Skocz do zawartości
IGNORED

Używane paczki do 3k do 30mkw

L3VY

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Właśnie wróciłem z odsłuchu AE Aegis 2 jak dla mnie są fenomenalne jak za swoją kasę.

Może ktoś porównywał Aegis 2 i 3? Albo AE A3 z MA RS6?

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

• 2 miesiące później...

Tak w sumie dla siebie samego, może za kilka lat już bym zapomniał:

AE Aelite odpada, zbyt techniczne granie, głównie mocnym szybkim dołem i jak dla mnie za ostrą górą.

Słuchałem Dali Ikon 6 (moja lampka + cd Vic S6):

Ło k... jak to zagrało. Cudowna wciągająca średnica, wokale lekko osłodzone i tak ujmujący dźwięk że nie można robić nic innego tylko się rozsiąść i słuchać.... i słuchać... i słuchać....

Góra wspaniała, nie za mocna. Scena szeroka, prawie mnie otaczająca pomimo słabego ustawienia w salonie. Bas przy cichym i średnim słuchaniu niedomagał - ale słuchane w około 250m3. U mnie w 70m3 pewnie było by idealnie.

Tylko ciekawią mnie AA Tetyski, Minaski Anorki, Minaski Premiumy z wychwalaną dynką 260 esotec, DIY kewlarki SSka i esotes McGyver'a, Eposy es/m22 no i może Amstaff Mini.

tak się składa, że wczoraj też miałem przyjemność posłuchać tych kolumn DALI. Podpięte były do jakiegoś Vincenta, ale powiem szczerze ,że szału nie robiły, scena jedynie poprawna, detale OK, ale totalny brak kopa w muzyce cięższej. We free jazzie itp. jeszcze było znośnie, lecz wokale mało dźwięczne, a wręcz przybrudzone.

Możliwe ,że z lampą to zupełnie inna bajka, lecz w/w konfiguracji Dali mnie nie urzekły.

audiokarma.org

Tez sie zdziwiłem ze Ci tak te Ikony 6 podeszły.

Moze jest tak jak kolega pisze ze z lampa i w jakiejs trafionej konfiguracji brzmia dobrze.

Ja sluchalem 2-3 zestawien z budzetowa elektronika i jak dla mnie to był dramat :/ A przynajmniej kompletnie nie trafiło mi w gust.

Mi idealnie spasowały, tylko wiem że można jeszcze lepiej i się zastanawiam nad wyższymi modelami, a może nawet model Grand z trzeciej ręki z ebay.de tylko nie wiem gdzie można posłuchać wyższych modeli. I nie podoba mi się że jakby zabrakło basu z ikona 6 to ikon 8 kosztuje prawie dwa razy więcej, niewiele mniej od Mentor 6.

Moje subiektywne zdanie jest takie ze miedzy 450 a np.Ikonami 6 jest przepasc nie do wypełnienia.

Niemniej jednak nie wszystkim moze pasowac taki rodzaj prezentowania muzyki i nie w kazdym pomieszczeniu zagraja jak trzeba dlatego lepiej posłuchac zanim sie kupi a to moze byc mocno problematyczne tak samo jak kupno-ja polowałem blisko rok.

Sa wrazliwe na ustawienie i akustyke pomieszczenia wiec nieumiejetne dobranie pomieszczenia moze spowodowac złe zdanie na ich temat.

Ale z dobrze dobrana elektronika,madrze ustawione graja tak ze mozna przezyc szok.

Uzywane chodza srednio w okolicach 1500 zł ale lepiej ogladnac przed kupnem-z tego co sie orientuje to Vify midbasowe uzyte w 450 były montowane tylko w nich i sa ciezko- lub nieosiagalne

doloz troszeczke .. potarguj o cene i rewelacja kolumienki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

kilka dni wcześniej 3,950 hehehe,

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"...na pohybel gównozjadom po obu stronach lady..."

Słuchałem 52 w kilku systemach, w pokojach mniejszych i większych. W swoim systemie też i kompletnie nic specjalnego. Nie czułe na zmiany kabli czy klocków, mają bardzo silny swój charakter który mi nie odpowiada.

Mając 4k wolał bym zdać się na doświadczenie Pana Andrzeja Witka.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.