Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka eloktronika i kolumny do pokoju 17m

anima24

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę, że od ostatniego tematu w tym samym przedmiocie bawiłeś się akustyką pokoju. I to na tyle skutecznie, że masz teraz 2m2 więcej...

No i ta zmiana preferencji muzycznych...już death-metalu nie słuchasz?

Wydaje mi się, że wszystkie możliwe podpowiedzi już otrzymałeś.

Mam pytanie... po kiego ch*ja zakładać siedemdziesiąt gównianych wątków na ten sam idiotyczny temat,

jak już było o tym wszystkim w stu dwudziestu innych.

P.S.

Jak pies się nudzi, to jajca se liże...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Wybierz sobie:)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

anima24, 25 Mar 2009, 12:35

>brak czasu

Brak czasu na dokładne opisanie jakich urządzeń i systemów już słuchałeś?

Brak czasu na opisanie co się podobało, a co nie?

Brak czasu, żeby przeczytać to co inni napisali w Twoich poprzednich tematach???

Brak czasu na własne odsłuchy i próby?

Mam propozycję - idź do pierwszego lepszego sklepu (MM itp) i powiedz ile masz kasy na sprzęt - z takim podejściem kupisz w godzinę cały system.

>parantulla<

Bo rynek sprzętu się ciągle zmienia. Bo badanie akustyki posuwa się do przodu małymi kroczkami a i przeciętny forumowicz co chwila wpada na nowy pomysł ustawienia kolumn. Bo ogólnie każdy z forumowiczów audiostereo nabiera doświadczenia i może lepiej doradzić niż to było w jakimś wątku rok czy dwa lata temu. I najwazniejsze: nie chce sie czytać z powodu braku czasu...i się nie dziwie. Świerza wymiana zdań (rozmowa) jest zawsze lepsza niż jakieś archiwa.

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

powracając do tematu anima24 - ze swojej strony mogę tylko doradzić to że wybierając kolumny lepiej zaryzykowac niedosyt basu niż jego przesyt. Pamiętaj że kupując super jakości monitory wydasz relatywnie mniej uzyskując rewelacyjną jakość dźwięku. Wątpię żeby na początku Ci brakowało basu. Pamiętaj również o tym że zawsze można dokupic wysokiej jakości subwufer :) Życzę powodzenia i udanych odsłuchów :)

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Wojtko PL, 25 Mar 2009, 17:25

Na pewno z tzw. wykopem, dużą dynamiką, który rozrusza "uśpiony" potencjał tych kolumn.

Słyszałem je w zestawieniu ze starszym Arcamem Alpha (nie pamiętam czy to był 6 czy 7) i było ok. Może idąc tym tropem poszukaj coś spośród starszych angielskich wzmacniaczy: Cambridge Audio Azur, wspomniany Arcam Alpha. Może coś ze starszych HK - choć większość Ci to odradzi.

Na pewno znajdzie się tu osoba, która coś więcej powie na temat tych skrzynek. I pozostanie tylko posłuchać różnych możliwości i wybrać tę jedyną.

witam, ja bym wybral Proac 125/130 lub Vienna Acoustics Mozart

Ukryta Zawartość

post-20931-100009538 1238001689_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

parantulla, 25 Mar 2009, 11:41

>Mam pytanie... po kiego ch*ja zakładać siedemdziesiąt gównianych wątków na ten sam idiotyczny

>temat,

>jak już było o tym wszystkim w stu dwudziestu innych.

>

>P.S.

>Jak pies się nudzi, to jajca se liże...

przez takich ohuji te forum spada na psy,

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

jeśli chodzi o bogatą średnice i ciepłą góre to rozejrzy się za Mimo studio 16 hertz.tyle tylko że, że bas aż tak nisko nie schodzi, jest raczej nastawiony na jakość niż na zejście z potężnym wykopem

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Tutaj masz porównanie Alpha7 z A65:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam tez takie kolumienki Eltax liberty 1+ POLECAM ( mialem kilku chetnych do kupna , ale one u mnie zgnija, nie odsprzedam ich ) , graja super , kosztuja grosze , a bas z nich jest ......jak na takie maluchy naprawde spory, koszta uzywanych okolo 300-400 zl. nieraz sobie podlacze i poslucham na nich jest OK , a jak patrzec i sluchac za takie...male pieniadze to super OK pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Polecam Tannoy'e Mercury M3. Możliwe, że poprzednie kolumny były na tyle słabe, że Tannoy'e urastają w moich uszach do super sprzętu, ale grają obecnie na słabym amplitunerze i mimo wszystko sprawują się świetnie. Szukam nadal podpowiedzi pod jakiego piecyka je podpiąć... Pozdrawiam.

Dzięki za wpisy :-),

problem jest w tym ze podobaja mi sie USHER 6311,ale z tego co czytałem mam zbyt mały pokój na nie-z tym mam doła bo chce podłogówki,lubie bas jak kazdy i chce go miec,

wybiore sie na odsłuch to sprawdze ile strace basu.

widze że niektórzy dali upust agresji-sorry :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.