Skocz do zawartości
IGNORED

PROAC RESPONSE D15 + Krell KAV 400xi ???

SeQuenser

Rekomendowane odpowiedzi

Już pal licho kasę ale ważne aby system był w pełni kompletny.

Pieniądzew tym wypadku nie grają wielkiej roli.

Bardziej mnie tu denerwuje brak mozliwosci odsłuchu, oraz ograniczenia w przemieszczaniu sie z moimi PROAC-ami.

SeQuenser, 1 Maj 2009, 2

jak brak Ci autentycznosci przekazu to posluchaj naima koniecznie w komplecie

z kablami np proponowanego wzm XS + cd 5X z zasilaczem

oryginalnymi kablami

zapomnisz o wymianach , otrzymasz namacalna srednice , drajw , barwe i spokoj na dlugie lata

zeby skompletwoac sobie bajeczny zestaw za mala kase trzeba miec

1 lub

duzo skasy na nieudane wyniany

2 lub

darmowy dostep do sprzetu , w postaci znajmych , lub zaprzyjazniony sklep komis z hi fi

3 lub

duzo doswiadczenia wiedzy i wyczucia

na temat firmowych dzwiekow sprzetu , kabli , cedekow , wzm

wiedziec czemu niektore urzadzenia sie lubia a ktore nie i z jakiego powodu

4lub

moze sie zdazyc ze wystarczy........ duzo szczescia

czego CI zycze

pozdr

ps

mam cos wrazenie ze pomijasz niedbale jakosc zrodla

a co w dobrym przejrzystym systemie ma kolosalne znaczenie

w zadym wypadku

nie sa to zlosliowsci

Uparles sie na te proaci jak szczerbaty na suchary. Nie wiem czy to sa bardzo dobre kolumny czy tylko srednie ale wiadomo z badan pana Kisiela, ze ta firma nie bardzo dba o pewne rzeczy - np. liniowosc charakterystyki impedancji, gldakie laczenie podzakresow roznych driverow.

Powiem Ci taka anegdote - kiedys bylem w fabryce Dali w Danii i tam miedzy innymi pokazalem glownemu konstruktorowi recenzje Dali Helicon 400 z naszego pisemka Audio. Tam byly takze recezowane w tescie grupowym bodajze Proac D 3.5 z wykresami robionymi przez Kisiela. Pokazuje facetowi ten artykul, kartkuje strony, on oczywiscie nic nie kuma po polsku ale z wykresami za pan brat. W pewnym momencie go zamurowalo, mina mu zrzedla i pokazuje palcem na wlasnie wykres impedancji - 'tak chyba nie wyszlo im z Heliconami????!'. Nie, to byl wykres proacow. Facet odetchnal i mowi, ze kolumny o takiej charakterystyce impedancji 'nie moga grac dobrze'. Sa po prostu trudnym obciazeniem dla wzmacniacza i nawet jezeli ten wydoli to bedzie niedopasowanie impedancji i wzmacniacz nie pokaze wszystkiego na co go stac.

Jest legenda o proacach 125 powatarzana przez wszystkich (bardzo dobre kolumny) ale jak widac nie koniecznie jest to takie zloto jak sie swieci. A nawet jezeli 125 im wyszly to nie wszystko sie da transponowac na inne modele.

No i trzeba takze zadbac o zrodelko - to moje ostatnie odkrycie. Bez dobrego zrodla wyjdzie budyn nawet jezeli reszta toru ok

pzdrw

soso

unique, 4 Maj 2009, 20:25

>Jak myslicie ,czy do proaca 125 bedzie pasowal zestaw audiolaba z serii 8000?

>Byc moze oparty o koncowke i przedwzmacniacz?

>Czy jednak lepiej isc w strone musical fidelity badz primare?

Ciężko wyczuć. Same kolumny ze wzmacniaczem nie zagrają. Gorzej, z cd i kablami też niekoniecznie. Tzn. ten sam sprzęt może zagrać zupełnie różnie w danym pomieszczeniu, ale o tym już było wiele razy. Tu nie ma co teoretyzować, trzeba posłuchać. Owszem, Audiolab potrafi zagrać bardzo fajnie, może zagrać z tymi ProAcami dobrze, może również źle.

• 3 tygodnie później...

Witam po sporej przerwie !!!

Odnośnie lampy to raczej będzie wielki problem z kontrolą basu przy zestawieniem z ProAc.

Moja przygoda ze sprętaem Creek Destiny potoczyła się dwojako - z jednej strony CREEK czarował swoją muzyką a następny utwór rozczarowywał.

Sprzęt świetnie sprawdzał się w wybranych utworach.

Mimo tego pitrafił przekazać muzykę taką jaką każdy by chciał ułyszeć lecz dlaczego tylko co któryś utwór !!!

A czy znacie koledzy zestawienia Proac z CLASSE ???

Myślałem o CAP-2100.

SeQuenser, 23 Maj 2009, 00:59

a skad wiesz czy to creek czy proac rozczarowuje co drugi utwor ?

swoja droga opis tego rozczaarowania jest strasznie lakoniczny

darz bór

• 2 tygodnie później...

Po tak długim czasie w końcu udaję się na głębszy odsłuch:

Będę mógł odsłuchać całą gamę NAIM i nawet ostatnio polecany wzmacniacz lampowy UNISON RESEARCH S6.

Wielkie szczęście i euforia mnie ogarnia na samą myśl o TYM !!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.