Skocz do zawartości
IGNORED

CD Question - optyka & technics700 :-)

Akira

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

To mój pierwszy post tutaj, więc proszę o deczko litości :) Otóż po paru latkach posuchy wymuszonej czynnikami merkantylnymi, ekonomicznymi, a mówiąc szczerze spłacaniem kawalerki znów odczuwam straszny brak systemu muzycznego. wlaściwie nie całego, jako że pozostały mi po poprzednim stare ale niesamowite (dla mnie) DALI 104. Mam pożyczonego wzmaka i swój system chciałbym zacząć składać od CD.

Na początku pomyślałem sobie, że kupię nówkę, wiadomo nowy, pudełko, gwarancja itp... Po przejściu się po warszawskich sklepach moje zamiary lekko opadły. W kwocie którą chcę wydać na CD (tak do 1000 zł) właściwie jestem skazany na dokładnie ten sam sprzęt, co i parę lat temu i przez ktory juz przeszedłem, typu najtansza yamaszka :( Smutna to konstatacja, ale kupuje sie za to co sie ma :) Druga to taka, że napędów CD strasznie mało, nawet w sklepach uważanych przezemnie za mocno 'audio' ''stereo'. Stąd wział się pomysł na sprzęt używany. Poszukałem po Ebayu.de , allegro, po ogłoszeniach w 'audio' i 'hfim', po znajomych i pomysł ten w tej chwili podoba mi sie najbardziej. wydaje mi się, że za moja kwote przeznaczoną na CD w second-handzie można znaleźć coś ciekawszego. Jako że mam na miejscu znajomego zajmującego się tunningiem , rozglądałem się za czymś co można w przyszłości jeszcze mocno poprawić.

I tak, znalazłem kilka ofert marantzów, słyszałem że do nich najprościej dobrać optykę w razie neiszczęscia u philipsa, wiec ok. sporo używanych sony es jest na rynku, szczególnie u naszego zach sąsiada, czy do tych kompaktów dalej można zdobyć części? Następnym kompaktem, który zwrócił moją uwagę, to już po czytaniu forum, jest technics 770 a jeszcze bardziej model '700' , to ten ciężki aluminiowy 'czołg'. Kilka osób pisało, że z powodzeniem sprzety te się tunninguje, co by mnie mocno interesowało. mam natomiast wątpliwość o optykę do tego kompaktu, nie mogłem znaleźć googl'em nic a temat jej dostepności... Czy to oznacza, że jak laser padnie to już po tzw. grzybach? Sta mój post - może jest na forum posiadacz tego modelu, lub osoba orientująca się w tym temacie? Jest laser do 700 do dokupienia dziś or not? :)

pozdrawiam

Akira

ps. a moze jakies inne ciekawe second-handy do 1000 zł przyjdą Wam forumowicze go szacownych głów? Trwałe, niezbyt ostro grajace, nie za jasno, z dostępną optyką...

https://www.audiostereo.pl/topic/5187-cd-question-optyka-technics700/
  • Redaktorzy

Wprawdzie to trochę prywata, ale jak już pytasz, to mam swojego NAD512 tuningowanego przez Qaudio (wzmacniacze operacyjne, plus np. nowy wyświetlacz. Stoi w kartonie. Nowy kosztował 1300 plus coś 700 tuning, ale prawde mówiąc to chciałem go wcześniej sprzedać za 500, bo od roku mam coś innego, a po co ma się marnować. Kupowany 6 lat temu, napęd Sanyo wymieniany 3 lata temu. Jak chcesz, daj maila na priva.

Akira, poszukaj wysokich Denonow 1560, 2560 brzmia naprawde dobrze a i na konstrukcji sie nie zawiedziesz. lasery ogolnie dostepne. Okazyjnie chodza w cenach kolo 300 złotych, normalnie kupisz za jakies 600.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.