Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsza konstrukcja na KT88

lex153

Rekomendowane odpowiedzi

lex153, 4 Mar 2009, 18:30

>McGywer ... twoja opina:

>

(...)

>

>Troszkę mi przeszedł entuzjazm ... do Bewitcha 6550

To jest prosty zabieg polegający na wymianie dwóch kondensatorów na inne. I tyle. Tylko trzeba o tym wiedzieć. Ty i inni czytający forum już wiedzą. A dzięki czemu? Dzięki mojej pracy i wiedzy, i dzięki temu, że zachciało mi się tą wiedzą publicznie, na forum podzielić. Teraz każdy może przyjść na gotowe, i bez kombinowania, bez liczenia, bez studiowania datasheetów może wykonać prosty myk (20 minut roboty) i cieszyć się dobrym wzmacniaczem za małe pieniądze. Ale skoro wolisz szukać czegoś nieokreślonego, byle nie miało nalepkik "made in China" to Twoja sprawa. Uważaj tylko na to, co Ci "znafcy" polecają, bo czasem może być tak jak z tym TAC 834 ;-)))

lex153, 4 Mar 2009, 18:38

>Electro ...

>Tylko szkoda, że nie można tego gdzieś bliżej kupić..

Chcesz kupować na podstawie foty na której i tak nic nie widać? No to moje gratulacje

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mozna tutaj jeszcze:

Ukryta Zawartość

kolega sprowadzal zlozony ze stanow droga wodna, a lampy przyszly lotnicza poczta...

Ukryta Zawartość

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Giwera

ja widzialem na twoje nieszczescie wzmacniacz z tej firmy i w porownaniu do tego gowna co tutaj zamieszczasz no to sorry, ale oszczedzilbys chlopie wstydu z tymi bełiczami...

'jesteś powszechnie znaną i szanowaną osobą na tym forum...'

znana moze tak , bo sie wchrzania do kazdego watku z tymi chinolami, ale ze szanowana to mnie zaskakujesz...

lex153, 4 Mar 2009, 18:42

>McGyver...

>Ja ci nie zarzucam braku talentu, jesteś powszechnie znaną i szanowaną osobą na tym forum...

>Ale przyznasz mi rację , że Delta TDrozda w Sosnowcu grała najlepiej.

Ale to kiedyś była Delta, a teraz jest to gruntownie zmodyfikowany wzmacniacz na bazie Delty. Gra sporo lepiej od oryginalnej Delty.

A piszę w tym wątku bynajmniej nie po to by Cię namówić na zakup chinola, nie nie. W ogóle bym się tu nie wpisywał, gdyby nie zjawił się electro ze swoimi jazdami po chińczykach. Po prostu zalecam szczególną ostrożność w stosunku do porad tego pana, bo słuchając ich bez sprawdzenia można się wpakować na niezłą minę.

electro, 4 Mar 2009, 18:44

>Giwera

>ja widzialem na twoje nieszczescie wzmacniacz z tej firmy i w porownaniu do tego gowna co tutaj

>zamieszczasz no to sorry, ale oszczedzilbys chlopie wstydu z tymi bełiczami...

Ja cię pytałem o konkrety, a ty zamiast konkretów znów mi wyjeżdżasz ze swoimi schizami.

electro, 4 Mar 2009, 18:56

>komu zle cos poradzilem ty gnido? nie bedziesz mnie opluwal bezkarnie

Oho, znów wyszło szydło z worka. Czy po obrzuceniu mnie wyzwiskami znów mi napiszesz żebym sp***dalał, tak jak kiedyś w wątku o Jolidach? Argumenty chcesz zastąpić wyzwiskami? No to pokazałeś co jesteś wart.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) tu można sobie poczytać jak electro zwraca się do kolegów z forum.

Ukryta Zawartość

Bewitche sa sprzedawane z powodzeniem u naszych zachodnich sąsiadów pod nazwą Pure Sound i raczej nikt na nie nie narzeka.Mechanicznie i elektrycznie to sa b.dobre wzmacniacze.Do poprawienia naprawdę szczególiki.

lex153, 4 Mar 2009, 19:26

>Panowie ... proszę się nie wyzywać... to nie jest nasz parlament! Słowa typu "gnida" nie są tu mile

>widziane!

Ależ tutaj wyzywa tylko jeden, electro. W dodatku złośliwie przekręca mojego nicka. Ja nikogo nie wyzywałem.

no i kolejny "wschodni badziew" słuchałem i brzmi całkiem OK.

Electro!!! przesadzasz z tym byle jakim montażem - przecież tutaj wszystko wygląda dobrze. Widzisz coś nie tak ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Słucham tylko muzyki.

lex153, 4 Mar 2009, 19:30

>McGyver sorki wielkie ... Jak tak zapobiegawczo , jakby ci nerwy puściły...

Ależ ja się świetnie bawię, nie ma mowy o puszczaniu nerwów ;-)))

>Jakimi wzmakami obecnie dysponujesz opartymi o lampy, które mnie interesują ?

Sorry, nie sprzedaję wzmacniaczy. Natomiast jak chcesz sobie tylko posłuchać przy kawie, to mam kilka lampowców do dyspozycji.

No właśnie o to mi chodzi , ziomale jesteśmy więc nie ma problemu. Jak dojdę do siebie to zabiorę swoje paki i się zgłoszę na odsłuch. Oprócz Aniołków co jeszcze proponujesz ?

po co to mielenie plew kiedy delta nie robi juz KT88 :))

lex po raz kolejny ciagniesz z mcgyverem ten temat na forum powinienes miec juz jakies doswiadczenie po tylu miesiacach

chyba ze przewidzieliscie juz dalsza czesc pod tytułem rewelacyjne nieziemskie doznania audiofilskie po zakupie wzmacniacza polecanego przez mcgyvera :))

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

A ja zapytam czemu musi to być na KT88 czy też 6550 (w sumie jeden pieron). Nie wiem czym się wszyscy zachwycają sam produkowałem wzmacniacze na tych lampach ale bez większego przekonania że jest to dobry kierunek. Raz że lampy te mają delikatnie mówiąc tranzystorowe brzmienie które może się podobać ale wcale nie musi. Zwłaszcza po porównaniu do innych typów lamp. Dwa to tak naprawdę nie ma dobrych lamp KT88. Jakość lamp obecnie produkowanych jest pożal się boże mówię tutaj o elektroharmoniksie svetlanie i JJ na temat chińskich nie dyskutuję (nie miałem).

Przy dość wysokiej cenie za tą lampę to jakieś nieporozumienie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.