Skocz do zawartości
IGNORED

TA-F550ES + Magnat Quantum 603 - kable

shafran

Rekomendowane odpowiedzi

Jakimi kablami radzicie podłączyć ww. sprzęty? kable mają mieć 2m, także chyba lepiej 2,5 niż 4mm z tego co zaleca magnat. Bawić się w bi-wiring, czy raczej nie ma to sensu przy tej klasie sprzętu?

planuje wydać na to max 50zł za metr czy to 4x czy 2x (jeśli 4x nie ma sensu) - jeśli w ogóle ma sens kupno kabli w takiej cenie do tego co mam...

kilka aukcji które mi się wydają ciekawe:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - podobno że mulą dźwięk

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/50003-ta-f550es-magnat-quantum-603-kable/

Ukryta Zawartość

Proponuje Procab, ktory jak widze troche podrozal.

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

I to sporo LS 25 7 4,9 yl na 7,5 yl. Rozboj!!!

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Z 4,9 zl na 7,5 zl.

Ja mam biware z procab z glosnikami ( o mnie ) i jakos zbytniej roznicy nie zauwazylem. Moze dlatego ze byly nie wygrzane gdy je podlaczylem :P. jak masz troszke grosza wiecej to kup bi warte napewno nie zaszkodzi

Nie trzeba az tak grubego kabla do wysokotonowcow jak do niskotonowcow. Glosniki niskotonowe sa bardzo prado zerne dlatego "daje" sie mu grubszy kabel a odpowienio mniejszy do wysokotonowcow. W wypadku podlogowek raczej wskazane ls 40 ale do monitorow ls 25 w zupelnosci wystarczy. Taka moja opinia :]

Napisz jak Ci graja magnatki.

Przy tej klasie sprzętu nie zaprzątaj sobie glowy kablami. Ten kabel jest OK:

Ukryta Zawartość

Co prawda jak kupowałem u tego gościa to przez ponad tydzień nie raczyli odpisać na maila, kiedy wysłali towar, ale w końcu doszlo (miałem fuksa ze akurat bylem w domu jak byl kurier). Naprawdę odczułem różnicę po przesiadce ze zwykłego marketowca. Zresztą jak zobaczyłem, jakie kabelki sa w środku mojego wzmacniacza, który jako nowy kosztował o ok 3k, to doszedlem do wniosku, ze kable sa chyba faktycznie przereklamowane (jakies strasznie cieniutkie miedziaki przy wyjsciach glosnikowych).

Pozdro.

Ukryta Zawartość

Procab mam takie przy 507 i jest oki i nie są drogie:) a pytanko o te magnaty mam:) jak długo je posiadasz i jak wysokie?? bo ja mam kolumny od listopada a 3 dni po odebraniu musiałem jedną kolumne odesłac na wymiane:/ własnie przez wysoki, w drugiej zaczał grac ciszej zaczął sie wypalac co wrózyło ze i z nim koniec. Zmieniłem wzmacniacz na yamahe ax900 no i było ok ale do czasu:) nawet nie zdązyłem wysłac tej pierwszej kolumny na gwarancje i już musze wysyłac dwie:) ale teraz ostatnio to chyba troche przesadziłem z głośnoscią co nie mozna powiedziec o wczesniejszym "spaleniu" wysokiego.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.