Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Mam podwójny komplet 3 dość ciekawych samplerów Harmonia Mundi 'Autumn 2004'. Chce ktoś? W razie czego proszę o mejla, wysyłka gratis.

miles smiles - kto tutaj gra MUZYKE?

trio in tokyo - petrucciani,gadd,jackson

wayne shorter - footprints live - ostatnimi czasy chyba nr1 dla mnie, geniusz + magic za caloksztalt.

van der graaf ? - extra

też wczoraj parę razy słuchałem "starocia" - Blood Sweet and Tears ( same ). W każdym utworze jakieś przecudowne solo, a to na harmonijce, a to na saxofonie. a to na flecie. Genialne gitary i wokal.

W ogóle się nie zestarzało mimo tych 36 lat.

dzisiejsza noc minie pod znakiem groundhogs.

siegnąłem po box ,którego pewnie nie słuchałem ze 3 latka,wydanie -rewelacja ,małe pudełko a w nim cztery płytki wyglądające jak małe winyle,cena tego cudeńka była po prostu śmieszna niecałe 130 zł.polskich, a co do materiału to znajdują cie tam pierwsze cztery lp. zespołu;

groundhogs

blues obituary

thank christ for the bomb

split

w tej chwili wybrzmiewa natchez burning z b.o

a gdyby boxu było mało,to jeszcze coś sie znajdzie ;).

A nie uważasz, że ta muzyka jednak dość mocno się zestarzała ?

Słuchałem wymienionych przez Ciebie płyt Groundhogs z pieć lat temu i nie porwały mnie zupełnie. Taki to trochę infantylny, europejski bluesrock ( jak dla mnie ).

np. Flower Kings - Rainmaker : nie potrafię powiedzieć czy mi sie podoba czy nie. Wspaniałe utwory wymieszane są z bardzo przeciętnymi, płyta jest długa i ta rozwlekłość jest nużąca.

jezu skasowało mi odpowiedz ,sorka mc iek nie mam sił powtórzyć ,a skrótowo" zestarzała tak jak ja"

pozdr.

odnosnie wątku kolejna zestarzał płytka cactus;one way .. or another.

u mnie Marillion - "season's end". Bez rewelacji ale przyjemna spokojna płytka.

>>>Fubb

Widze, że przypomniałem o Beyondzie :)

he,he

nie,nie po prostu płytka stała orginalnie zapkowana już kilka lat ,a Ty niejako stałeś się motywacją do jej otwarcia.

Ale faktycznie muza jest przednia ,czego się spodziewałem ;) ,a niestety tego nie można powiedziec o następnych dziełach tej kapeli.

a w watku; nudziarski green jeszcze z bandem(man of the world). ;)

Zestarzały się tak jak ja - bardzo ładnie powiedziane.

Ale naprawdę świetna muzyka nigdy się ni starzeje. A niektóre płyty są stare już w dniu premiery.

Dziś cały dzień słuchałem Devil Dolla. Znacie to może ??

to fakt gdyby niektóre albumy sie nie ukazały bylibyśmy szczęśliwsi :)

a co do do D.D -znacie ?

he,he

do dziś pamiętam ostatnią audycje Beksy,gdzie w całości leciał lp.dies irae.(to były czasy)

a w wątku za mymi plecami na perkusji gra ric lee-hobbit.

James Taylor "Carry Me On My Way" z płyty "October Road". Chociaż najprzyjemniej się tego słucha, kiedy za oknem ciemno, a w pokoju przyjemny półmrok.

Dodatkowo efekt psuje sąsiad z góry, który uszczęśliwia mnie na siłę głośnym łup - łup.

Dziś wieczór czarnych płytek.

Jan "kyks" Skrzek- Górnik Blues

SBB-"SBB" - relacja z koncertu, coś pieknego. Czysta ekspresja. Zawsze beda dla mnie najlepszym zespołem z tej dziedziny muzyki.

Pozdrawiam

Wojtekitek

przez cały dzionek:

cztery pierwsze premiaty(P.F.M)

trzy u.k.eje

iron butterfly-oczywiście in da da.....

a na dobranoc Peter Hammill

Program niedzielny:

Otis Taylor, Truth is.../Double V

Tom Waits, Real Gone

M.Tokaj Trio, Bird Alone

Jarrett, At the Deer Head Inn