Skocz do zawartości
IGNORED

referencyjne, testowe plyty -> download

xajas

Rekomendowane odpowiedzi

Nie spodkałem jeszcze dobrze brzmiącej płyty Santany (wydanie audiofilskie) z ostatnich 15 lat.

A słuchałem chyba wszystkie.

Wszędzie standardowe realizacje w cyfrze, i jak zwykle duża kompresja.

No chyba, że jskieś są.

To wydanie Abraxas z Mobile Fidelity, brzmi świetnie. A w dodatku to przecież orginalne, nie remasterowane nagranie z taśmy studyjnej. Zatem niemal dokładnie tak jak ustawiono brzmienie przez realizatora w dniu rejestracj materiału. To co chciał przekazać nam artysta i się zachowało możemy usłyszeć dzięki nowej technologi produkcji CD.

Tak jak obiecałem cd.

Kolejna kultowa CD (nie wiem czy to rodzaj żeński czy męski :)

Tina Turner - Private Dancer XRCD

Uważana przez bardzo wielu jako wzór realizacji XRCD

Serdecznie polecam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

post-13786-100001501 1213258682_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wiele roznej muzyki nie trzeba sie rejestrowac

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kolejna CD

MFSL

Elton_John - Madman Across The Water MFSL

(UDCD 516)

Płyta z roku 1971 ale jak ktoś ma kawałek dobrego sprzętu to usłyszy magię starego dobrego Eltona

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Oczywiście okładki included :)

Miłego słuchania

post-13786-100001240 1213606652_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

cos z wschodnich klimatow :

Ukryta Zawartość

i jeszcze, w wersji instrumentalnej :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

tzn miałem na myśli hasło do tego : "

Carmen Lundy - Self Portrait [JVC JVCXR-0005-2] [XRCD]

| Original Release Date: 1996 | JVC | ASIN: B000040OH7 FLAC+CUE+LOG+PAR2+COVERS | RAR | 415.03 MB

www.rapidshare.com/files/50378278/CLSP.part1.rar

www.rapidshare.com/files/50381697/CLSP.part2.rar

www.rapidshare.com/files/50385248/CLSP.part3.rar

www.rapidshare.com/files/50388616/CLSP.part4.rar

www.rapidshare.com/files/50388807/CLSP.part5.rar"

Zastanawiam się nad wrzuceniem paru płytek, które posiadam w swojej kolekcji. Proszę jednak o informacje jak sprawa wygląda z prawami autorskimi?

Nie lubię pukających o 6 rano panów w czarnych garniturach. Macą mi regularność miłego poranka.

Udostępniając płyty publicznie łamiesz prawo. Dowcip jednak w tym, że osoby wrzucające muzykę na rapidshare są raczej trudne do namierzenia - serwis nie upublicznia numerów IP użytkowników. Wystarczy, że zamieszczając linki do plików (np. na audiostereo) powstrzymasz się przed ogłaszaniem wszem i wobec, że upload jest twoim dziełem ;)

No właśnie.... a teraz kluczowe pytanie- czy rapidshare pod wpływem np. wyroku sądu nie udostępni nikomu logów? Jestem przekonany, że takowe posiada... a znając IP...itd..

Jednym słowem, choć prawdopodobieństwo w zasadzie nie istnieje, że to akurat będę ja to jednak szóstke w czarnego totka można trafić..

olekbiker:

>No właśnie.... a teraz kluczowe pytanie- czy rapidshare pod wpływem np. wyroku sądu nie udostępni

>nikomu logów?

Rapidshare pod wpływem wyroku sądu logi zapewne udostępni. Domena zarejestrowana jest w Szwajcarii, z pewną dozą prawdopodobieństwa można więc przypuszczać, że musiałby to być sąd szwajcarski. Potencjalny oskarżyciel musiałby więc najpierw uzyskać wyrok szwajcarskiego sądu, nakazujący udostępnienie logów, potem zaś występować z oskarżeniem w Polsce, wspierając się szwajcarskimi dowodami. Nie twierdzę, że to niemożliwe, ale... jakoś marnie widzę taką kombinację (nomen-omen, po części przynajmniej "alpejską" ;))

Przyczynkiem do zgłębiania niuansów różnych systemów prawnych może być sekcja "groźby prawne" na stronie Pirate Bay,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - momentami nieźle można się uśmiać ;)

Ukryta Zawartość

Dziękuję za odpowiedź.

W obecnej chwili rapidshare urasta w mojej opinii do wroga publicznego numer jeden dal firm fonograficznych i innych, których prawa autorskie są łamane. Dlaczego?

Na kontach rapidshare można naprawde nieźle zarobić (wpisz w allegro rapidshare i zobacz jakie tysiąze zł trafiają do kieszeni niektórych użytkowników).

Wystarczy wrzucić duuużo plików i zbierać punkty za ich ściąganie przez innych internautów. Zbierasz punkty, które zamieniasz na nowe konto, które później... sprzedajesz. Czyż to nie genialne?

Reyzykujesz- możesz zarobić. Nie ryzykujesz- to nie masz kasiorki.

Jestem przekonany, że w najbliższym czasie rapidshare będzie zamknięte. To chyba tylko kwestia czasu.

Ja osobiście jednak nie zaryzykuję. Wolę ten czas poświęcić na słuchanie muzyki jak zamartwianie sie, czy może akurat do mnie nie przyjdą:)...

olekbiker:

>Jestem przekonany, że w najbliższym czasie rapidshare będzie zamknięte. To chyba tylko kwestia

>czasu.

Też sądzę, że wcześniej czy później to nastąpi - no chyba, że właściciele zabezpieczyli się lokując działalność (i serwery) w miejscu, w którym dozwolone jest udostępnianie plików chronionych prawem autorskim, i do którego nie sięgają systemy prawne USA, UE czy czego tam jeszcze. Cóż, pożyjemy, zobaczymy.

Póki co jednak, rapidshare jest rajem dla osób zainteresowanych jedynie ściąganiem plików, bez ich udostępniania - innymi słowy, pragnących uniknąć prób zastraszania ze strony prawników (patrz działania spółki Obig), bądź wręcz narażania się odpowiedzialność karną.

Swoją drogą, ciekawe jakiego typu serwisy oferują (bądź będą oferować) to samo, tzn. ściąganie bez udostępniania?

Niewątpliwie jest to raj dla ściągających. Paru moich znajomych wydało 21 zł i ściąga 10 GB dziennie rożnych danych.... przez miesiąc. Ci co wrzucają tam te pliki podejmują pewne ryzyko, choć niewątpliwie małe. Niestety w przypadku, gdy to na nich trafi nazwijmy to "ślepy los", a profity czerpane z udostępniana są proste do udowodnienia to prawdopodobnie zostaną bankrutami na całe życie, bo tak ogromnych kar pieniężnych, jakie mogą zostać na nich nałożone nie da się spłacić (oczywiście jeśli nie masz wcześniej milionów... ale kto ma miliony i wrzuca pliki na rapidshare i inne tego typu serwery?:) ).

Inna kwestią jest postawienie serwerów w innym Państwie. Wydaje się być bezpieczne itd, ale każdy łańcuch jest tak mocny, jak mocne jest najsłabsze ogniwo. Pokazała to administracja niemiecka w chwili, gdy przekupiła (za niebotyczną kwotę bodajże 5 milionów euro) pracownika banku, który wyniósł dane dotyczące kont bankowych.

Czy producentów, którzy chcą walczyć z piractwem nie stać na taką akcję? Taka kwota to dla nich na waciki jest.

Ściąganie bez udostępniania nie jest możliwe. Jestem przekonany, że żadna trzeźwo myśląca firma nie weźmie na siebie odpowiedzialności za wrzucanie na serwery plików - piratów.

Rapidshare wyraźnie podkreśliło, po ostatniej decyzji sądu niemieckiego, że odcina się od jakichkolwiek piratów na swoich serwerach i mocno z nimi walczy.... Pozostały komentarz jest zbędny:)

• 2 tygodnie później...

I dla mnie zrobiło jedno z największych głupst jakie może być.

Otóż obniżyła na stałe prędkość ściągania do 60k/s !

Ja mam zmienne IP i prędkość 2048 i ciągłem zawsze z rapidu z prędkością ok. 260k/s.

Tak szybko szło... A teraz ? No jedyne to, że teraz nie trzeba czekać.

Świnie po prostu...

coś za coś :D Ci którzy mają neo 512 ( większość użytkowników internetu) i tak maks 60 kb ciągnęli hehe wiedz oni różnicy nie odczują :)...ale teraz standardem w polsce staje sie 1 kb wiec bedzie to juz istotne zwolnienie. Moim zdaniem jednak lepiej ze nei trzeba czekac ( lub resetowac rutera)..zmiana na plus

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.