Skocz do zawartości
IGNORED

jakich kabli urzyć do Genius 5005

adrian351

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam zestaw Genius 5005 i Asus Xonar Xd/Dx. Razem działają super.

Myśle tylko że można jeszcze zmienić okablowanie i zastanawiam się co mi doradzicie do takiego sprzętu.

Te podstawowe kabelki pewnie można kupić za 30zł więc taniej się nie da.

Myśle o kwocie około 200zł

Potrzebujemy:

(2RCA->1mini jack) x3

18 metrów kabla, myśle 2 x 1,5mm, bez żadnyck końcówek. 2metrowe odcinki do przednich satelit i 6metrowe do tylnich

Pozdrawiam :)

https://www.audiostereo.pl/topic/50283-jakich-kabli-urzy%C4%87-do-genius-5005/

chyba każdy kto ma te głośniki jest z nich zadwolony, niektórzy twierdzą że przebijaja głośniki dwa razy droższe.

Na 100% wymiana na miedz beztlenkową polepszy dzwięk

Oprócz tego kable od karty do głośnika są zrobione uniwersalnie(do niczego), czyli z woofera na każdy kanał(a są ich trzy, cente/woofer, przód i jeszcze tył) wychodzi 2xRCA które kończą się też 2xRCA tylko żenskie, następnie są do nich dołączone(podpięte) znowu 2xRCA męskie, one natomiast kończą się już jednym mini jackiem i witaj karto dzwiękowa. Myślę że tu też troche tracimy, można to uprościć.

Może powiem tak:

Chce sprawdzić jak grają te głośniki z lepszymi kablami. Mam tu na myśli 5zł za metr

Co mi doradzicie

Niektórym już tak się powaliło w głowach, że jak myślą że kupili "audiofilskie" pierdziwki 5.1 za 350zł, to muszą kupić do nich kable za 200zł, żeby poczuć prawdziwą siłę dźwięku. Kwotę tą proponuję przeznaczyć na wizytę u specjalisty. Większy z niej będzie pożytek niż kable.

Krytykujemy bo kupowanie kabli nie ma sensu w tym przypadku, nie usłyszysz żadnej różnicy! Sprzedaj to w cholerę i kup wzmacniacz + kolumny, ale jeśli już koniecznie musisz kupić te nieszczęsne kable to kup jakieś z firmy Procab.

rbej widze że lubisz szczekać tyłkiem.

Moim zdaniem kable za 200zł nie mają nic wspólnego z audiofilami.

Audiofilskie kable to takie które po przecenie z 2,5tys spadają na 1,5tys PLN, a ich długość to jedynie odcinek 2,5 metra.

Więc wracając do Twoich rad, chciałem Ci powiedzieć że to moje pieniądze i zrobię z nimi co będe chciał.

To pewnie mogą być te:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Kupując do komputerowych pierdziawek 5.1 za 350zł, kable które przekraczają ponad połowę ich ceny, zachowujesz się bardziej bezmyślnie niż najgłupszy audiofil. Nawet oni nie wydają tylu pieniędzy na kabelki. Niech ktoś mu wytłumaczy żeby przestał się publicznie ośmieszać i został przy kablach dołączonych do zestawu.

Słownik się przyda. To jedno. A drugie skoro koniecznie chcesz wymieniać to kup najcieńsze Procaby - chyba LS-07 czy jakoś tak a kable mini-jack2xRCA możesz również wykonać na kablu Procaba (poszukaj modelu), wtyki Neutrika lub jakieś inne ze sklepu do którego ktoś podał linka powyżej.

Takie kable mam od karty do woofera:

Ukryta Zawartość

+

Ukryta Zawartość

Niestety głośnikowych wam nie pokaże bo nie mają tam takiego dziadostwa na allegro.

Ten kto pierwszy sobie zaklepie, ma te kable ode mnie w prezencie, na mój koszt.

Z tego co mówicie myśle że będziecie zadowoleni.

Powiem więcej, pewnie będą u was w rodzinie przechodziły z dziada pradziada bo są tego warte tak jak wasze zakichane rady.

Powodzenia...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.