Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do Beyerdynamika DT931

Gość Robby

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam Forum608 i jestem super zadowolony. W temacie 1596 jest wszystko na ten temat, a ja tak opisałem wtedy moje wrażenia:

"Jestem szczęśliwym posiadaczem Formum608 No 0009. Chyba po raz pierwszy wyrażę opinię o współpracy tego cudownego wzmaka ze słuchawkami Beyerdynamic DT931. Uważam, że te dwa urządzenia są dla siebie stworzone. .Piotr dopasował stopień wyjściowy do moich BD i jest genialnie......

Musze przyznać, że trdno jest oderwac uszy od słuchawek. Dzwięk sobie płynie, komletnie nie męcząc. Dzięk jest neutralny, niczym i nigdzie nie podbarwiony. Wzmak obnaża wszystkie mankamenty źle zrewaliowanych nagrań. (...) Wzmak Piotra jest super do każdego rodzaju muzyki, ale w całej krasie odkrywa się jego zalety przy małych składach klasycznych i akustycznym jazzie.

Przestrzeń, selektywność, naturalność - to trzy cechy, którymi mogę określić Forum 608. Będę jeszcze go wygrzewał, bo jak pisze Piotr "formatowanie kondensatrów trwa 5 do 7 miesięcy". Oczywiście pokombinuję też z interkonektami, bo moje wrażenia opieram narazie na Audioquest Copperhead. Mimo takiego połaczenia ten wzmak jest cudowny!!!"

W każdym razie gorąco polecam ten wzmak, a i cena będzie pewnie poniżej zakładanego poziomu- zreszta trzebaby było to ustalić z konstruktorem....

Ja mam swój stały typ: Pro-Ject Headbox. Spróbuj gdzieś posłuchać, bo kosztuje naprawdę niewiele, a brzmi wprost bajecznie. Powinien dobrze się zgrać z Bayerami, więc nie widzę przeszkód.

=>darkul

Witam Pana Darka ... cos na emaile sie nie odpisuje :)

Jak ze zmiana A100 do nowej wersji i co jest ciekawszego w nowym sluchawkowcu ???

Przy okazji ... niech nam zyja BD150 - sluchawki traktorzysty :)))

Gość Robby

(Konto usunięte)

=> darkul

Dzięki za odpowiedź na maila. A swoją drogą jakie słuchawki polecałby Pan jako neutralne ?

DT150 czy DT990? Z tego co wyczytałem na forum to nieźle sprawdza się para pańskiego wzmaka z DT 150.

Pozdrawiam.

Jak wspomniałem mam wzmacniacz QAudio i DT-150. W ocenie mojej i Arka, który słucha głównie klasyki i jest wyczulony na neutralność i naturalność brzmienia, to zestawienie jest bliskie ideału. Jest świetne do oceny jakości źródła. Nie odczuwam zmęczenia nawet przy długim słuchaniu. Dotyczy to nie tylko charakteru brzmienia, ale także niewygody, którą niektórzy wiążą z konstrukcjami zamkniętymi.

[obrazekLUKASZ-71759_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.