Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie kilkanascie tygodni, w czestej rotacji byly;

CD?s

Miles Davis: The complete Jack Johnson Sessions-COLUMBIA 86359

Villa-Lobos: Bachianas Brasileiras Nos. 1, 2, 5 & 9 -EMI 66964

Cowboy-Junkies: Trinity Sessions-RCA 8568

Miles Davis: Birdland 1951-BLUE NOTE 41779

Puccini: Tosca (Pappano,Gheorghiu) EMI 571732

Rene Fleming: Bel Canto-DECCA 467101

György Ligeti (The Ligeti Project 1): La Grande Macabre -TELDEC 85783953

Rimsky-Korsakov: The Legend of the Invisible city of Kitezh-PHILIPS 462225

Keith Jarret: Vienna Concert-ECM 1481

Jacintha: The girl from Bossa Nova-GROOVE NOTE 1026

Rosemery Clooney: Tribute to Billie Holiday-CONCORD 4081

Stan Getz & Charlie Byrd: Jazz Samba-VERVE 521413

Delibes: Lakme-EMI 56569

Keith Jarrett: The Out of Towners-ECM

River of Sorrow: XRCD 24-FIM 006

Dominick Argento: Valentino Dances-REFERENCE RECORDINGS RR-91

Oscar Peterson Trio: We get Request-VERVE 521442

Johnny Cash: The Man Comes Around-AMERICAN 440 063 339

Dave Matthews Band: Under the Table and Dreaming-RCA 66449

Sera Una Noche: La Segunda-MA Recordings M062A

LP?s

Miles Davis: Birth of Cool-Classic

Keith Jarret: Still live-ECM 1360

Stan Getz: Spring is Here-GROOVE NOTE 1020

John Lennon: Imagine-MFSL 277

Alison Krauss: So long, so Wrong-MFSL 276

Sonny Rollins: Way out West-ANALOGUE PRODUCTIONS 45 rpm

Oscar Peterson Trio: We get Request-VERVE 2304

Mahler: Symp.2-VANGUARD 10003

Grieg: Peer Gynt-DECCA 2012

Miles Davis: The Complete Plugged Nickel Sessions- MOSAIC 158

McCoy Tyner Quartet: New York Reunion-CHESKY 51

Alison Kraus: Forget About it-DIVERSE 002

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

Lacrimosa, mam pytanie: jestes pewien, ze Ligetiego Le Grande Macabre to TELDEC, a nie SONY? Byc moze nie znam tego wydania, to wtedy przepraszam i prosze o wiecej informacji. Dzieki i pozdrawiam

fubb

japońskiego miałem Revolvera,którego dałem w podziekowaniu za mały tuning końcówki mocy, oba wczorajsze zakupy Parlophone/EMI/Apple, Made in Holland

Rubber Soul pod postacią najbardziej przaśnych "hiciorków" np. Run for your life lub Wait odbieram dzisiaj jako......, hm ciut infantylne.

Poza tym, potwierdza się,iż dopiero na tej płycie Harrison objawił się właściwie.......

niestety john i paul trzymali georgea "krótko" a szkoda.Harrison mówił o sobie -beatles drugiej kategori

dla mnie na poważnie przygoda z Harrisonem zaczyna sie od albumu revolver.

jedynym pozytywem jest to ze mógł pisać do szuflady i po takim solowym lp. 'all things...' chciałbym widzieć ich miny.

a leci biały album(yer blues)

Profundo->>>

Postrzezeniowy jestes :-), Ligeti Project 1,2,3,4 na Teldecu to jest jakby kontynuacja Sony Gyorgy Ligeti Edition ktora byla niewytlumaczalnie zatrzymana.

Teldec wydaje co roku jeden projekt, numer jeden wyszedl w 2001, numer dwa 2 2002, trojki i czworki jeszcze nie kupilem. Jestem kompletnie w niebo wziety sluchajac jedynki i dwojki. Ligeti jest tutaj pomyslowy i zartobliwy mozna tej muzyki sluchac bez konca. Jezeli jestes zainteresowny tego typu muzyka to polecam goraco zaczac od Projektu pierwszego, Track 3 koncert fortepianowy jest to die for! Wykonany przez Ligetis ukochanego Pierre-Laurent Aimard. Plyta jest naparawde znakomicie wykonana i zrealizowana. BRAWO DLA TELDECU

Pozdr.

“I drink a great deal. I sleep little and I smoke cigar after cigar. That is why I am in the two-hundred percent form” Winston Churchill

ach, to ja juz kojarze te edycje. dzieki, lacrimosa, ide teraz grzebac w swojej plytotece, bo jestem przekonany, ze cos z tej serii teldeca mam na polce. lepiej jednak kojarze i znam wydania sony. tez piekne. le grande macabre mam pod pekka-salonenem w wydaniu koncertowym. to lubie. i podzielam twoje opinie co do samego kompozytora.

nowy Dżem "2004", kupiony w ciemno, z sentymentu do starych kawałków

no i cóz, to jedno z słabiej wydanych 29,90zł od kilku mieisęcy, że tak powiem.....

za to Barclay James Harvest "Mocking Bird", remaster EMI, za smieszne 19,90 w koszu w MM - rewelacja, piekna muza.....

Mariani - perpetum mobile 1970r.

na gitarze młodziutki E.Johnson - właśnie tak sie kiedys grało.

kolejna cegiełka w układance pt; o wyższości starego rocka nad nowym ;)

(tylko niech mi sie nikt nie odmachnie)

pozdr.

Dzisiejszy wieczór:

John Renbourn Group "A Maid in Bedlam" 1977

Tradycyjne utwory, w nowych aranżacjach.

Angielski folk, w wydaniu Johna Renbourn`a, z dodatkiem indyjskiej tabli oraz "zdublowanego" wokalu Jacqui McShee.

Takich płyt, słuchałbym wyłącznie w nocy (gdybym mógł) :-)

Pozdrawiam

A ja mam wieczór z papużką...słucham dziś pierwszych pięciu płyt.

"Budgie", "squawk:, "never turn ...." , "in for the kill" i "bandolier "

Może to mnie upozytywni przed 1 września ;)

Pozdrawiam

Wojtekitek

Quidam "Pod niebem czas"

Uwaga!!NIE_STARY ROCK!! (w kierunku mcieja leci grad kamieni). :)

Moje podejscie do neoprogrocka jest delikatnie mowiac sceptyczne :)) ale akurat ta płyta się Quidamowi udała. Polecam.

The Beatles - The Beatles: Dear Prudence, Glass Onion, omijam Obla di......, dla sportu próbuję ustalić po tym,co pamiętam w stylu gry na jego wczesnych płytach solowych,gdzie Macca gra na perkusji prócz Back in the USSR, spokojnie mogli byli zrobic z tego 1 LP - płyta byłaby wybitna; to okres "chwilowego" odejścia Ringo

Rubber Soul przeznaczam na prezent na sobotnie Birthday, wolę zdecydowanie wcześniejsze twory ( zwł. With the..... ) jak i póżniejsze płyty

mciej >

e .... kup pan cegłe ;)

spoko jakies dwa quidam-y sie tu pałętają.

Creedence Clearwater Revival

za mną i put a spell on you, właśnie leci the working man a juz za chwilę suzie q. (chyba sie rozpłaczę)

Frycu - gdzie można kupić jmTrio "Interludium", w zeszłym tygodniu sprawdzałem w EMPIK-u, Traffic-u i innych sklepikach, ale nic o tej płycie nie wiedzą, Przynajmniej w Wawie. Napisz czy pozostałe utwory są w klimacie utworów "Ta góra" i "Ezachiel". Wiem, że można ją kupić w samym wydawnictwie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale tam niestety nie można posłuchać fragmentów utworów.

Pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Kitaro "Asian Cafe" 2002. Przyznam, że tego gościa znam od bardzo dawna, to znaczy wiem, że istnieje, ale to moja pierwsza jego płyta, którą poznałem w całości. Jest całkiem niezła, odprężająca i relaksująca orientalna muzyka, pojawia się nawet bas i to głęboki.

Taka muza naprawdę łagodzi obyczaje.

• Pokaż nowe odpowiedzi