Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

A na zakończenie dnia i tygodnia jeszcze raz Oratorium na Boże Narodzenie.

Aria Schlafe mein Liebster to coś zupełnie niebywałego. Od tygodnia słucham jej kilka razy dziennie i żadnych oznak znudzenia.

Pozdrawiam wszystkich.

Ł.A. Woman

Wcześniej Youssef Dhafer "Digital prophecy", a teraz kończy się Kari Bremnes "Losrivelse".

Rano słuchałem nowo zakupionej płyty "Hotel Paradise" pani Josefine Cronholm z grupą IBIS. Bardzo mi przypadła do gustu. To znana w Danii i Szwecji wokalistak jazzowa, ale ja usłyszałem o niej po raz pierwszy. Może nic w tym dziwnego, gdyż to jej dopiero druga płyta. Większość tekstów i muzyki jest jej autorstwa. Ma dobry i przyjemny głos, akompaniament jest oszczędny, płyta bardzo dobrze zrealizowana. I ma to, co najbardziej cenię: utwory są bardzo zróżnicowane, wykonanie bez rozpoznawalnej maniery, żadnej sztampy i powtórek.

Zamówiłem jej poprzednią płytę; zobaczę, czy rzczywiście nie powtarza się.

Hedvig Hanson- Nędzny śpiew,nędzny głos,bardzo dobry zespół towarzyszący.

Na odreagowanie po smędzeniu wrzucam do cedeczka Billie Holiday-Billies Blues.

Wraca od razu ochota do życia i dalszego słuchania.

jeszcze troszkę bluesa ,ale starego:)

Living Blues-bamboozle(sunrise-przepiękny instrumentalny kawałek,może najmniej bluesowaty ,ale cała reszta-miodzio ,właśnie leci l.b. boogie)

-> broy

a myślisz, ze skąd znam Theme de Yoyo, hę? ;)

Americans swinging in Paris mam, nawet dzis sluchalem

a ww. kawałek to po prostu jest miazga

IMO zdecydowanie najwiekszy hicior AEoC, a wlasciwie w ogole jeden z najbardziej porywających kawałków jakie w zyciu slyszałem ;)

(ta płyta chyba wciąż jest dostępna, nie wiem czemu piszesz o cudach ;)

polecam, bo nie dosc ze to najlepsze lata AEoC, to jeszcze za 1/2 ceny ;))

ECMowskie płyty faktycznie juz nie to, ciut za bardzo 'uładzone'

ale i tak to jedne z moich ulubionych w katalogu Manfreda

'Ja' z Nice Guys to sie nawet moim znajomym podoba, chyba dlatego, ze to wlasciwie rege jest ;))

pozdr

No tak, miałem na myśli największą prowincję, czyli naszą warszawkę - u nas AEOC rzucili jakby mniej nieco, stąd American Swinging ciężko dostać. Cieszę się, że masz tę genialną wprost płytę o niebywałej energii.

Pzdr

Cos mnie naszlo dzisiaj na pagan. A wiec: BUB BUK - "Idu Na Wy". Moze to cos ma zwiazek z tym co sie dzieje na Ukrainie? W koncu kapelka pochodzi wlasnie stamtad. :)

King Crimson-Vroom Vroom- nisamowity koncert. Schizoid Man wgniata słuchacza w fotel podczas publicznośc warjuje. Super dźwięk, ekspresja muzyków i dośc zróżnicowany materiał muzyczny(choć słychać że zespół promował album THRAK) Belew wykonał utwór beatlesów"free as a Bird"....w sam raz na święta :)

"neurosurgeons screem for more, 21st Schizoid Man!!!"

Pozdrawiam

Wojtek

Kolędy Preisnera

Życzę Wszystkim baśniowych Świąt, ozdobionych dużymi płatkami wolno spadającego z nieba na ziemię śniegu oraz wymarzonych, dźwiękowych prezentów pod choinką.

Ł.A. Woman

Co to dziś było?-słucham prawie cały dzień

King Crimson-Red

Colloseum-Live(teraz leci)

J.Trower -Bridge of Sights

Victor Wooten- Just Add the Water

Magellan-Hundred Year Flood

Mainstream-Mainstream

I jeszcze troche przede mną

• Pokaż nowe odpowiedzi