Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o ocenę kolumn

neshanic

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jakiś czas temu stałem się właścicielem kolumn ze zdjęcia. Kulumny maja wysokosć ok. 130 cm, przetworniki Scan Speak i dobre wykonanie. Wysokotonowce są umieszczone asymetrycznie. Czy ktoś ma pomysł na to co to jest? Grają w każdym bądź razie fantastycznie. Dzięki za pomoc

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/49372-pro%C5%9Bba-o-ocen%C4%99-kolumn/

neshanic, 21 Lut 2009, 17:11

>Ja wiem, że Redaktor napisał, że to może Akustyk ale przejrzałem wszystkie projekty Akustyka i do

>żadnego nie pasują. Nie mają żadnej sygnatury. Nic, null, zero :)

Bo to kilkuletnia konstrukcja. Wyszła z produkcji :) O ile to w ogóle Akystyk. Jakieś 7 lat temu widziałem w prasie coś podobnego (jakiś kit właśnie)...

wygląda na kopię proac-ów. jeśli dobrze zrobiona i w dobrej cenie kupiona to może dać dużo przyjemności ze słuchania. kiedyś coś podobnego słuchałem i poważnie się zastanawiałem nad zakupem, bo dźwięk był całkiem satysfakcjonujący.

O Pro-Ac - ach właśnie myślałem. Podobno to ich kopia zrobiona na zamówienie w Danii. Nie wiem jaka elektronika w nich siedzi ale same głośniki są przednie. Pierwszy raz od zakupu nowego Baltlaba zdecydowałem się przed chwilą przetestować "wydajność" systemu przy ostrzejszej muzyce (Prodigy) i na 1/3 mocy poczułem spory powiew basu (przedni reflex). Rewelacja. Co dziwne mają tylko 3 ohm impedancji.

neshanic, 21 Lut 2009, 20:23

>O Pro-Ac - ach właśnie myślałem. Podobno to ich kopia zrobiona na zamówienie w Danii.

Niemozliwe. ProAc w modelu Response 3.8 do którego podobne są te kolumny stosował głośniki modyfikowane, niemożliwe do kupienia.

>Nie wiem jaka

>elektronika w nich siedzi

Elektronika? Zwrotnice pasywne, ot co tam siedzi.

>ale same głośniki są przednie. Pierwszy raz od zakupu nowego Baltlaba

>zdecydowałem się przed chwilą przetestować "wydajność" systemu przy ostrzejszej muzyce (Prodigy) i

>na 1/3 mocy poczułem spory powiew basu (przedni reflex). Rewelacja. Co dziwne mają tylko 3 ohm

>impedancji.

Nie jest to nic dziwnego. Konstrukcja 2.5way na ośmioomowych Scan-Speakach będzie miała nie więcej niż 4 ohm znamionowo. To normalne.

McGyver

Dziękuję za informacje.

Poza tym chciałym dodać, że i wiekiem i zainteresowaniem jesteśmy podobni. Rower, góry i chęć posłuchania opinii żony o krystalicznym brzmieniu muzyki ;)

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.