Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory Miss USA

wasylak

Rekomendowane odpowiedzi

soso

zebys sie nie minal z logika , bo jest postep po szwedzku np., postep po bialorusku itd. , sa krete bardzo uliczki postepu i byc moze znajdujemy sie teraz w jakims miejscu z ktorego nasi potomkowie sie ze wstretem wycofaja, nie raz w historii swiata i postepu tak bylo, dla dobra rozwoju czlowieka, a przeciwko zdziczeniu obyczajow ze slepej uliczki postepu bedziemy sie musieli wycofac, dziecko adoptowane przez dwoch homoseksualistow nie ma wyboru jesli pozwala na to postepowe prawo, jak zostanie wychowane bedziemy wiedzieli za 15-20 lat i tylko wtedy gdy znajdzie sie ktos odwazny i to zbada, drugi odwazny musi te badania opublikowac, nie jest to wiec takie proste i granica miedzy tym co wydaje sie postepem i sluszne, a naprawde jest zgodne z logika jest cienka...tylko czy czesci zgromadzonych tutaj dyskutantow chodzi o to ze powinnismy postepowac w sposob zgodny z logika, sluszny i sprawiedliwy?

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

wasylak, 26 Kwi 2009, 14:37

>Ja mam 22 i miły wiaterek, więc na chłodno przyjmuję niezrozumienie, z jakim odbierasz to, co

>napisałem :)

A ja mysle, ze piszesz o pogodzie bo nie masz nic merytorycznego do powiedzenia ;)

pzdrw

soso

tutaj jest np. postep po szwedzku, zle strony pokazane (zle strony oczywiscie dla myslacych logicznie, nie dla kazdego, bo niektorzy uczestniczacy w wywiadzie ciesza sie z 5 ojcow i takich tam innych postepowych rzeczy) :

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

-> mimik

Tak jak napisałem - związki cywilno-prawne tak, nazwa małżeństwo nie, adopcja dzieci również nie.

Ajatollahowie i Ahmadinedżad nie są dla mnie autorytetami, staram się jedynie pokazać, że środowiska lewicowe, homoseksualne itp. wybrały sobie wroga, który z powodów doktrynalnych ich nie skrzywdzi. Z wrogiem, który byłby w stanie sięgnąć po środki przymusu pewnie by już nie walczyli.

Pozdrowienia

-> soso

Barzdo słusznie piszesz o zmianach, postępie itd. Jeśli nigdy nie czytałeś, to polecę Ci parę pozycji: "Struktura Reowolucji Naukowych" T.Kuhna, "Logika Odkrycia Naukowego" K.Poppera, Lacatos'a, parę książek lubianej przez lewicę H.Arendt itd. Może warto cofnąć się do Ockham'a i Bacona. Po co? Po to, żeby zastanowić się (broń Boże nie czerpać odpowiedzi wprost z literatury), które ze zmian, o których mówimy, noszą znamiona zmian posuwających świat na przód.

Zachowania bi- oraz homo- seksualne są w naturze częste. Czasem jako substytity zachowań heteroseksualnych, czase jako równoprawne zachowania itd., tyle że robienie wokół tego cyrku, w postaci wyszukiwania im wyróżnionego miejsca w kulturze, obyczajowości, porządku społecznym itd. kłóci się nieco nie tyle z moim światopoglądem, co moim poglądem na to, co w światowym porządku społecznym jest dziś korzystne dla trwania ludzkości. Tylko tyle.

-> mimik - może rzeczywiście przesadzam z tymi , ale to nic w porównaniu do epitetów, jakie znajdują na mnie moi homoseksualni znajomi. Niemniej może rzeczywiście nie powinienem im odpłacać pięknym za nadobne.

Pozdrowienia.

electro, 26 Kwi 2009, 14:41

>soso

>zebys sie nie minal z logika , bo jest postep po szwedzku np., postep po bialorusku itd. , sa krete

>bardzo uliczki postepu i byc moze znajdujemy sie teraz w jakims miejscu z ktorego nasi potomkowie

>sie ze wstretem wycofaja, nie raz w historii swiata i postepu tak bylo, dla dobra rozwoju czlowieka,

>a przeciwko zdziczeniu obyczajow ze slepej uliczki postepu bedziemy sie musieli wycofac, dziecko

>adoptowane przez dwoch homoseksualistow nie ma wyboru jesli pozwala na to postepowe prawo, jak

>zostanie wychowane bedziemy wiedzieli za 15-20 lat i tylko wtedy gdy znajdzie sie ktos odwazny i to

>zbada, drugi odwazny musi te badania opublikowac, nie jest to wiec takie proste i granica miedzy tym

>co wydaje sie postepem i sluszne, a naprawde jest zgodne z logika jest cienka...tylko czy czesci

>zgromadzonych tutaj dyskutantow chodzi o to ze powinnismy postepowac w sposob zgodny z logika,

>sluszny i sprawiedliwy?

I znów zgoda. Oczywiście - nie chcę popaść w 2gą skrajność. Nie chcę iść drogą, któa poprowadziła ludzkość do obozów koncentracyjnych i wysiedleń. Co więcej, chciałbym, żeby mniejszości mogły żyć w zgodzie z resztą, ciesząc się pełnią praw, mając prawo do dziedziczenia po sobie, wspólnego rozliczania podatków itd. Prawdziwa miłość jest zawsze rzeczą dobrą (chyba, że deklarują ją Tusk i Kaczyński). Niemniej, droga w kierunku dyktatu mniejszości mnie również brzydzi.

Jeśli nazywamy coś głupotą, nietolerancją itd. to miejmy do tego symetryczne prawa. Dziś ten argument skierowany do społeczności homo- i społeczności hetero- spotyka się z bardzo różnym odbiorem i reakcją. Dochodzimy do paranoi, którą odczułem i na sobie, polegającej na tym, że merytoryczna krytyka, niezwiązana zupełnie z orientacją seksualną, skierowana pod adresem homoseksualisty, spotyka się często z kontrargumentem w postaci zarzutu o brak tolerancji. Tym samym argumentem bardzo długo w USA szermowali Afroamerykanie, oczywiście nie wszyscy.

Pozdrowienia

qb_1, 26 Kwi 2009, 15:39

>-> soso

>

>Barzdo słusznie piszesz o zmianach, postępie itd. Jeśli nigdy nie czytałeś, to polecę Ci parę

>pozycji: "Struktura Reowolucji Naukowych" T.Kuhna, "Logika Odkrycia Naukowego" K.Poppera, Lacatos'a,

Nie czytalem, wiedze o zyciu czerpie glownie z forum audiostereo ;)

>parę książek lubianej przez lewicę H.Arendt itd. Może warto cofnąć się do Ockham'a i Bacona. Po co?

>Po to, żeby zastanowić się (broń Boże nie czerpać odpowiedzi wprost z literatury), które ze zmian, o

>których mówimy, noszą znamiona zmian posuwających świat na przód.

>

>Zachowania bi- oraz homo- seksualne są w naturze częste. Czasem jako substytity zachowań

>heteroseksualnych, czase jako równoprawne zachowania itd., tyle że robienie wokół tego cyrku, w

>postaci wyszukiwania im wyróżnionego miejsca w kulturze, obyczajowości, porządku społecznym itd.

>kłóci się nieco nie tyle z moim światopoglądem, co moim poglądem na to, co w światowym porządku

>społecznym jest dziś korzystne dla trwania ludzkości. Tylko tyle.

>

Widzisz, ja pewnie mialbym podobne wrazenie gdyby nie to, ze ja wcale nie czuje, ze jakos sie wyroznia homeseksualistow, kobiety czy islam (lista pewnie dluga).

pzdrw

soso

>Redaktor, 25 Kwi 2009, 23:39

>[...] Dlatego uważam, ze gej i kobita mogą wypowiadać sie na temat urody kobiet,

Dopóki ich ODMIENNA orientacja nie jest źródłem kontrowersji i niemiłych sytuacji jaka się zdarzyła oraz nie prowadzi do nadużyć, co w tym przypadku miało miejsce. Najlepiej więc niech robią to prywatnie, lub, jeżeli mają na celu tylko wywołanie skandalu i zwrócenie na siebie uwagi - wcale.

Co do kobiet - zgoda, ja również nie widzę powodu dlaczego kobieta nie miałaby się wypowiadać n.t. urody kobiet. W końcu to one np. zajmują się zawodami z tym związanymi.

>tak samo

>jak ja mam święte prawo powiedzieć, że powiedzmy Bruce Willis to przystojny gość, zaś Beckham to

>metroseksualny plastik, i nie chciałbym się tak prezentować. Coś w tym złego?

Oczywiście, że nic w tym złego nie ma, pownieważ w tym przypadku Redaktor nikogo nie obraził.

Równie niezręcznie byłoby, gdyby któryś z innych jurorów dokonał takiego ataku słownego na kandydatkę.

soso, 26 Kwi 2009, 18:09

>>Barzdo słusznie piszesz o zmianach, postępie itd. Jeśli nigdy nie czytałeś, to polecę Ci parę

>>pozycji: "Struktura Reowolucji Naukowych" T.Kuhna, "Logika Odkrycia Naukowego" K.Poppera,

>Lacatos'a,

>

>Nie czytalem, wiedze o zyciu czerpie glownie z forum audiostereo ;)

>

A to Ci się udało :-)

>Widzisz, ja pewnie mialbym podobne wrazenie gdyby nie to, ze ja wcale nie czuje, ze jakos sie

>wyroznia homeseksualistow, kobiety czy islam (lista pewnie dluga).

>

>pzdrw

>

>soso

Ja widuję takie przykłady. Co więcej, polityczna poprawność zdecydowanie ostrzej traktuje mnie za nazwanie kretynem kretyna-geja, niż kretyna-heteroseksualistę :-) Niemniej, rozmawiamy sobie tutaj na poziome doświadczeń indywidualnych i subiektywnych odczuć i nikt nikogo do niczego tu nie przekona.

• 1 miesiąc później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Martyrologii silikonowej piękności ciąd dalszy.

Christiano-hetero-faszyści maja swoja męczennicę. Hitler zbyt jawnie zademonstrowal swoje poglądy to sie go wsydzą ale ta podobne jakon poglady ubrała w gładką formułkę....ach...ja nikogo nie chciałam urazić...ja tylko tak zostałam wychowana....i oczywiscie cała jestem przepojona chrześcijańską miłoscią bliźniego. Ale może niech lepiej zapisze sie do sekty Moona. On nie tylko ograniczy jej wybór partnera do konkretnej płci ale wybierze jej konkretny egzemplarz i nic nie bedzie miała do gadania.

Im cześciej sie stykam z tym tematem tym bardziej jestem skłonny przyznać racje temu blogerowi ze nazwal ją głupią suką. No w końcu on wyraził tylko swój pogląd na jej osobę wiec o co ten raban? skopro wszyscy bronimy swobody wyrazania pogladów?

Ukryta Zawartość

polityczna poprawnośc to jest zamykanie mordy ludziom.

przez to własnie tworzymy sami sobie problemy, czego najlepszym przykladem - i to od wielu lat jest francja, której muzłumańscy obywatele domagają się finansowania budowy meczetow przez państwo, ponieważ kościoły są dofinansowywane (bo zostały zawłaszcone przez państwo francuskie dawno temu czy coś w ten deseń), ale to nie ważne, za to brudasom trzeba płacic.

zresztą polecam:

Ukryta Zawartość

a ten głupi pedał co nie lubi tej miss niech se wsadzi pałe w odbyt jakiegos brudasa, zarazi

choroba afrykańska i zdechnie.

tacy ludzie powinni tak kończyć

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.