Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

Hyperiony IV mają lepszy głośnik wysokotonowy i tym samym jest lepsza rozdzielczość i więcej powietrza na górze.

Ciekawe jakby zagrały Phoebe III z tym lepszym wysokotonowym głośnikiem. Sprawdzał Pan takie kombinacje ? Może wzrosłaby ich dynamika i szybkość.

Tak, sprawdzałem i niestety nie podobało mi się. Ten głośnik ma specyficzną charakterystykę i nie pasował mi do układu Phoebe III. Poprawił jedne aspekty, ale z innymi było kulawo.

Tak się paradoksalnie składa, że Grandy grają gorzej od Bachów, mimo, że w Grandach jest chyba Scan Speak i jest to kolumna droższa niż Bach.

Pod względem prawdziwości i naturalności i Hyperion IV i Phoebe III zagrają lepiej niż te dwie kolumny. Jeśli ktoś dysponuje jedną z tych kolumn, to chętnie podjadę na porównanie.

Dziękuję za szybką odpowiedz, mam te kolumienki tylko na razie grają u potencjalnego kupca, ale nawet jak by je kupił to może się dogadam i będziemy mogli porównać u mnie. Ten sam pokój i ta sama elektronika, więc porównanie było by całkiem wskazane. Bardzo jestem ciekaw co z tego wyniknie. Szkoda że wcześniej o tym nie pomyślałem, bo z tego co wiem to nawet na tym samym osiedlu mieszkamy.

Pozdrawiam

Pod względem prawdziwości i naturalności i Hyperion IV i Phoebe III zagrają lepiej niż te dwie kolumny. Jeśli ktoś dysponuje jedną z tych kolumn, to chętnie podjadę na porównanie

z jedną kolumną to będzie nierówny pojedynek ;)

mason

heh właśnie dlatego pytam, bo phoebeIII trzeba porównywać z kolumnami za 4k do 6k a te moje są za 8,5k a AA podobno lepiej gra więc jestem ciekaw co wyjdzie w praniu, miałem kiedyś model IIs i z VA nie ma nawet czego porównywać, no może poza wokalem który w IIs był niezły ale poza tym według mojej skromnej osoby nic poza tym.

No niestety większość z tego co miałem dobre, już sprzedałem została tylko podstawa do słuchania, piec yamaha s2000 cd kenia na zad z działki wrócił, a był cały komplet s2000 interkonekt był baldur ale poleciał razem ze zródłem teraz jakiś profigold jest hehe, głośnikowy AQ type 4, więc nie za ciekawie zostało, niestety to Polska a nie elegancja Francja. Jak się robote straci to poziom życia spad parę razy, a dajmy na to Norwegia wypłaca zasiłek równowartości 80% pensji z ostatniego roku, a u nas na komorne ledwo co w moim przypadku a gdzie reszta. Ale co się będę rozpisywał wiemy gdzie żyjemy i jak jest niestety.pozdro

Żyjemy w popieprzonym kraju i ten kto ma okazje, to niech szybko stąd ucieka.

Dobra, to ja przywioze swoje klocki i kable i trochę się pobawimy.

No to jestem bardzo ciekaw tej konfrontacji. Mam nadzieję, że Elfuego oprze się urokowi twórcy Phoebe i zda nam szczerą do bólu relację. ;)

Miłej zabawy.

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Napiszę pare słów ale jestem po urodzinach 90letniej cioci i troszkę gwiazdek poleciało w szklance wiec mogę pisać od żeczy, do spotkania z Panem Michałem dojdzie napewno przynajmniej z mojej strony, co do uroku to trochę znam się na psychologi i autosugestia na mnie nie działa tak że będzie szczerze do bólu, może być jedynie problem z opisem dzwięku bo tego raczej nie umie przelać na klawiature, czekam do konca tygodnia co z tymi VA czy kupi czy nie i czy je bede mial na porównaniee, lepiej jak kupi ale odda na porównanie ale to zobaczymy hej

Moim zdaniem to najlepszy sposób na utwierdzenie się w tym jakiej klasy są kolumny AA w stosunku do innych konstrukcji. Szczera do bólu konfrontacja i opis użytkownika, który rzetelnie przeprowadził test - to są cenne i prawdziwe informacje! :)

Także kolego elfuego jak tylko będziesz po, daj znać... swoim językiem! ;)

Pozdrawiam! :)

Edytowane przez goliatpl

Żyjemy w popieprzonym kraju i ten kto ma okazje, to niech szybko stąd ucieka.

Dobra, to ja przywioze swoje klocki i kable i trochę się pobawimy.

Panie AA piszesz bzdury jak mało który,nie ładnie tak pisać,ten"popieprzony kraj"jest całkiem strawny w porównaniu z Anglią czy Francją,mam na myśli normalne życie zwykłego zjadacza chleba bo bogatemu wszędzie jest dobrze.

Trochę więcej patryjotyzmu i będzie cool a jak wszyscy uciekną to kto będzie kupował Pana konstrukcje?

Fakt Goliat dobrze prawisz, teraz to nie wiem czy nie wycofać oferty sprzedaży tylko po to by porównać te kolumny, bo bez VA to nie konfrontacja tylko odsłuch konstrukcji AA, ja będę wiedział jak i co przy ewentualnym odsłuchu ale Konstruktor już tego nie będzie słyszał, niezły klin mam teraz heh, wiem że AA do tych 4-5k konkurencji nie ma bo miałem pare pięć odsłuchów i fakt AA bije wszystko na głowę w tych cenach, no może poza basem, ale inne aspekty duży+ dla AA piszę o Phoebe IIs bo je miałem ponad dwa lata i od nich porównywałem. Poadro

zicohaos

bzdury to ty piszesz, byłem u angoli i po miesiącu pracy stać mnie było na utrzymanie domu i dwu tygodniowy wypad na majorke czterogwiazdkowy hotel, pracując za najniższą stawkę 5,75 funta za 1h netto (pomijam fakt że u nich to nawet nie wiedzą co to praca, u nas za taką robotę jak tam to po tygodniu masz dyscyplinarke), proponuję taki wypad w naszym pięknym kraju na najniższej to zrobić, będziesz miał na śniadanie może na pare pięć dni i to wszystko, dopływ na majorke polecam kajak hehe

wracając do tematyki tego forum chciałbym zapytać jak Phoebe III radzą sobie z cichym graniem coś na poziomie ok. -65 dB ? Jak budują przestrzeń, jak wypada szczegółowość średnicy i czy chociaż lekki basik daje o sobie znać? Jaki wzmacniacz byłby dobry do takiego odsłuchu? dzieki

wracając do tematyki tego forum chciałbym zapytać jak Phoebe III radzą sobie z cichym graniem coś na poziomie ok. -65 dB ? Jak budują przestrzeń, jak wypada szczegółowość średnicy i czy chociaż lekki basik daje o sobie znać? Jaki wzmacniacz byłby dobry do takiego odsłuchu? dzieki

Radzą z tym sobie bardzo dobrze i to ich kolejny atut, że przy cichym graniu potrafią pokazać całe pasmo ze szczegółami. Musi być jednak do tego odpowiedni wzmacniacz taki jak np. Atoll in 100, Roksan Caspian, Primare 20mkII, Vincent 226mkII. Może być też Music Hall 35, który do cichego grania znakomicie się nadaje, bo ma lekko uwydatnione skraje pasma.

To ja mam jeszcze jedno laickie pytanie. Cały sprzęt mam w tej chwili podłączony zwykłym przedłużaczem i słyszę włączanie iskrownika w kuchence gazowej w głośnikach. Trochę się boję o sprzęt. Chyba dobrze będzie, gdy kupię listwę zasilającą, czy może powinienem wziąć jakiś filtr? A może uważacie, że zamiast listwy za 100 zł warto zainwestować w jakąś Suprę za 400 czy jeszcze coś innego i to będzie miało wpływ na dźwięk? Przyznam, że w to nie wierzę, ale jakieś zabezpieczenie trzebaby chyba dać, co?

Pozdrawiam

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Ja mam nieaudiofilską listwę Belkina z dożywotnią gwarancją i gwarancją na sprzęt podłączony. Kosztowała 80zł. Jest solidna. Żadne "cyki" nie dostają się do sprzętu.

Dzięki. Byłbym wdzięczny, gdybyś podrzucił jakiś link. Chyba że to to - http://allegro.pl/listwa-przepieciowa-belkin-surgemaster-i1814156063.html

Ale w takim razie to i taka za 40 wystarczy - http://allegro.pl/belkin-listwa-4-wyjscia-2m-bezpieczna-i-estetyczna-i1817420218.html

ciekaw jestem jak nowe AA maja sie do Dynek (52SE lub Focus 140) , cena nowych prawie taka sama.

AA III Lux byly juz bardzo zacne, Phoebe IIS i Mimas mi sie podobaly (zwlaszcza pierwsze) ale czegos im brakowalo.

Dzięki. Byłbym wdzięczny, gdybyś podrzucił jakiś link. Chyba że to to - http://allegro.pl/listwa-przepieciowa-belkin-surgemaster-i1814156063.html

Ale w takim razie to i taka za 40 wystarczy - http://allegro.pl/belkin-listwa-4-wyjscia-2m-bezpieczna-i-estetyczna-i1817420218.html

Ja mam Surgemaster F9S623ep2M, czyli prawie identyczna jak ta 1. Potrzebowałem więcej gniazdek, ale wystarczy i ta 2 za 40zł.

Panowie jak szukacie listwy za 100zł to raczej skupiłbym się na wyglądzie :) One niczego dobrego Wam nie wniosą ;) Używałem kiedyś Lestara za 70-80zł, jej zaleta to, to, że działała :) Kiedyś naszło mnie na wypróbowanie lepszej listwy i nie było już odwrotu - zmiany spektakularne! :)))

Oczywiście kable też nie pozostają bez znaczenia!

Pozdrawiam! :)

post-12821-0-04146000-1316287525_thumb.jpg

post-12821-0-96626600-1316287534_thumb.jpg

post-12821-0-48751800-1316287544_thumb.jpg

Goliat

Mógłbyś coś napisać jaka różnica w brzmieniu pomiędzy tymi dwiema listwami?

Generalnie szkoda że ten gigawat nie robi listw o połowę krótszych , 3 gniazda by mi w zupełności wystarczyły.

Dokładnie jak pisał Scout - nie chcę słyszeć iskry kuchenki w głośniku. :)

Scout - dzięki za pomoc.

Stachu19

A kabli w ścianie to przypadkiem nie masz aluminiowych, znajomy tak miał, że jak odpalał mikrofale w kuchni albo dzwonek miał do drzwi to mu kompakt zwalniał he, okazało się że ma alu w ścianie zamiast miedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.