Skocz do zawartości
IGNORED

co sądzicie o platformie N?

macbreslau

Rekomendowane odpowiedzi

Też mam N od 1,5 roku ale jak w wrześniu skończy mi się umowa poszukam innego operatora

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Oczywiście że można przegrać jakiś materiał.Przegrywałem nagrane programy z dysku twardego N na stacjonarną nagrywarkę dvd.Trzeba tylko ustawić res. na SD2 RGB i to wszystko.Oczywiście oba urządzenia trzeba połączyć kablem euro. Już nie raz to robiłem.

Jednak jeżeli komuś zależy na funkcji PVR to polecam kupno indywidualnie porządnego tunera na allegro jakiegoś Fergusona, Azbox'a czy Globo z dyskiem na USB, z którego potem bez problemu można zgrać nagrania na kompa jak i wrzucić z kompa mp3 itp., bo te blokady w tunerach operatorów to żenada. Niestety w takim przypadku pozostaje jedynie Cyfra+, która za kanały HD każe sobie dość słono płacić, ale za to daje możliwość rozdzielenia na kilka telewizorów co w ostatecznym rozrachunku daje im ogromną przewagę, bo chyba większość z nas ma w domu więcej niż jeden TV. Cyfrowy Polsat to jakaś porażka chociażby ze względu na jakość odbioru co niektórych programów np. TVP 1 i 2, a to że nigdzie indziej nie ma Polszmatu to wynik ich polityki jak widać po ilości sprzedaży skutecznej, ale jak dla mnie głupiej - wolę podejście TVN, że dotrzeć do jak największej liczby odbiorców, a nie tylko poprzez własną platformę.

jacek99, 20 Kwi 2010, 12:53

>Oczywiście że można przegrać jakiś materiał.Przegrywałem nagrane programy z dysku twardego N na

>stacjonarną nagrywarkę dvd.Trzeba tylko ustawić res. na SD2 RGB i to wszystko.Oczywiście oba

>urządzenia trzeba połączyć kablem euro. Już nie raz to robiłem.

Tak to się zgadza, lecz nie zgramy bezpośrednio materiału HD na drugi dysk aby go odtworzyć np. w kompie :( , tylko po analogu i mamy przetwarzanie cyfra > analog >cyfra i tracimy w ten sposób jakość HD.

>Tak to się zgadza, lecz nie zgramy bezpośrednio materiału HD na drugi dysk aby go odtworzyć np. w

>kompie :( , tylko po analogu i mamy przetwarzanie cyfra > analog >cyfra i tracimy w ten sposób

>jakość HD.

Wszystko się zgadza , ale to jedyna możliwość.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.