Skocz do zawartości
IGNORED

Jak uleczyć to forum ...

Piopio

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Paweł reprezentuje odmienne poglądy niż większość forumowiczów na sprawy dla nas, cóż, fundamentalne. Osobiście jestem zdania, że takie poglądy mają prawo bytu i w żadnycm razie nie można za nie usuwać z forum. Całkowicie osobną sprawą jest styl, w jakim te poglądy są prezentowane. Styl ten bywa skandaliczny, choć nie zawsze naruszający regulamin forum. Jednak są na to sposoby: autor wątku dotkniętego aktywnością XYZ, gdy tylko stwierdził, że wyskoki kolegi naruszają jego (i innych) prawo do prezentowania własnych poglądów w przyzwoitych warunkach, zablokował go. I dyskusja toczyła się dalej bez szkody, na wysokim poziomie merytorycznym.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Pawełku, czy ja gdzieś w swej wypowiedzi wspomniałem Twoją Szanowną Osobę?

Rozumiem, że Twoje Ego domaga się tego by wszyscy o Tobie nieustająco mówili, komentowali, porównywali, słali adresy dziękczynne, mdleli z rozkoszy na widok Twojego Szanownego Nicka i takie tam jeszcze..

Nie mniej moja uwaga miała jedynie charakter li tylko ogólny i dyskusyjny.

Wcale nie miałem na uwadze Twojej Szanownej Persony.

Bardzo mi przykro, że Cię rozczarowuję.

Se la vie.

To blokowanie przez autora wątku to jest niestety za mało - myślę że Redaktor ma na myśli mój wątek który jest przykładem gdzie gdzie założyciel wątku aktywnie w nim uczestniczy.

Istnieje wiele popularnych wątków których założyciele od dawna nie piszą na forum a aktywni i zainteresowani tematem uczestnicy wątku nie mają możliwości wyproszenia natrętnego gościa. Moderatorzy mogą doraźnie usuwać wpisy, ale nie zawsze są obecni i nie są wstanie reagować na każdy przypadek.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość

(Konto usunięte)

ashirgo, 6 Maj 2009, 13:56

>Zapraszam do artykułów:

>http://pl.wikipedia.org/wiki/Syndrom_grupowego_my%C5%9Blenia

>

>http://pl.wikipedia.org/wiki/Sceptycyzm

ciekawe, James Randi ma też nagrodę dla audiofila, który odróżni kabel :)

Zapewne większość audiofili nie przeczyta tych linków... Oni przecież słyszą, a nie czytają ;)

Ciekawe, czy będę miał kiedyś swoje miejsce w wikipedii jako polski pogromca audiofili :))

Nie audiofilów, których jestem jedynym przyjacielem !

Gość

(Konto usunięte)

To co wyprawia mlb to przestaje być śmieszne, usuwa moje neutralne posty, zwykłe głosy w dyskusji !

(wątek na stereo "polaczenie cyfrowe za browar :)")

Mało tego, wzywa autora wątku do blokowanie mnie ! (później pousuwał wszystki te posty). Tylko dlatego, że nie podobają mu się moje poglądy.

Niektórzy nie dorośli nawet do takiej funkcji jak moderator. Myli mu się funkcja czyściciela agresji i chamstwa z redaktorem naczelnym gazety.

Proszę Redaktora o przypomnienie mlb na czym polega jego funkcja.

Buehehe :)

Z tego co obserwuję, to akurat "agresja" i "chamstwo" na forum miewa się całkiem nieźle.

W przeciwieństwie do XYZ, którego wpisy i całe wątki wylatują w tempie ekspresowym.

Moim skromnym zdaniem np. wątek "Ślepy test wygrany przez audiofila" był dużo ciekawszy

niż np. jakieś bajania mitomanów gawędziarzy o słyszalnym wpływie "jittera" i to w śmiechu wartych systemach...

Rozumiem, że postulowane wcześniej wielkie zmiany ograniczyły się do eksterminacji osobników, którzy ośmielą się publicznie wątpić w nadprzyrodzone zdolności słyszenia niesłyszalnego przez naszych gwiazdorów... a funkcja tzw. moderacji służy głównie do zamykania dzioba tym, którzy za dużo nim kłapią "nie na temat" i psują zabawę Batmanom (ludziom nietoperzom) co to od ręki klecą na biurku najlepsze na świecie kabelki (z przypadkowo znalezionych w szufladzie wtyczek i drucików) i słuchają sobie na nich "jittera" pierdzieląc o tym do bólu w każdym możliwym wątku...

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
Gość

(Konto usunięte)

parantulla, 8 Maj 2009, 11:08

>Moim skromnym zdaniem np. wątek "Ślepy test wygrany przez audiofila" był dużo ciekawszy

>niż np. jakieś bajania mitomanów gawędziarzy o słyszalnym wpływie "jittera"

on dalej jest ciekawszy :) Jeszcze nie wyleciał... Czeka na audiofila, który USŁYSZY, w końcu...

Gość

(Konto usunięte)

komedi ciąg dalszy: Dlaczego mlb usunął moje posty i wezwał autora do zablokowania mnie ?:

===============================================

to nie była agresja ale prośba do autora wątku. Wypowiadasz się w tematach w których nie masz żadnych doświadczeń.

Mnie nie interesują przekonania, mnie interesują doświadczenia. O przekonaniach można dyskutować na Bocznicy, tam są wątki polityczne i inne podobne.

================================================

stereo, to jest po prostu prywatny folwark mlb i jeśli coś go "nie interesuje", to znika :)))))

Skąd się biorą tacy ludzie ?!? ZGROZA. Taki człowiek W ŻADNYM WYPADKU nie powinien zostać moderatorem.

Podobna była sytuacja na AH: Atopos został moderatorem i wyjałowił serwis.

>stereo, to jest po prostu prywatny folwark mlb i jeśli coś go "nie interesuje", to znika :)))))

jak zwykle cytujesz zdania wyrwane z kontekstu. Mam opublikować całość korespondencji z Tobą przez PW?

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

• Redaktorzy

Parantulla, NIKT nie ma nic przeciwko wątkowi "ślepy test wygrany przez audiofila". Natomiast w mojej ocenie, jako jednego z moderatorów i świadka wystąpień XYZ od początku jego pojawienia się na forum w zeszłym roku, Paweł XYZ jest bardzo agresywnym dyskutantem, umyślnie prowokującym burdy na forum. To, ze potem prosi publicznie o pomoc, stanowi tylko dodatkową informację na jego temat. Swego czasu za prowokowanie scysji jego konto zostało zablokowane karnie na tydzień, jednak nie wpłynęło to na jego zachowanie. Jego wpisy (poza ewentualnie wątkiem o Orionach) nie wnoszą na forum nic, bowiem nie dzieli się on własnymi doświadczeniami, nie pomaga innym forumowiczom, i jedyne, co ma do powiedzenia, to peany na temat swojej mądrości w porównaniu z głupotą innych. Każdy, dopóki nie łamie bezpośrednio regulaminu forum, może tu pisać. Jednak ciągłe złośliwe i nieststy również często ordynarne prowokowanie JEST naruszeniem regulaminu forum. W związku z czym wracam do mojej propozycji sprzed paru tygodni, tylko w tym wypadku jest to nie rada, tylko oficjalne ograniczenie administracji: użytkownik XYZ Paweł ma prawo pisać w wątkach założonych przez siebie samego, natomiast do odwołanie NIE MOŻE dokonywać wpisów w wątkach innego autorstwa. Takie wpisy będą sukcesywnie usuwane. Naruszenie tego ograniczenia spowoduje zablokowanie konta. Jest to jednocześnie informacja dla pozostałych moderatorów.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 8 Maj 2009, 13:03

>Paweł XYZ jest bardzo agresywnym dyskutantem, umyślnie prowokującym burdy na

>forum.

kłamstwo

>To, ze potem prosi publicznie o pomoc, stanowi tylko dodatkową informację na jego temat.

jaką ?

>Swego czasu za prowokowanie scysji jego konto zostało zablokowane karnie na tydzień, jednak nie

>wpłynęło to na jego zachowanie.

kłamstwo. Sprowokował to gagacek agresywnym wątkiem o mnie. Oczywiście jemu nic się nie stało.

>Jego wpisy (poza ewentualnie wątkiem o Orionach) nie wnoszą na forum

>nic, bowiem nie dzieli się on własnymi doświadczeniami, nie pomaga innym forumowiczom, i jedyne, co

>ma do powiedzenia, to peany na temat swojej mądrości w porównaniu z głupotą innych.

Dzielę się swoją wiedzą. Moim zdaniem Twoje posty są bezwartościowe.

Gość

(Konto usunięte)

Redaktor, 8 Maj 2009, 13:03

>W związku z czym wracam do mojej

>propozycji sprzed paru tygodni, tylko w tym wypadku jest to nie rada, tylko oficjalne ograniczenie

>administracji: użytkownik XYZ Paweł ma prawo pisać w wątkach założonych przez siebie samego,

>natomiast do odwołanie NIE MOŻE dokonywać wpisów w wątkach innego autorstwa. Takie wpisy będą

>sukcesywnie usuwane. Naruszenie tego ograniczenia spowoduje zablokowanie konta. Jest to jednocześnie

>informacja dla pozostałych moderatorów.

Możesz podać punkt regulaminu jaki naruszam i przykład "złośliwego i ordynarnego" prowokowania przeze mnie ?

Bo jest kolejne KŁAMSTWO na mój temat.

Wychodzi na to, że jest prywatny folwark Redaktora. Tracę do Ciebie resztki szacunku. Coś mi się wydaje, że Lancaster i Atopos mają rację co do Ciebie.

XYZPawel, 8 Maj 2009, 13:20

>Dzielę się swoją wiedzą. Moim zdaniem Twoje posty są bezwartościowe.

Załóż własne forum i na nim będziesz miał pełną swobodę. Na tym forum od dzisiaj obowiązują Cię reguły opisane powyżej przez Redaktora.

Gość

(Konto usunięte)

mlb, 8 Maj 2009, 13:29

>>Dzielę się swoją wiedzą. Moim zdaniem Twoje posty są bezwartościowe.

>Załóż własne forum i na nim będziesz miał pełną swobodę. Na tym forum od dzisiaj obowiązują Cię

>reguły opisane powyżej przez Redaktora.

Po co ? To nie jest forum ani Twoje, ani Redaktora.

Nie macie ŻADNYCH sensownych argumentów przeciwko mnie, więc wolicie wykorzystywać swoją śmieszną władzę i mnie blokować. Smutne i żałosne.

Ciekawe co na to właściciele spółki ? Ja bym was pogonił :))

• Redaktorzy

XYZ Paweł, to, że tutaj ktoś z administarcji ma ochotę z tobą dyskutować, zamiast zablokować konto zarówno twoje, jak i co bardziej krewkich twoich interlokutorów, wynika ze specyfiki forum, jego i siły i słabości. Generalnie, w przeciwieństwie do większości innych forów w sieci, unika się tutaj blokowania ludzi, którzy wykazują przynajmniej śladową dobrą wolę i co do których można przyjąć, ze ich obecność wnosi coś na forum. Właśnie dlatego jeszcze możesz tu pisać, mimo ciągłych awantur i skarg na twoje zachowanie. Owszem, dyskutujący z tobą również nie zachowują się elegancko, co zaciemnia dodatkowo sytuację. Ale tak czy inaczej, na typowym forum nie byłoby ciebie już pięć razy. Zechciej to ze swej strony docenić i w zamian zachowywać się w stosunku do innych dyskutantów choćby poprawnie, a jakoś wszyscy to przeżyjemy. EOT.

Gość

(Konto usunięte)

ashirgo, 8 Maj 2009, 14:10

>Trzymaj najwyższe standardy, to przymkną oko na moderowanie w innych wątkach. Tutaj trzeba

>cierpliwości szachisty, albo pająka, co wolisz.

A co ja robię ?!?

Nikt więcej nie stosuje tutaj tak wysokich standardów kultury jak moje ! (no, może oprócz tych, co w ogóle się nie udzielają w kłótniach).

Na kopniaki odpowiadam łagodną kpiną i ironią, ale jak widać i to za dużo...

mlb wykasował mój ABSOLUTNIE merytoryczny post. To jest dopiero agresja i do tego żałośnie zaapelował do autora wątku o zablokowanie mnie !!!

SZOK :)

Gość

(Konto usunięte)

Co do mojego rzekomego chamstwa, może mały cytat:

===========================================

Kuba_

8 Maj 2009, 11:35

btw. Nie widzę powodu, żeby kasować XYZ, wypowiedział się kulturalnie i na temat,

===========================================

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.