Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki lampowy wzmacniacz słuchawkowy?

tkirmuc

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ na wymarzone kolumny mnie nie stać a całkiem dobre słuchawki mam (Sennheiser HD-580), zacząłem się zastanawiać na jakimś zgrabnym, niedrogim, dobrym wzmacniaczem słuchawkowym. Łążać tu i tam zakochałem się w produktach f-my Woo Audio, no ale to i drogo i trzeba by ze Stanów sprawadzać.

Orientujecie się może, czy są w Polsce w dystrybucji nie porażające ceną słuchakowe wzmacniacze lampowe? Pewnie byłoby to coś z Chin. Ale czy oni produkują coś takiego na przyzwoitym poziomie? Miałem okazję przez kilka dni słuchać Cayin HA-1A ale jakoś nie byłem zachwycony. Może coś innego?

Spróbuj Vincenta KHV-1. Wprawdzie używam w 99% jako pre liniowe,ale i na różnych słuchawkach próbowałem z naprawdę dobrym rezultatem. Niedawno-listopad '08 recenzja w Stereophile dostępna online.

Witam, też długo szukałem wzmaka słuchawkowego, mam AKG K340 to hybryda elktrostatyczno-dynamiczna, są zresztą w opiniach. Słuchałem Vincenta, MF, jakieś Chinczyki i cos jeszcze. Mój wybór padł na polskiego Skorpiona, na dzien dobry wymieniłem lampy przedwzmacniacza na Telefunkeny Diamond, fabrycznie są montowane RFT, i tym sposobem położył całą konkurencje na łopatki. Z tego co pamiętam można wziąsc do odsłuchu od producenta, ja tak zrobiłem, ale juz go nie odesłałem.

Cześć,

Nie wiem ile kasy zamierzasz na to przeznaczyć, ale polecam Edgara SH-1. Teraz to się nazywa inaczej, bodajże Canor SH-1. Ja mam wprawdzie Beyerdynamic'i DT990Pro (takie studyjne) i one świetnie wręcz mi się zgrywają z Edgarem SH-1, ale spróbuj tego posłuchać. Nie jest to może 100% lampa, tylko hybryda, ale gra z charakterem lampy - stopień sterujący jest na lampie, a końcówka na tranzystorach. Dużo powietrza i doskonały balans tonalny. Wygląd może śmieszny, ale zapewniam, że nadrabia dźwiękiem.

Może spróbuj to:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na innym forum pojawiła się krótka opinia.

Ukryta Zawartość

Laconic Lunch BOX HA-06 PRO

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.