Skocz do zawartości
IGNORED

Siesta Sat + DENON pma1500ae?

artmaniac

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz mocniej utwardzacie mnie w przekonaniu, że nie warto brać go za takie pieniądze. Szczerze napiszę, że zależy mi na długim słuchaniu muzyki. Myślałem o tym żeby wybrać się do Gdańska i odwiedzić tamtejsze sklepy. Bo w moim mieście to totalna dziura jest. Jakby ludzie uznali że jest tylko technics i sony. Jakaś straszna moda na amplitunery. Nawet ostatnio otworzyli jakieś centrum Sony, ale tylko o tym słyszałem, osobiście nie byłem. Bardzo poważnie myślę nad zmianą tego sprzętu. Oczywiście wielkie znaczenie ma dla mnie nowy sprzęt. Może podyskutujmy o wzmacniaczach do 3000zł?

No proszę, a ja słuchałem PMA1500AE głównie z najbardziej wypasioną wersją AudioNemesisa DC-1, a jeśli ktoś słuchał PMA1500 z CD od "kompletu" Denona, to rzeczywiście trzeba mu współczuć. ;) Bo tenże AudioNemesis to jest włąśnie głębia, analogowość, łądna barwa i wielogodzinny relaks. Oczywiście gra cały system, więc i Baltlabowi można zrobić dobrze, no ale tak jak podejrzewałem - ma zdefiniowany sposób grania. Aha, według mojego kolegi, który porównywał przed zakupem - 1500 gra wyraźnie lepiej od PMA2000, więc nie ma co go tutaj przywoływać.

michelangelo, 26 Mar 2009, 15:23

Aha, według mojego kolegi, który porównywał przed zakupem - 1500 gra

>wyraźnie lepiej od PMA2000, więc nie ma co go tutaj przywoływać.

Być moze grał bardziej "Deononowato" i dlatego wyraźnie lepiej:)

Wśród użytkowników Denonów panuje raczej opinia, ze starsze były lepsze brzmieniowo...

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

• 1 miesiąc później...

Co do wypowiedzi że denon 2000ae jest męczącym wzmacniaczem to się niezgadzam.Wzmak tem wymaga dobrego cd..i dopasowanej reszty.Jest czuły na zasilanie.Idealnie dopasowane elementy i mamy prawdziwy hi-end.Opinie typu że jest słabym sprzętem ?..Niestety ze wszystkim nie zagra

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.