Skocz do zawartości
IGNORED

co wam gra (w duszy, w pracy, w domu)?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez stench,

Rekomendowane odpowiedzi

Prezes WS,

Ale Ty qupi jezdes! Kto zbiera notebooki na ferie?! Reklam sie nalogladales i tyle.

Siedze se w kawiarni internetowej w kraju ojczystym i nadaje. Ot co!

Caluje Cie w nakrochamlone monogramy bo wielkanoc.

pzdrw

soso

po kilkunastu latach dorwałem Eddiego Harrisa z 1975 roku "Bad Luck Is All I Have"!

Muzyka się nic nie zestarzała a i ja przy niej poczułem się o dwadzieścia lat młodszy...

Polecam !!!

muzyka łagodzi obyczaje

powoluśku przebijam sie przez "zające" i inne albumy które dotarły do mnie w ciągu ostatnich kilku dni:

w chwili obecnej słuchamy

sisterhood - gift

jeszcze przed świątecznym śniadaniem;

jesus christ superstar(overture)

a teraz coś zupełnie z innej beczki:

-doskonale ten kawałek wykonał livin' blues(lp.bamboozle)

-clapton to szczęściarz śpiewała u niego sama maria magdalena ;)

Spałem godzinę mniej, trzeba sięwięc rozbudzić przed przyjazdem rodzinki :)

Steve Ray Vaughan- "Live In Montreaux". Wymiata nieprzeciętnie

Pozdrawiam,

Wojtekitek

oczywiście mesjasz (u mnie w interpr. pinnocka) , potem czarodziejski flet by solti, potem jarrett i garbarek i stuttgart orchestra na "luminessence", v.tsabropoulos "akroasis" (inspirowana bizantyjskimi hymnami i muzyką wykonywaną z okazji Wielkanocy), a teraz na dvd sting z 11.wrzesnia 2001 gra koncert "...all this time" i moja żona odkręca gałkę wzmacniacza:)

Świąteczne przedpołudnie z odrobiną klasyki. Sergiusz Prokofiew. Najpierw ulubiony winyl. Koncert symfoniczny na wiolonczelę i orkiestrę opus 125. Mścisław Roztropowicz I Leningradzcy Filharmonicy pod batutą Kurta Sanderlinga. 1957 rok. Uczta. Zwłaszcza po wcześniejszym wysłuchaniu koncertu wiolonczelowego a-moll Schumanna z Jacqueline du Pre w (nieudanej) roli głównej. I dalej w klimacie genialnego Rosjanina. Trzeba nie lada odwagi, by zmierzyć się z tematem, który wcześniej wzięło na warsztat tylu innych, znamienitych kompozytorów. Nie zabrakło jej Prokofiewowi i powstało dzieło, na ocenę którego wręcz brak słów. Fragmenty z baletu „Romeo i Julia” świetnie grają Berlińscy Filharmonicy pod dyrekcją Claudio Abbado. Europa (i świat) dawno w sztuce zjednoczona. Miłego dyngusa. WS

aunt mary - janus

ut.6 na płycie

rok 73. norwegia

ano jak słucham tego kawałka to takie jakieś dziwne wspomnienia mnie nachodzą:

trójka przed rokiem 93 -tak pewnie musi być bo kartki w zeszycie gdzie notatki były prowadzone już pożółkły,piatek przed południem(niedowiary że o takiej porze)i taka muzyka,a to jeszcze nic chwile później była puszczana grupa tear gas a to nie przelewki,i któż dopuszczał się takich szaleństw,ano pan jerzy janiszewski.a co do utworu ten to typowy floydowy kawałek.

jak dziś kontempluje ten kapownik i słucham tej muzyki to mysle ,że śniłem :(

W aucie: Johnny Winter, Muddy Waters, Lou Reed

W domu: K.Jarrett/J.DeJohnette, Ruta And Daitya; G.Peacock, Tales Of Another, David Newton-różne, klasyka wokalna - różne, P.Metheny - Rarum, samplery Naima

W pracy: J.McLaughlin, D.Holland, P.Bley, Weather Report i inne jazzy

a na deser wreszcie trochę grania: Globe Unity Special'75 , Rambling. Piękne, nieskażone freakowanie!

Po poniedzialkowych "testach", na wyjeździe:

Tool "Lateralus" 2001

Hugh Masekela "Hope" 1994

...........

Wczoraj, na koncertowo i studyjnie (dla przyjemności) :-)

Allman Brothers Band "At Fillmore East" 1971

Emerson, Lake & Palmer "Emerson, Lake & Palmer" 1970

Pozdrawiam

Globe Unity Orchestra, Rumbling

McCoy Tyner, Expansions

Jay Hoggard, In This Spirit

AEOC, Live In Berlin

D.Holland, Rarum

Furtwangler- różne nagrania

Prokofiew-różne utwory

ut. finland -śpiewa

michael palin

a album jest pełen piosenek i skeczy:

za chwile rozlegnie sie pukanie:

- tak

jestem ponurym kosiarzem

-kim

ponurym kosiarzem

-tak widzę

jestem śmierć ...

i tak dalej.... :)

oczywiście always look on the bright side of life nie mogło zabraknąć i hiszpańska inkwizycja też jest.

• Pokaż nowe odpowiedzi