Skocz do zawartości
IGNORED

Autoryzowany serwis SONY, problem

Axl2000

Rekomendowane odpowiedzi

Nie poddawaj sie... masz twardy argument w reku... reklamacje uznano poddajac sprzet naprawie i sa zauwazalne zmiany po naprawie ale nie do konca. Udaj sie z tym do Sony niech albo naprawiaja dalej albo wymienia na nowy wolny od wady jesli nie potrafia naprawic... serwis przyjal reklamacje...

Niby wszystko cacy ale napisali "profilaktycznie wymieniony moduł zasilania. Specyfikacja sprzętu zgodna z normami, usterki nie stwierdzono" coś w ten deseń...

Gdzie w Wawie mam sie zgłosić do SONY, ręce mi już opadają, dzisiaj już chodziłem szukań nowego TV :/

moim zdaniem nie wazne co napisali... podjeli sie naprawy wiec uznali usterke. Gdyby jej nie bylo nie wkladali by w to kasy... przeciez sami sobie zaprzeczaja... mysle, ze Sony nie bedzie Ci robilo problemow. Taki serwis musi sie rozliczyc z producentem z naprawy gwarancyjnej bo dostaja za to kase. Jesli sony nie uznaloby tej usterki to oni by musieli to zrobic za wlasna kase... sam sobie odpowiedz czy usterka byla czy nie...

zawsze pozostaje Ci jeszcze rzecznik praw konsumenta... sa przy gminach i mozna dzwonic lub pisac emaile... przechodzilem przez taka pomoc i dziala.

Jesli szukasz innego LCD to moze rzuc okiem na Sharpa. Maja dobra polityke gwarancyjna i dobre produkty... jak widzisz liczy sie tez after sales a nie tylko marketingowa lapanka.

Sharp, nie, nie, nie.

Znajomy z netu oddał kilka miesięcy temu półroczny LCD i do dziś nie został naprawiony.

Gdy zobaczy swój telewizor w serwisie stwierdził że to nie jego LCD był tak podrapany że nadawał się tylko na śmietnik.

Sprawa został oddana do sądu.

Ja bym polecił jakiegoś Samsunga .

Teraz to już jestem totalnie wściekły, TV piszczy kiedy mu się zachce (po wyłaczeniu raz piszczy raz nie, raz przez pare sekund tylko)...:/ Szczerze nie mam już siły na to ;) Rodzice nie słyszą tego pisku bo mają już swoje lata i ucho nie to, tak więc w wakacje dostaną odemnie prezent. Do żyda pójdzie 26LX60 co dostali kiedyś odemnie, a ja powiesze sobie na ścianie coś 37+, decyzja zapadła :) Teraz nie mam czasu sie bawić w serwisy już, musze obronić prace dyplomową...:)

Powody piszczenia to chinska produkcja i ciecie kosztow na podzespolach i ukladzie.

- kondensatory elektrolitcyzne wyzylowane

- dlawiki w pzretwornicy (filtry)

- trafo w przetwornicy

- pzrepuszczajace diody wstecz

- zbyt luzno zamocowane elementy (nie przyklejone kondenstaopry elektrolitcyzne, nie zaimpregnowane cewki, trafa itp)

-inne

• 1 miesiąc później...

Mam podobne pytanie ale odnośnie plazmy Samsung 63B680 od włączenia telewizora zaczyna lekko buczeć a gdy się ogląda film przy zmianie kolorów zazwyczaj na jasny kolor buczy bardziej.

Czy to normalne w takich telewizorach.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.