Skocz do zawartości
IGNORED

źródło scad do 2500 pln?

Kane666

Rekomendowane odpowiedzi

każdy może zawyrokować na ten temat, przecież to ewidentne posty nie na temat, przypominam temat źródło SACD do 2500zł?

wpisów na temat było może 5-10

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

audioholik jesli wypowiadasz sie autorytatywnie w tym watku prosze po raz trzeci o odpowiedz:

discomaniac71

22 Lut 2009, 21:36

O mnie » Ignoruj » PW »

stat: 1838 / 8771 / 29

audioholik jakich CD/SACD playerow w cenie do 2.5kzl sluchales i w jakich konfiguracjach? Prosze o uczciwa i rzetelna odpowiedz.

audioholik, 22 Lut 2009, 22:05

>każdy może zawyrokować na ten temat, przecież to ewidentne posty nie na temat, przypominam temat

>źródło SACD do 2500zł?

>

>wpisów na temat było może 5-10

Bo nie ma sensu pisać o czymś co praktycznie nie istnieje.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

>W życiu nie słyszałeś odtwarzacza w tej się nie ma co dziwić.

i nigdy w życiu słuchał nie będę bo po co, skoro jest już SACD, niedługo plikowe DSD, coraz więcej płyt na PCM 24/96, mamy rozwój music serverów, nagrania przechodzą na wysoką rozdzielczość... to po co mam słuchać CD playerów bez względu na ich cenę??

CD to już schodząca technologia więc zwłaszcza grubszych kwot nie opłaca się w nią inwestować.

discomaniac ja nie wypowiadam się autorytywnie, gdzież bym mógł i chciał wypowiadać się autorytatywnie, sugerowałem jedynie odsłuch PD-D9, to przecież kupujący musi ocenić co mu się podoba..

jeśli są lepsze SACD playery w cenie do 2500 zł proszę powiedz jaki jest lepszy, zamieniam sie w słuch.

audioholik, 22 Lut 2009, 22:09

>>W życiu nie słyszałeś odtwarzacza w tej się nie ma co dziwić.

>

>i nigdy w życiu słuchał nie będę bo po co

I tutaj nie ma sensu dalej pisać. Bo to jak dyskutowanie z koniem zaprzęgowym z krupówek o widokach z giewontu.

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

a więc jaki polecasz discomaniac lepszy SACD player w cenie do 2500 zł, proszę zabierz głos w watku w którym masz coś do powiedzenia, po akurat tematem sacd playera do 2500zł jestem sam bardzo zainteresowany, proszę, słucham.

Przedtem blednie wpisalem dane, poprawki:

Ilosc wydanych albumow na SACD: ok 6000

Ilosc wydawanych albumow na CD: 1000 miesiecznie

Ilosc sprzedanych plyt SACD w USA w 2007: 300.000

Ilosc sprzedanych plyt CD w USA w 2007: 511.000.000

Ilosc SACD-Playerow na swiecie gwaltownie wzrosla po wypuszczeniu przez Sony Playstation 3, jednakze nowa wersja konsoli (od 2007) nie obsluguje juz tego formatu.

Main: CD880, Alpha 9 ---> Arcus

Head: CD880, Alpha 9 ---> HD600, K340

rochu,

z pewnością nie jestem ostatnią osobą słuchającą SACD :)) ...ludzie w zachodnim świecie wciąż słuchają sacd i sacd ma się coraz lepiej, w 2009 roku jeśli chodzi na przykład o magazyn gramophone to repertuar nowych wydań SACD zdobywa ogromne uznanie, zarówno w styczniu, lutym, i marcu wyróżnienie najlepszej płyty miesiąca Gramophone przypadało za każdym razem wydawnictwu SACD...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Analogue Productions dopiero co wydało pierwsze tytuły z Blue Note na SACD a już planowane są wznowienia SACD wytwórni Impulse...

Sony wydało nowy SACD player, i na obecnym audio show w japonii przedstawiali komputery z obsługą SACD i DSD

Ukryta Zawartość

Mofi też zapiewiadziało nowe tytuły... itd

szczerze przyznaję że obecnie nie mogę kupować wszystkiego co mnie interesuje i muszę wstrzymać się na przykład z zakupem Pixies - Bossanova MFSL SACD, mimo że album jest mistrzowski, ale złotówka jest zbyt słaba więc na razie się ograniczam z zakupami płyt SACD, ale mam jeszcze długą listę SACD pozostających do kupienia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Ilosc SACD-Playerow na swiecie gwaltownie wzrosla po wypuszczeniu przez Sony Playstation 3, jednakze

>nowa wersja konsoli (od 2007) nie obsluguje juz tego formatu.

widocznie zweryfikowano kto tak naprawdę słuchał sacd na konsoli, pewnie nie wielu audiofili

funkcjonalność sacd zostawiono tylko w nowej konsoli ale w Japonii

audioholik, 22 Lut 2009, 22:42

>>Ilosc sprzedanych plyt SACD w USA w 2007: 300.000

>

>ta dana obejmuje tylko sacd single layer

akurat nie. to jest single & double. Sony np wydaje tylko hybrydy.

>jeckylandhide

>

>a ile kupujesz miesięcznie płyt?

SACD: zadnej

CD: ok 20

Przesluchane nowe albumy miesiecznie: ok 30

audioholik:

>CD to już schodząca technologia więc zwłaszcza grubszych kwot nie opłaca się w nią inwestować.

Skoro tak, to należy przesiąść się na SACD. Czy byłbyś w stanie doradzić mi w kwestii wyboru urządzeń obsługujących ten format, które dadzą mi nie gorsze brzmienie i funkcjonalność niż obecny tor cyfrowy, ograniczony do 16/44.1?

W skład zestawu powinny wchodzić transport SACD, korektor akustyki i porządny DAC. Wszystkie elementy mogą mieścić się w jednej obudowie, mogą zajmować kilka. Marki dowolne. Sprzęt może być używany - SACD ma już ponoć 10 lat, więc z urządzeniami second-hand nie powinno być chyba problemu?

Biorąc pod uwagę, że podobny, używany zestaw obsługujący format CD kupić dziś można poniżej 10.000 zł, całość nie powinna kosztować więcej niż, powiedzmy, 20.000 zł.

Z wdzięcznością wysłucham propozycji.

josef:

>no i do tego jakąś fajną nagrywarkę SACD (najlepiej do kompa) - tak do 250zł

>i jakiś sofcik do zgrywania

To już są nieistotne kwestie dotyczące spraw pobocznych, poczekajmy na rekomendacje dotyczące rzeczy absolutnie podstawowej - brzmienia. I nie popędzajmy, w końcu urządzeń SACD na rynku tak masa, że podobnych zestawów złożyć można zapewne dziesiątki - prawdziwego znawcy trzeba, by wybrać coś godnego polecenia!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.