Skocz do zawartości
IGNORED

Jaka eloktronika i kolumny do pokoju 17m

anima24

Rekomendowane odpowiedzi

sami wiecie jak trudno jest dobrac sprzet a wy mnie je-e,

tak że nie wiem czy to pokrywa sie,

ci którzy maja napisac cos innego zamiast doradzic-niech nie udzielaja sie,

poza tym mam czytac kazdy temat i tak nie znajde odpowiednika-bo zdania sa podzielone.

anima24, 27 Mar 2009, 09:53

>sami wiecie jak trudno jest dobrac sprzet a wy mnie je-e,

sorki, uniosłem się.

Jednakże chciałbym zauwazyć,że odpowiedzi na postawione pytanie w tym wątku nie uzyskasz. Każdy będzie Ci polecał sprzęt jaki posiada. I będzie go zachwalał. Jesli zalezy Ci na dobrym dźwieku za nienajwiększe pieniądze musisz się trochę wysilić a nie czekać na odpowiedź:

1. kolumny -takie

2. wzmacniacz- taki

3. cd- taki.

W różnych warunkach pokojowych każdy sprzęt gra inaczej. U jednego w pokoju będzie z głośników mocny bas. Ten sam sprzęt wstawiony do innego pokoju czy mieszkania całkowicie go zabije. Sam miałem i mam ten problem i sam sie łapałem pisząc na temat jakiegoś sprzetu. U mnie nie grał zupełnie i mi sie nie podobał u kogoś innego brzmi świetnie. Ja wydaję poważne opinie a ktoś się puka w głowę. Poza tym bas basowi nierówny i upodobania również. Niestety zakup sprzętu audio często wiąże sie z kupowaniem kota w worku a dopiero potem zaczyna się " poprawianie". Dlatego wielu z nas zmienia klocki dużo częściej niż rękawiczki, w których może bez problemu chodzić i po 10 lat.

Opinie w gazetach i fachowych pismach są nieobiektywne i za żadne skarby nie można uważać je za wiążące. Nawet słaba kolumna podłączona w optymalnych warunkach pod bardzo dobry wzmacniacz zagra dużo lepiej niż podłączona pod adekwatny sprzęt, który przeważnie do nich jest kupowany.

W sklepie też obiektywnie tego nie odbierzesz, choć szansa na wyrobienie zdania jest wieksza.

Pozostaje łut szczęścia i cięzka praca z odsłuchami albo jak wspomniałem.....jamnik. I nigdy nie będziesz do końca zadowolony, bo wtedy przestaniesz być audiofilem :) pozdrawiam

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.