player nie opłaca się już inwestować

>ale i tak bardziej niż w super duper cidi ;)

raczej nie, jakość płyt SACD nie ma się czego wstydzić przed plikami FLAC 24/88,2 czy FLAC 176,4, czego nie można powiedzieć o inwestycji w CD 16bit/44,1kHz

audioholik, 22 Lut 2009, 21:40

>>czemu podważasz naszą obiektywność?

>

>sami ją podważacie...

tak? a w jaki sposób? przecież nawet chcemy odsłuchać tego SACD...

jeckylandhide, 22 Lut 2009, 21:42

>---> audioholik

>

>Masz racje co do tematu watku - Kane chce wiedziec jaki SACD-Player do 2,5k kupic.

no właśnie, nie chce kupić CD, kaseciaka, mp3ki etc tylko SACD, a więc przestańcie trollować

PS gdzie tu jest admin? prośba o usunięcie wszystkich wpisów nie na temat.

>Nie troluje tylko nie polecam żadnego sacd w tej cenie.

>W ogóle nie polecam sacd. Co w tym dziwnego?

jak to co w tym dziwnego trollu? :) czy jeśli ktoś zakłada wątek polećcie mi CD player do 15kzł to jako że nie polecam żadnego źródła niskiej rozdzielczości, a zwłaszcza w takiej cenie to też mam pisać że "żadnego" przez 100 postów i mam trollować jak najęty nie na temat w takim wątku?

>ja słucham muzyki na sprzęcie.

No to masz dosc ograniczony wybor - z muzyki, ktorej slucham moze kilka albumow wyszlo na SACD. Jesli mialbym sluchac tylko z SACD musialbym ograniczyc o 99% moje upodobania muzyczne. Wiec albo sluchasz w kolko 60 plyt, albo masz niesamowite szczescie i wydawcy SACD idealnie trafiaja w twoje upodobania.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Ponawiam pytanie:

discomaniac71

22 Lut 2009, 21:36

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1838 / 8771 / 29

audioholik jakich CD/SACD playerow w cenie do 2.5kzl sluchales i w jakich konfiguracjach? Prosze o uczciwa i rzetelna odpowiedz.

audioholik, 22 Lut 2009, 21:51

Wątek nie dotyczy źródła do 15kzł, wtedy mozna by coś polecić co czyta SACD "przy okazji" ale w tej cenie nie polecam NIC. KPW? Czy czegoś jeszcze nie rozumiesz? A złom zdaje się chodzi po kilka groszy za kilogram, więc cena SACD pionków jest mocno "overkill-owa".

opteron, 22 Lut 2009, 21:56

>audioholik, 22 Lut 2009, 21:51

>

>Wątek nie dotyczy źródła do 15kzł, wtedy mozna by coś polecić co czyta SACD "przy okazji" ale w tej

>cenie nie polecam NIC. KPW

a ja nie polecam nic w wątku o CD playerze do 15kzł, tylko że się w takim wątku po prostu nie wypowiadam i nie trolluje, KPW?

audioholik, 22 Lut 2009, 22:00

>a ja nie polecam nic w wątku o CD playerze do 15kzł, tylko że się w takim wątku po prostu nie

>wypowiadam i nie trolluje, KPW?

W życiu nie słyszałeś odtwarzacza w tej się nie ma co dziwić.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.