Skocz do zawartości
IGNORED

Cyrus Pre - jaki to przedwzmacniacz

roro-szu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegów .

Mam ogromną prośbę czy są tacy co znają bliżej przedwzmacniacz Cyrus Pre.

Może ktoś przybliży jego charakter brzmienia ,może poziom/klasę tego małego urządzenia.

Bardzo proszę o jakieś informację.

https://www.audiostereo.pl/topic/49673-cyrus-pre-jaki-to-przedwzmacniacz/

o którym pre myślisz? jest tego trochę. Cyrus jak to Cyrus - mam i jestem zakochany. Otwarte brzmienie, bardziej do jazzu niż rocka..ale to wynik raczej z mocy...a tym pytasz o pre... więc posłuchaj... znam wiele osób które usłyszało i się zakochało

Dziękuję bardzo za odpowiedź.Nie wiem co to za wersja ale mam zdjęcia.Noszę się z zamiarem zakupu końcówek mocy Cyrusa, a przedwzmacniacz jest też do wzięcia. Nigdy do tej pory nie miałem okazji posłuchać go w zestawie z innymi klockami z tąd te moje pytania.

Obecnie mam pre lampowy samoróbkę z którego jestem zadowolony.Więc bije się z myślami czy go kupić. Moja lampka kilka pre-ampów tańszych już położył bez problemu.Więc bardzo proszę kolegę i innych o podzielenie się swoimi wrażeniami.

Oto on na zdęciu.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-22950-100001663 1236191185_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Obecnie mam pre lampowy samoróbkę z którego jestem zadowolony.Więc bije się z myślami czy go kupić.

>Moja lampka kilka pre-ampów tańszych już położył bez problemu.

Jesli masz pre lampowy i odpowiada Ci jego charakter to prawdopodobnie pre Cyrusa moze Ci sie nie spodobać. Sam nie dawno nabylem Pre i Power Cyrusa z ktorych jestem zadowolony. Duzy plus to niewatpliwie zlacza XLR mam taki sam jak na Twoim foto. Wiem o jednym zestawie Pre Power x2 w Poznaniu byc moze o niego chodzi.

Hi, przed a wszystkiem, wybac bledy. Jestem czlonkiem forum "Cyrusunofficial.com" tutaj w Angli. Jest tam bardzo duzo info. na tematy Cyrusa ale niestety po angielsku. Ale glownie tak mowie,jest to juz wiadomo stary pre ale za odpowiedny pieniadze warto kupic. Nie patrz na ceny e-baya bo nie ktorze szalaje na sam widok starego sprzetu. Osobiscie nie dalbym wiecej niz £125.00 razem z originalnie opakowanie, pilotem itd i wczysczym stanie.

Nie spelnie najlepiej bez psx-r i nie wiadomo czy jest naprawde wybalansowane czy jakies "urzedzenie" ktore pozwala uzyczem XLR. Przy producja tego sprzetu potrawili montowac jeden z tych pare XLR odwrotnie. Nikt rozumie dlaczego.

Jeden duzy plus jest fakt ze posiada wejscie na gramofon.

Czy wejście (IN) phono to jest dobra jakość urządznia.

Ja gram na gramofonie LENCO L-75 i L-78 wkładka Shure V-15 typeIII igła orginał do tego mam Phono-stage na lampie ECC88 (HALTRON) + ECC83(12AX7) i gra to super, wygrywa z transportem Cyrus Dacmaster + przetwornik DAC THETA Baisic II .

Nie znam angielskiego więc nie będę pisał w tym języku na siłę.

Mam duzo watpliwosci czy bedzisz sie podobalo po lampowy phono stage, moze sie mile. Uwazam ze tego Cyrusa bedzie zimniesze ale nie watpie ze bedzie szypczej. Detaliczny, nic nie brakuje ale razem z psx-r, a bez, nic nie wiadomo. Ogolnie uwazam ze fajnie masz spretu, po co Ci tego Cyrusa?

Ile lat juz ma tego igla? Nie latwo zdobyc teraz alternatiwy, nie dawniej bylem w tej sytuacji ale na e-baya znalazlem za 28 funtow VN 35 HE.

Wystarczajacy ludzi tutaj na forum maja dosyc umietnosci w jezykiem angielskim, zadawaj pare pytan.

Mam duzo watpliwosci czy bedzisz sie podobalo po lampowy phono stage, moze sie mile. Uwazam ze tego Cyrusa bedzie zimniesze ale nie watpie ze bedzie szypczej. Detaliczny, nic nie brakuje ale razem z psx-r, a bez, nic nie wiadomo. Ogolnie uwazam ze fajnie masz spretu, po co Ci tego Cyrusa?

Ile lat juz ma tego igla? Nie latwo zdobyc teraz alternatiwy, nie dawniej bylem w tej sytuacji ale na e-baya znalazlem za 28 funtow VN 35 HE.

Wystarczajacy ludzi tutaj na forum maja dosyc umietnosci w jezykiem angielskim, zadawaj pare pytan.

• 4 tygodnie później...

Oto mój PRE-AMP

Ukryta Zawartość

post-22950-100008689 1238790455_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.