Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego to tak dobrze gra?

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Nareszcie jestem zadowolony z brzmienia mojego gramofonu.Po podłączeniu tego przedwzmacniacza nie mogę się oderwać od słuchania.Za te pieniądze nie powinno dobrze grać...a jednak!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/49367-dlaczego-to-tak-dobrze-gra/

Nawiazujac do tytulu watku "dlaczego tak dobrze gra" w domysle niestety nie sprawdzonym nausznie odpowiem bo ma wiekszy poziom wzmocnienia - na to wlasnie najczesciej lapie sie ludzkie ucho - glsoniej czyli wyrazniej i z wieksza dynamika i ekspresja a o wieksze wzmocnienie niz w standardowych zintegrowanych pre gramofonowych latwiej wlasnie w konstrukcjach oddzielnych bo taka teraz moda, choc i w glosnosci mozna przesterowac. Ale i tak chetnie posluchalbym nagran z tego pre bo pewnie cos fajnego ma skoro sie podoba.

• 2 tygodnie później...

W końcu mam ten preamp w domu.Testuję od wczoraj.Do tej pory najczęściej gramofony podłączone były do wbudowanych pre w mixerze fostex i dobrze do grało.Po włączeniu tego cudaka od razu zauważyłem inne wysokie tony.Dla mnie ładniejsze - bardziej czyste.Niskich jakby trochę mniej. Ale gra bardzo podobnie do poprzedniego układu.Teraz wygrzewa się pre i zobaczymy co dalej.Cieszy mnie ten zakup bo potrzebowałem czegość oddzielnego i niezbyt drogiego.Dzieki Paweł za namiary.Preamp jest wart swojej ceny.Gra bardzo przyzwoicie.Mam też wrażenie , że będzie grał jeszcze lepiej jak się wygrzeje.Pozdrawiam - Jacek

Jacekk011, 8 Mar 2009, 15:08

To wszystko zależy w jakim zestawieniu to będzie grać.U mnie bas schodzi bardzo nisko i jest go sporo a i na detaliczność wysokich nie narzekam.Czekałem na Twoją opinię i cieszę się,że jednak nie dostanę batów:-) Miłego słuchania!!!

• 2 tygodnie później...

;) a to dlaczego gra????

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Piotr,

"Nawiazujac do tytulu watku "dlaczego tak dobrze gra" w domysle niestety nie sprawdzonym nausznie odpowiem bo ma wiekszy poziom wzmocnienia - na to wlasnie najczesciej lapie sie ludzkie ucho - glsoniej czyli wyrazniej i z wieksza dynamika i ekspresja a o wieksze wzmocnienie niz w standardowych zintegrowanych pre gramofonowych latwiej wlasnie w konstrukcjach oddzielnych bo taka teraz moda, choc i w glosnosci mozna przesterowac..."

tak to najczęściej bywa, np. cudowne działanie przypisywane xlr, też głównie wynika z wyższego poziomu sygnału,

powili też przymierzam się do winyla po 20 latach, i właśnie perspektywa zewn. pre mnie przeraża (2 IC, dobór itd.) w związku z tym że mój sprzęt nie posiada wejścia phono, co sądziecie o gramofonach które mają wbudowane pre, czy to musi być dużo gorsze rozwiązanie, mam słabe rozeznanie - przejrzałem ofertę best audio i z kilkudziesieciu gramofonów 3 producentów tylko 2 mają wewn. pre, czy chodzi tu o marketnig (żeby sprzedawać więcej klocków) czy pre wewn. gramofonu musi być do.....

>hazardzista5

pre w gramofonach mogą być ok.

Vide: Revox.

nie zakładaj nic z góry; bądź nieskazitelny w słowach; nie bierz nic do siebie; rób wszystko najlepiej jak potrafisz.

• 11 miesięcy później...

kupiłem go kierując się wpisami na tym forum - i rzeczywiście bardzo ładnie gra !!! dźwięk jest miękki jak atłas i przyjemny dla ucha - słucha się miło :) gra trochę inaczej niż mój wbudowany preamp, może mniej przejrzyście ale dla mnie dźwięk lepszy niż np. Cambridge Azur 540 i 640 które też testowałem - pozdrowienia dla paul_67

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

excelvinyl winylmania blog szukaj

Powiem Wam, że takie atłasowe brzmienie mam ze swojego pre w Sony TA-E1000ESD. I tak będę musiał coś kupić, bo mam trzy gramofony i nie mam zamiaru żąglować kablami, ciekawe jak wyjdzie to zestawienie, ale to później :) Niżej mój ukochany pre, trochę większy, ale czyż nie jest piękny? :D

Przepraszam, ale się nie mogłem powstrzymać :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Dziękuję Musiko!

Paul, a czy porównywałeś z jakimś jeszcze? Chodzi mi o takie maleństwo, czy to był czysty ryzyk-fizyk?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

>kupiłem go kierując się wpisami na tym forum - i rzeczywiście bardzo ładnie gra !!! dźwięk jest

>miękki jak atłas i przyjemny dla ucha - słucha się miło :) gra trochę inaczej niż mój wbudowany

>preamp, może mniej przejrzyście ale dla mnie dźwięk lepszy niż np. Cambridge Azur 540 i 640 które

>też testowałem - pozdrowienia dla paul_67

- witam właśnie miałem kupować Cambridge Azur 540 i teraz ma dylemat, skoro excel i paul 67 potwierdzają moc tego pre to który wybrać?

• 4 tygodnie później...

Witam mam takie pytanie. Z tego co czytam to ten wzmacniacz jest dobry, lecz nie jestem pewien jak to zagra u mnie przy wkładce shure :

Ukryta Zawartość

Jeżeli macie jakieś przedwzmacniacze do 300 zł, sprawdzone z tego typu wkładkami to doradźcie :)

Nie tylko chce słuchać, ale i otrzymywać czysty dźwięk do nagrywanie poszczególnych kawałków z winyli.

Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.