Skocz do zawartości
IGNORED

MINIMA AUDIO Basic 3.2SE-co myślicie?

stolar_86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Znalazłem na Allegro następującą aukcję:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oferta jest interesująca, ale co reprezentuje ten sprzęt? Warto w tej cenie? Czy może lepiej poszukać czegoś innego?

Bardzo proszę o opinie o tych kolumnach.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Przetworniki w miare ja na cene kolumn to prawie rewelacja ale o firmie nie słyszłem.

Ukryta Zawartość

Wlasnie robie ten projekt i jeden inny na lepszych przetwornikach (głosnki czekają na poczcie)- robie dwa komplety paczek wiec bede miał te kolumny na sprzedaz w cenie ok 2000 (plus minus jakas koncówka zalezy ile mnie wyjdą paczki) tyle ze moje bedą miały znacznie lepszą stolarke.

Kolumny beda wyglądac mniej wiecej tak jak na zdjęciu tyle ze inny fornir.

Pozdrawiam.

post-14012-100003402 1235140958_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

słuchałem różnych modeli minimy. nie polecam. koniecznie samemu posłuchać. można się ostro rozczarować. według mnie ZERO zrównoważenia aspektów. jedno kosztem drugiego. mikrodynamika kosztem podbarwienń itd itp... bałagan !!

Gość masterofdeath6

(Konto usunięte)

świeci się to jak psu jajca :P

ta pierścieniowa vifa przyprawia mnie o mdłości - w sumie mam uraz do jej dźwięku - Brrrr!

wooferki jak te w najwyższym modelu Phonara, ale też słuch o nich zaginął...

Minima Audio to firma z Bydgoszczy.

Ten model oparto o najdroższy tweeter Vify (XT), i ... najtańszy woofer Vify (TC, jak w Avancach Omega). Tweetera XT nie trawię, woofer TC jest... powiedzmy, że akceptowalny, ale rewelacji nie robi.

Jak aplikacja w tych akurat kolumnach - nie wiem. Przetworniki jednakowoż stanowią pewne ograniczenia.

Za prawie 1700zł da sie ustrzelić coś znacznie lepszego. Jak choćby znakomite Dali 450 czy 350.

Pierscieniowego peerlesa (vife) stosuje z powodzeniem w wielu konstrukcjach esa (chyba faworyt w ilosci kolumn tego producenta) i ma dobre opinie przynajmniej w prasie i u uzytkowników tych kolumn. Moze duzo zalezy od aplikacji i strojenia. W budowie to solidny głosnik.

Kupiłem ten projekt własnie z ciekoawosci głównie tego jak to gra bo wiele osób chwali ten przetwornik a jeszcze wiecej krytykuje. Kolumny te robie experymentalnie i tak moim faworytem jest i był scanspeak :) szczegulnie wysokie tony ring radiatora - bajka - kopułka scanspeaka stosowna w avance signature mk2 (które niestety jeszcze posiadam) jest w stosunku do ring radiatora bardzo marna nie wiem czy to głosnik czy zła aplikacja ? podobnie było w esa continuum tez nie powalało to pasmo na kolana.

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.