Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego ludzie zapisują się do PiS ?

meloman 62

Rekomendowane odpowiedzi

i/albo idą pracować do takich instytucji jak IPN czy CBA ? Czy jedyną motywacją jest chęć łatwego zarobienia bardzo dużych pieniędzy przy mizernych kwalifikacjach (albo zupełnym ich braku), czy kieruje nimi jakaś fascynacja złem ? Zawsze mnie to nurtowało...

Paszeko, 25 Mar 2009, 15:08

">Zapytaj się Misiaka jakie wartości pchnęły go w objęcia PO. Te wartości to 50 mln o ile dobrze

>pamiętam.

>

>Nazwa partii jest w gruncie rzeczy nieistotna."

PO to tak naprawdę PiS w wersji "soft", pytanie może więc dotyczyć także tej partii

muls, 25 Mar 2009, 15:14

">zarowa rozrozniasz takie rzeczy jak na leb czy na czlonka."

Proszę zwolenników PiS o powstrzymanie się od właściwych im wulgaryzmów i przestrzeganie reguł obowiązujących w normalnym społeczeństwie, a nie na zebraniu partyjnym. Inaczej będę banował

wojciech - "W nawiazaniu do tytulu watku.Czy jeszcze ktos zapisuje sie do PiS?"

Jako przedstawiciel cechu lekarskiego,powinieneś wiedzieć,że miejsc w psychiatrykach brak,no to gdzie chore ludziska mają pójść ?

zapisuja sie bo chca polepszyc swoja sytuacje zyciowa, to tak jak ta pani sprzataczka , ktora nie wiedziala kto jest ojcem jej dziecka , ale razem z kaczynskimi sprawowala na swoim malym odcinku wladze, jeden czarnuch nawet o tym spiewal, tfu 'rymowal':

'I want it all; money, fast cars

Diamond rings, gold chains and champagne

Shit, everydamn thing

I want it all; houses, expenses

My own business, a truck, hmm, and a couple o' Benz's

I want it all; brand new socks and drawls

And I'm ballin everytime I stop and talk to y'all

I want it all, all, all, all

I want it all, all, all, all, all'

wszystkie czarnuchy sa takie same, czy to zapisujace sie do pisu, po , sld czy do Rydzyka, w sumie Rydzyk okazal sie z ukladu najstabilniejszy

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

>Temat nr: 50348

Autor: meloman 62

BOCZNICA: Dlaczego ludzie zapisują się do PiS ?

i/albo idą pracować do takich instytucji jak IPN czy CBA ? Czy jedyną motywacją jest chęć łatwego zarobienia bardzo dużych pieniędzy przy mizernych kwalifikacjach (albo zupełnym ich braku), czy kieruje nimi jakaś fascynacja złem ? Zawsze mnie to nurtowało...>

Bo mają wolną wolę.

ps.bardzo duże pieniądze to zarabiają np.tzw."producenci" super kabli po co najmniej 1111$ za metr.

Paszeko

w polsce nie ma prawicy jako takiej wiec moze przyblizysz co uwazasz za prawice? z partii prawicowych przychodzi do glowy tylko UPR, ale lewica laicka i pobozna po opanowaniu tv zniszczyla mysl prawicowa i w duzej czesci wogole wolną myśl polityczna, odradza sie to w internecie i dotyczy wyborcow miedzy 20 a 40tym rokiem zycia, blizej 20tego wiec na wyborcow glosujacych na partie prawicowa bedzie trzeba jeszcze troche poczekac, az ludzie logicznie myslacy beda mieli dzieci w wieku wyborczym, w tej chwili moherowy beton 'katolicki' i beton komunistyczny czyli dwie strony tej samej lewackiej monety przewazaja przy urnach...

na szybkie zmiany w sytuacji jest prosta metoda, wybory wiekszosciowe i 1mandatowe okregi wyborcze, pech jednak chce ze zarowno pis jak po czyli dwie przewazajace sily polityczne boja sie tego jak skurwesyn...w drodze do koryta jak widac wychodza prawdziwe poglady i dazenia, bez tej propadandowej papki i powierzchownych jak sie okazuje roznic...

electro, 25 Mar 2009, 20:33

>Paszeko

>w polsce nie ma prawicy jako takiej wiec moze przyblizysz co uwazasz za prawice?

Liberalizm - w gospodarce, surowość - w prawie, konserwatyzm - w sferze wartości.

Faktycznie w Polsce nie uświadczysz. Ale czemu się dziwić, skoro ostatnie niedobitki po okresie międzywojennym ojcowie i dziadkowie Michników posłały w grób dzięki czemu owe Michniki mogą uchodzić za całkiem cywilizowane stworzenia (nie urządzają mordów, bo już nie ma na kim!).

henrykpiątek, 25 Mar 2009, 20:32

">Bo mają wolną wolę.

>ps.bardzo duże pieniądze to zarabiają np.tzw."producenci" super kabli po co najmniej 1111$ za metr."

Jestem przekonany, że ludzie zapisujący się do PiS albo pracujący w IPN czy CBA zarabiają bardzo dobrze, choć oficjalnie mówi się co innego. Powód jest dla mnie bardzo prosty - większość z nich nie dostanie już jakiejkolwiek przyzwoitej pracy; wyobrażacie sobie zatrudnienie człowieka, który pracował w CBA albo w IPN, w jakiejkolwiek normalnej pracy, gdzie trzeba naprawdę pracować ? Oni są tak naprawdę zawodowo skończeni, chyba że dostaną pracę w instytucjach kontrolowanych przez PiS, których na szczęśćie jest coraz mniej. Zresztą w tych instytucjach będą bardziej dbać o zasłużonych towarzyszy partyjnych z PiS niż o ludzi z takich firm jak CBA lub IPN.

Nie sądzę, żeby CBA-, IPN- PiS- mani nie zdawali sobie z tego sprawy. Muszą zatem zarobić tyle, żeby starczyło im do końca życia.

Gdyby jednak ludźmi tymi kierowała tylko fascynacja złem i niepohamowana chęć szkodzenia innym ludziom, to cały powyższy wywód byłby nic nie wart - nie oglądaliby się bowiem na nic, byle mogli wyrazić i zrealizować całą swoją nienawiść do rodzaju ludzkiego.

meloman 62, 25 Mar 2009, 21:04

>henrykpiątek, 25 Mar 2009, 20:32

>

>">Bo mają wolną wolę.

>>ps.bardzo duże pieniądze to zarabiają np.tzw."producenci" super kabli po co najmniej 1111$ za

>metr."

>

>Jestem przekonany, że ludzie zapisujący się do PiS albo pracujący w IPN czy CBA zarabiają bardzo

>dobrze, choć oficjalnie mówi się co innego.

Tz. ile? A co sie oficjalnie mówi? Jak coś wiesz na ten temat to wal prosto z mostu,czego się boisz?

bardzo dobrze to jest kwestia wzgledna, dla tej sprzataczki co dawala d... na prawo i lewo 2 tysiace na reke bylo na tyle dobrze zeby sie zeszmacic, dla kogos innego moze byc 4 czy 10 tysiecy

w cba jak ktos ma wyniki w pracy sledczej i glowe na karku to kolo 4-5 tysiecy na reke zarobi

henrykpiątek,

nie wiem ile naprawdę zarabiają, ale mój tok rozumowania wydaje mi się prawidłowy - muszą zarobić tyle, żeby potem przez wiele lat nie musieli pracować. Zapewne konkretne stawki zależą od pozycji w PiS, CBA, IPN - na pewno "szychy" dostają więcej niż "pionki".

meloman 62, 25 Mar 2009, 21:04

>Jestem przekonany, że ludzie zapisujący się do PiS albo pracujący w IPN czy CBA zarabiają bardzo

>dobrze, choć oficjalnie mówi się co innego. Powód jest dla mnie bardzo prosty - większość z nich nie

>dostanie już jakiejkolwiek przyzwoitej pracy

Oczywiście w uprzejmości swojej nie wspomniałeś o prawdziwym powodzie: nie dostaną pracy tak samo, jak nie było miejsc na studiach i w liceach dla synów i córek "sanacyjnych oficerów", "obszarników", "burżuazji" i "kułaków".

Jak nie było miejsca w fabryce Wedla - dla Emila Wedla.

Itd., itp.

ten zarobek na kablach to taki mit naszego forum, wezcie zrobcie cokolwiek kable, podstawy pod kolumny czy polki na cd i sprobujcie to sprzedac, latwiej pogadac niz zrobic, wez oplac wszystko, marketing itd. , wiekszosc klientow to jak madrolki z tego forum zupe z ogonow jedza i nalesniki pasztetem smaruja, a audiofil panie pelna geba tylko bez grosza przy duszy, plytki rynek bez wiekszych widokow na biznes...

wojciech iwaszczukiewicz, 25 Mar 2009, 21:20

>Paszeko wg. Twojej definicji prawicy Chiny sa krajem prawicowym.

Bo są!

Tam tylko czerwony imidż się utrzymał.

Coś jak "polityka miłości" u Tuska. Wiadomo że Tusk nikogo nie kocha a najwyżej dożyna, to i u chińczyków ten komunizm jest na niby.

cd.

meloman 62, 25 Mar 2009, 21:04

>dobrze, choć oficjalnie mówi się co innego. Powód jest dla mnie bardzo prosty - większość z nich nie

>dostanie już jakiejkolwiek przyzwoitej pracy; wyobrażacie sobie zatrudnienie człowieka, który

>pracował w CBA albo w IPN, w jakiejkolwiek normalnej pracy, gdzie trzeba naprawdę pracować ?

Acha, w IPN nic się nie robi, tylko się leży i zmyśla różne historie "wybitnych" Polaków i samo się to nawet publikuje.

Paszeko

PIS jak doszedl do wladzy to czyscil w urzedach jak leci do ' stanowiska' sprzataczki wlacznie, to samo sld czy chamy z psl-u o jakichs patriotycznych i bogoojczyznianych osobowosciach w PIS nie slyszalem, owszem mieli troche madrych ludzi na listach wyborczych , ale na tak dalekich miejscach , ze nigdy nie weszli, weszli aparatczycy tacy jak putra, cymanski , gosiewski, szczypinska itd. itp. takze rozmawiajmy o rzeczywistosci, a nie o propagandzie, sb-kom emerytury tez tusk i glupie PO zabralo , bo antykomunisci z PIs-u przez 2 lata rzadzenia nie mieli na to czasu ani ochoty...

electro, 25 Mar 2009, 21:23

>ten zarobek na kablach to taki mit naszego forum, wezcie zrobcie cokolwiek kable, podstawy pod

>kolumny czy polki na cd i sprobujcie to sprzedac, latwiej pogadac niz zrobic, wez oplac wszystko,

>marketing itd. , wiekszosc klientow to jak madrolki z tego forum zupe z ogonow jedza i nalesniki

>pasztetem smaruja, a audiofil panie pelna geba tylko bez grosza przy duszy, plytki rynek bez

>wiekszych widokow na biznes...

Czy to do mnie?

Paszeko, 25 Mar 2009, 21:21

">Oczywiście w uprzejmości swojej nie wspomniałeś o prawdziwym powodzie: nie dostaną pracy tak samo,

>jak nie było miejsc na studiach i w liceach dla synów i córek "sanacyjnych oficerów", "obszarników",

>"burżuazji" i "kułaków".

>Jak nie było miejsca w fabryce Wedla - dla Emila Wedla.

>Itd., itp."

Sądzę, że się mylisz. Ci ludzie po prostu niczego nie potrafią, poza tym i przede wszystkim mają skrzywione charaktery i paskudne cechy osobowości; zniszczyliby więc każdy zespół w każdej pracy i rozwalili każdą firmę.

Może wyjątkiem jest ta sprzątaczka - ona przynajmniej potrafi sprzątać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.