Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do Yamahy rx 797 do 400 zł

slaww

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem yamahe rx 797 do tego tonsil maestro II 180 głosniki mam podłączone do ampli kablem QED Orginal, interkonekt Tech Link - Wires XS nie jest to jakaś rewelacja ale na początek musi starczyć.

A że mam małe problemy z yamaha rx 797 i poczekam trochę za nią, więc wziąłem się za szukanie jakiegoś używanego CD do 400 zł.

Bo aktualnie odtwarzam filmy, muzę nieraz mp3 mocno budżetowym DVD marki ferguson 880 HX więc szału nie ma.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Co polecacie w tej cenie, myślę że głównie będę sie skupiał na modelach yamahy jak juz mam ampli stereo tej firmy.

Na allegro znalazłem kilka modeli warte swojej ceny ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Co aktualnie polecacie bo chyba nie ma sensu puszczać płytek audio na tym tanim DVD które głównie kupiłem do divx i mp3.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

znalazłem jeszcze coś takiego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) czy w tej cenie warto towar podobno nie używany i dają na niego 6 miesiecy gwarancji.

I tym jestem zainteresowany

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Moja rada. Nie kupuj nic od powyższych sprzedających z aukcji:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Handlarzynki które kupiły ten sam sprzęt na allegro za 100% mniejszą cenę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Piszesz że szukasz czegoś pasującego do ampli yamahy a ten denek to zupełnie nie ten design, pomijając już rozmiar (denon DCD-F102 to rozmiar midi). Miast tego denka jeśli musi być gwarancja to kupiłbym raczej to coś:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A co myślicie o tym

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pierwszy właściciel niby wszystko w idealnym stanie ile można za to dać ?

Ukryta Zawartość

Kiedyś przez krótki czas miałem styczność z tym modelem i wydawało mi się że ta yamaha nieco muliła, porównywaliśmy ją wówczas z denonem 735 i technicsem sl-pg5 i ten ostatni okazał się być najlepszy z całej trójki - ale to oczywiście moje zdanie na podstawie krótkiego odsłuchu. Najlepiej znajdź jakieś oferty w pobliżu i posłuchaj sam.

zanim cos kupisz na allegro to 1. uwazaj na handlarzy zawyzajacych cene, 2...kazdy model spradz na forum konretnie prszeszukujac archiwum pod kontem np. dospostepnosci lasera itp., 3...te tanie yamahy sa srednie choc byłem bliski kupienia 596..niezły w tej cenie jest tez techniks 770 ale z liera D..no i mozna znales Marantza 67II za ok 380zł..prawie go kupiłem...wkoncu skonczyło sie na Onkyo 7511..od 300zł...lekko ztuningowany (OPA2134...gra niezle ...stan igła ok 9 lat a własciwie jak nowy...mysle kiedyz o włozeniu do niego dac...jest duzy..i piekny...gra prynajmniej ok..z yamaha 661..dostepny laser..

Czy kwota 350 zł wraz z kosztami wysyłki za model Yamaha CDX 593 to nie za dużo ? stan niby igła koleś daje kilku dniową gwarancję rozruchową - ten cd ma też oryginalnego pilota.

Pewnie każde cd dostępne na allegro z działu yamaha i nie tylko,zagra lepiej niz moje dvd ferguson kupione za 280 zł rok temu .

Trzeba uważać bo można się zdziwić. Kupując niefachowo i na szybko naprawiane czy strojone pod sprzedaż stare cd może się przy odsłuchu okazać że pomiędzy nim a rzeczonym fergusonem nie będzie różnicy;) Może lepiej i bezpieczniej (przynajmniej teoretycznie) przeglądnąć oferty forumowiczów w dziale ogłoszenia, np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

albo jeszcze to

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No wlaśnie to jest loteria dlatego pytam na forum ale nigdy nie bede pewien do końca co kupie.

No narazie szukam jak by ktoś miał namiary na coś dobrego i pewnego lub sam chciał coś ciekawego sprzedać z odtwarzaczy CD to śmiało piszcie.

Warty.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Wart...choc czytałem o nim negatywne opinie..dotyczce..dosc dziwnego brzmienia..to cytat..prawie go jednak kupiłem..Co do DVD..to moja tosiba za 235zł podłaczona cyfrowo...brzmi naprawde niezle...moze nie ma szczegółowosci Cd..ale przestrzen..i dynamika..bardzo dobra. Moje Cd brzmi jednak szlachetniej,ie meczaco i szczegółowo..Poczekaj az naprawia Yamahe i posłuchaj..

No tylko że do tej yamahy 797 mozna tylko analogiem podłączyć , cd lub dvd.

Co do mojego DVD ferguson 780 myślę że będę go wykorzystywał jedynie do okazyjnego słuchania mp3 przy tym formacie to ten ferguson nie bedzie zły ale jednak do płytek audio wolałbym jakieś używane CD - no narazie się zastanawiam.

No juz kupiłem CD wybrałem Yamahe CDX 596 od 1 właściciela, posiada papiery zakupu i wszystko w idealnym stanie - ampli też już wysłany do mnie.

Więc myśle że do środy po wielu bólach z dostawą i wymiana wadliwego egemplarza powinienm wszystko odpalić.

Napisze potem co z tego wszystkiego wyszło.

No sprzęt doszedł tym razem wszystko ok :)

Dla przypomnienia wszystko gra w takim zestawieniu:

Yamaha rx 797 - Yamaha cdx 596 -Tonsil Maestro II 180 - kable głośnikowe QED Orginal (15 zł za m2) -interkonekt TechLink - Wires XS

Podłączyłem i jak na moje ucho gra przyzwoicie tylko bas jest troche pudełkowy, mało w nim aksamitności i soczystości ale pewnie jest to wina nie wygrzania głosników i ampli.

Po ilu godzinach grania można się spodziewać poprawy dzwieku ?

Góra krystaliczna, środek też niczego sobie muzyka brzmi ciekawiej i więcej w niej przestrzeni nie zlewa się wszystko jak w poprzednich moich taniach popierdówkach.

No zobaczymy co bedzie dalej myśle że podstawa basowa się poprawi bo na razie z nią średnio.

slaww, 9 Mar 2009, 18:27

>A co myślicie o tym ....

w Yamahach często padają lasery. Po latach są wyeksploatowane i nietrudno o wadliwy model. W cenie do 500 złotych przy tej Yamasze chyba różnić je będzie tylko.....wygląd, bo grać będą chyba tak samo.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

slaww, 18 Mar 2009, 18:03

>

>Podłączyłem i jak na moje ucho gra przyzwoicie tylko bas jest troche pudełkowy, mało w nim

>aksamitności i soczystości ale pewnie jest to wina nie wygrzania głosników i ampli.

>Po ilu godzinach grania można się spodziewać poprawy dzwieku ?

Według mnie ten kartonowy bas będzie Ci towarzyszył do......końca. Ta yamaha przyzwoicie brzmiałaby z wieloma innymi kolumnami. I przy tych głośnikach zbyt dużo z tej Yamahy nie wyciśniesz. Niestety polski sprzęt nie porywa.

A słuchałeś kiedyś maestro czy siest ? bo istnieje stereotyp że co polskie to beee - Ci co mieli i słuchali bardzo polecali więc coś w tym musi być.

Co do głosników jestem coraz bardzie zadowolony interesuje mnie ile ten model tonsili sie wygrzewa bo narazie grają 2 dzień więc to ich początki myśle że z dnia na dzień powinno być lepiej.

Zawsze mogę pokombinować z kablami,interkonektem bo te co mam wziołem na pałę brałem to co akurat dostałem w sklepie z wyższej półki :)

Jak ktoś miał doświadczenia z wygrzewaniem tonsili niech się wypowie.

>A słuchałeś kiedyś maestro czy siest ?

No przepraszam ale nie zestawiałbym tych dwóch modeli kolumn obok siebie. Siesty to wyższa półka niż maestro w ofercie tonsila i chyba jedyne głośniki tegoż producenta które w ogóle coś obecnie prezentują.

No wiadomo że siesty sa lepsze ale i droższe od maestro - chociaż maestro jak na swój przedział cenowy są jedne z lepszych.

Czyli ogólnie oby dwa modele sa ciekawe i kto je testował lub dłużej słuchał pewnie to potwierdzi.

Co do wygrzewania tych maestro może ktoś coś powiedzieć - czy długo sie wygrzewają i czy poprawa w ganiu jest wyczywalna.

slaww, 19 Mar 2009, 18:24

>A słuchałeś kiedyś maestro czy siest ? bo istnieje stereotyp że co polskie to beee - Ci co mieli i

>słuchali bardzo polecali więc coś w tym musi być.

>Co do głosników jestem coraz bardzie zadowolony interesuje mnie ile ten model tonsili sie wygrzewa

>bo narazie grają 2 dzień więc to ich początki myśle że z dnia na dzień powinno być lepiej.

>

Bez obrazy ale oczywiście,że słuchałem a nawet miałem. I to nie jest stereotyp a opinie posiadaczy. I nigdy bym do nich nie wrócił. Jak porównam to już lepiej grają malutkie kolumienki Yamahy z Pianocrafta. Maestro są tanie, słabe i nieporównywalnie gorsze od zagranicznej konkurencji. Poza tym z kablami przy tych kolumnach nie pokombinujesz, gdyż będą pewnie grać zawsze podobnie. Kupno droższego okablowania mija się z celem gdyż wydać byś musiał........ Lepiej sprzedać kolumny i dołożyć tę kwotę do lepszych.

>Zawsze mogę pokombinować z kablami,interkonektem bo te co mam wziołem na pałę brałem to co akurat

>dostałem w sklepie z wyższej półki :)

to chcesz wziąć jeszcze z wyższej półki? :) j.w.

>Jak ktoś miał doświadczenia z wygrzewaniem tonsili niech się wypowie.

chyba na słońcu :) pozdrawiam i życzę szczęścia przy odsłuchach.

Jeśli chodzi o mnie to wiele o nich czytałem opini, recenzji i w przedziale do 1500 zł ciężko znaleść coś lepszego - wiadomo każdemu nie przypasują ale tak jest ze wszystkim.

Z testów, recenzji, opini 8 na 10 osób było zadowolonych z maestro oczywiście mówimy o przedziale do 1500 zł.

slaww, 20 Mar 2009, 19:13

>Jeśli chodzi o mnie to wiele o nich czytałem opini, recenzji i w przedziale do 1500 zł ciężko

>znaleść coś lepszego - wiadomo każdemu nie przypasują ale tak jest ze wszystkim.

>

>Z testów, recenzji, opini 8 na 10 osób było zadowolonych z maestro oczywiście mówimy o przedziale do

>1500 zł.

Juz kiedyś o tym pisałem. Gdy pewnego roku ogłoszono Fiata Pandę Samochodem Roku i czytałem zachwyty recenzentów i opinie o nim przestałem wierzyć w te bajki. Jestem przekonany, że żaden z recenzentów nie dokonał zakupu tego doskonałego auta. Pewnie równie podobne przełożenie opinii na jakość i marketing ma się w dziedzinie audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.