Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Siedzę przy komputerze i wiem, że zaraz zejdę do salonu. Cos włączę, ale co? Zupełnie nie mam koncepcji. Podejdę do półek, wyciągnę po omacku dłoń i będę słuchał ślepego trafu.

America-The Kings Singers

Idealna muza na te upały.Zupełny relaks ,doskonała wersja Vincenta-Dona Maclena 9 kawałek.

Zresztą cała płyta jest oki.Chyba Kingsi będą mi uprzyjemniać czas do końca tygodnia.

A tu znajdziecie oficjalną stronę tej szacownej grupy,jest wyśmienita.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Cliff Richard & the Shadows - "On the beach";he,he, nie byłem na oddalonej o 200m ode mnie plaży jako "kąpacz" czy "opalacz" wiele lat.....

Na rzaie, nie słucham :-(

Na termometrze ponad 30 stopni C, nie da się sluchać (zwłazcza "poważniejszych" nagrań) :-)

Posłucham wieczorem, jak zadziała Naturalna Klimatyzacja :-)

pal55

Płyta "Jazz at the Pawnshop", jest swietna muzycznie i nagrana, bardzo realistycznie.

Znam tylko pierwsze wydanie (pojedyńcza płyta).

Wersji XRCD, nie słyszałem :-(

Płyta została uznana za referencyjną ("Stereophile", "Stereoplay", "Audio",...)

Osobiście, też ją za taką uwazam :-)

Wyszła też płyta "Good Vibes - Jazz at the Pawnshop, Vol. 3"

Nie słyszałem.

Bardzo realistycznie, jest nagrana płyta nienieckiej firmy Acapella Audio Arts (tej, od kolumn "trąbek'), z muzyką dixielandową.

Tytułu nie pamiętam (nie tylko upał robi swoje) :-(

Ma się wrażenie, że wokaliści spiewają na tle ceglanego muru, ruch, wibracja i autentyzm.

Plyta jest wydaniem studujnym, ale muzyka, jest bardzo "obecna" i równie wciągająca, jak

"Jazz at the Pawnshop" :-)

Pozdrawiam wszystkich

Jest lato. Może więcej dźwięków przyrody. Śpiew ptaków, szum morza, odgłosy burzy w oddali, bicie dzwonów w kościele, oraz MIGA 29 nad blokowiskiem :(

Bryan Ferry - Mamona, przepraszam - Mamouna, realizacja jak często u Ferry'ego - bez zarzutu (albo się lubi HDCD albo nie, ja lubię )

Zbig

Nie ! Piszę teraz z kafejki,nie mogę sprawdzić roku wydania. Chyba początek lub połowa '90s - okres świetnej współpracy z Trower'em jako współproducentem,który na płytach Ferry'ego zaskoczył. Posłuchaj "Taxi" - znakomita !!! Też HDCD. Ostatnia jaką mam to Frantic sprzed 2-óch lat, nie ma HDCD i już nie ta aura.....,ale muzyka, jak to u Ferry'ego , ciągle na poziomie. Bibi !

ja tam najbardziej lubię boys and girls. ale taxi też jest przednie:)

to jest letnia muzyka jak się jedzie samochodem na wakacjach! ferry, roxy music, alan parson, fleetwoodmac, etc.

Jagger

re Humble Pie na żywo - święta racja i o ironio losu! jak już sie rozpadli płyty koncertowe świetnie się rozchodziły, bardzo chętnie bym dzisiaj tego posłuchał, tak jak se czasem słucha "Frampton Comes Alive ! ", nb najlepiej sprzedana koncertowa w historii,choc to nie ma dla mnie znaczenia.......

Parmenides

jestem wprost wstrząśnięty porównaniem Ferry'ego z Parsonsem czy jakimś tam Fleetwood Mac (post-greenbaumowski,mam nadzieję),na szczęście u nas nie ma dzisiaj upału, ale i tak muszę szefa poprosić o zimny napój.........

>zildjian

Mamouna - 1994.

Ja wolę Boys & Girls i Bete Noire. Jakoś potem Bryan stracił wenę do komponowania pięknych melodii, co słychać i na Taxi i na Frantic. Ale Momouny nie znam. Polecam natomiast kolekcję coverów "As Time Goes By".

R.u.s.t -> XRCD jest dwuplytowe - prawde powiedziawszy to moja pierwsza plyta XRCD i teraz na wlasne uszy przekonalem sie, ze warto wywalic tyle kasy :)

Zbig

kombinując z kolumienkami wczoraj odsłuchałem wszystkie wymienione prócz Bete Noire, tej nie kupiłem - może do niej wrócę, czy coś wydał po Frantic ?

re As Time Goes By - mam,dzkb ; jak można pod niebiosa wychwalać Stewarta (choć szanuję gościa za okres brytyjski) i jego 2xretro cd's ?

Parmenides

poza grą słów jakoś słuchanie np. Both Ends Burning nie konweniuje mi za mocno z relaksacyjna jazdą samochodem w upale,chyba że z jakąś głupawą acz apetyczną (na chwilę) białogłową....

zildjian,

też mam i "Taxi", i "Mamouna" Bryana... "Taxi" wersja nie-HDCD... świetne płyty, dla mnie 2 najlepsze płyty BF

Fajnie zrealizowane, tak jak lubię - ta dynamika, aura i "powietrze" - to jest to!

a wieczorem w gdyńskim klubie "Ucho" Bennie Maupin & Jarek Śmietana Trio, nie lubię tej stodoły (przerobionej z przetwórni ryb lub hali remontowej stoczni ),ale lubię Śmietanę i Czerwińskiego,i to towarzystwo !

pal55

No to wpisuję wersję XRCD, płyty :Jazz at the Pawnshop", na swoją listę zakupów :-)

Rano (na dzień dobry), słuchałem Steely Dan "Two Against Nature" z roku 2000.

Wieczorem, chciałbym posłuchać zespołu Supertramp.

Może "Breakfast in America" z 1979?

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi