Skocz do zawartości
IGNORED

Sklep Connexelectronic.com - zna ktoś?

jurek

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kupic pare elementów w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ale nie znalazłem żadnych opinii o sprzedającym.

Ma ktoś doświadczenia w kupowaniu na tej stronie?

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

Nie doczekałem się odpowiedzi, więc zaryzykowałem i zamówiłem Tripatha TA2022 na tej stronie.

Właścicielem sklepu okazał sympatyczny człowiek udzielający się na Diyaudio.

Odnośnie samych Tripathów:

do tej pory używałem słabszych wersji: TA2024 i TA2020.

I obydwa te zdechlaki (jeśli chodzi o moc) pobiły z łatwością Gainclona (fullwypas).

I nie chodziło to o subtelności dzwiękowe ale o różnice klas- o wiele lepsza barwa, przestrzeń, makro- i mikrodynamika.

O dziwo malutki TA2024 przy cichym słuchaniu pięknie napędził moje Totem Mite. Niestety przy bardzo głośnym słuchaniu słychac było zniekształcenia. Tego problemu nie było przy TA2022, który dodatkowo zagrał większą przestrzenią.

Wzmacniaczyki napędzane są akumulatorem samochodowym. Przy innym zasilaniu (sieciowym) grały gorzej.

Jako zatwardziały fan lamp mam problem. Te obydwa cyfrowe maluchy grają podobnym do lampowego dzwiękiem...

Zamówiłem mocną- 90 watową wersję Tripatha - TA2022 dlatego, że pasuje do niego idealnie trafo z Gainclone.

Informacji w necie na temat wersji TA2024,2022 jest sporo ( Sonic Impact, Trends Audio TA-10, Red Wine Audio Signature ) jest sporo. Mało jest wpisów dotyczących mocniejszych wersji. Troche można przeczytac tutaj- tekst napisał A. Ciuffoli, "zakładowy" tester traf Lundahla:

"

The details ear with NewClassD amp. was more high than my 845 reference amp. also if the sound is a little less natural.

The sound with Icepower is completely smooth with many detail lost.

The Tripath amp. have sufficient detail but a little metallic sound."

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.