Skocz do zawartości
IGNORED

Arcam Delta Box DAC

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy zna ktoś tego DACa Arcama jak w temacie? Warto? Cene mogę uzyskać dobrą, ale pytanie ile to jest warte?

Miałoby to grać z Azur 640C i HK 675. Czy uważacie, że usłyszę jakąś różnicę czy nie warto sobie głowy zawracać?

Czy każdy zewn. DAC jest lepszy niż te wbudowane?

Z góry dzięki za porady.

Pozdrawiam

Powrót po dłuższej przerwie...

https://www.audiostereo.pl/topic/50442-arcam-delta-box-dac/

Rochu, dzięki za odzew. Trudno mi powiedzieć która wersja, od gościa wiem, że zakupił tego DACa w 1989 r. Nie wiem, czy coś to wyjaśnia. Przypuszczam, że to jedna ze starszych wersji więc.

Na cholerę kombinować ze starymi DACami skoro na pokładzie Azura masz znakomitego Wolfsona? A jeżeli nie rozwija skrzydełek, to wyłącznie dlatego ze ma kiepski stopień analogowy. Zlampizować Cambridge i po sprawie. Zapomnisz o DACach zewnętrznych, przynajmniej do czasu aż będzie Cię stać na jakiś komplecik Audio Note ;-)

MacGyver, widzisz ja zielony jestem jak szczypior, dlatego kombinuję :)

Co do lampizacji i to w Twoim wydaniu czytałem wiele w odniesieniu do Azura 640C i nie powiem, już kombinuję jak by tu to zorganizować. Wysłałem Ci nawet zapytanie na priv, ile by taka przyjemność kosztowała u Ciebie :) ?

Czyli ogólnie vintage Delta Black Box Arcama sobie odpuścić a inwestować w lampizację... Dzięki bo to cenna uwaga.

Co do Audio Note, to chyba jeszcze trochę wody upłynie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.