Skocz do zawartości
IGNORED

Klub miłośników Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

A no właśnie, jeszcze 1siedem. Eno, chyba sie pomieścimy ;)

2013? Hmmm... no nie wiem co na to sam zainteresowany, ale ja wolałbym jakoś niebawem, póki nie ma śniegu na drogach.

Gość zbyniu 360

(Konto usunięte)

Panowie, ja rozumiem zachwyty kablami ale to jest kropka nad i, sam koniec drogi i tyle. porównywałem wiele IC i głosnikowych , mam swoje konkluzje a jedną znich jest - kable dobieramy na końcu i nie nastawiamy się na wielkie zmiany a na niuanse (tylko ślepe testy)

a co do odsłuchów - proponuję już w 2013r.? co Wy na to?

jakie niuanse... sluchalem secik pana michala kabli,i atlas equator,zagral dostojnie ,mocna podstawa basowa -duze zmiany ,to slychac i juz

A no właśnie, jeszcze 1siedem. Eno, chyba sie pomieścimy ;)

2013? Hmmm... no nie wiem co na to sam zainteresowany, ale ja wolałbym jakoś niebawem, póki nie ma śniegu na drogach.

no ja tez wolał bym jak najszybciej kable się już wygrzewają tylko odpowiednich kolumn nie ma jeszcze.

no niestety kawał drogi dokładnie 308km jadąc przez radom ,najkrótsza drogą

zmieścimy się wszyscy pozdrawiam

Ślepy test jest testem na pamięć a nie na odróżnianie, ale zostawmy to, jak przyjadę, to pogadamy i o tym.

Dobra, możemy zrobić tak, że przyjeżdżam na dwa dni i w sobotę jestem u miśka88 a w niedziele w samym Lublinie.

wygrzewanie kabli ... oj...

tylko ślepy test potrafi stwierdzić obiektywnie różnice, siła sugestii jest wielka, wiem co mówię. jeśli różnica jest ewidentna to jest bezbłędnie rozpoznawalna za każdym razem i tyle. Dlatego w teastach leków staosuje sie podwójnie ślepą próbę. EOT.

czekam na warunki finansowe odsłuchu, pozdrawiam

PS jaki weekend ? w niektóre pracuję ...

wszyscy możemy się spotkać u mnie nie ma problemu wybór należny do was, możne być i tak jak napisał audio academy.

wiadomo ze lepiej odsłuchiwać u siebie w pomieszczeniu gdzie staną kolumny także jak koledzy uważają

Panowie pożyczyłem do mojego systemu audiolab Phoebe przewód Chorda Silverscrenn i już jest bardzo dobrze, dzwięk nabrał dynamiki szczegółowości i trochę mięsa na Satrianim i Govt Mule. Z cech które mi brakowalo został mi tylko bas, jest badziej zwarty nawet momentami za krótki. Ale generalnie jestem bardzo zadowlony, jeszcze pożycze tego Odyseya podobno jest jeszcze lepszy od Silverscrena. Tak na marginesie nie wiedziałem że ten audiolab ma takie "kopyto"(w renenzjach pisali żę ma waty ale na tym moim ultalinku pażdziochu nie bylo tego słychać-zresztą nie tylko tego). Podsumowując udało mi się uzyskać "neutrealną szczegółowość"(oczysiście za te pieniądze) o to mi chodziło.

Korzystając z okazji zapytam jeszcz o scenę. Na dobrze znanym utworze All Blues Davisa mam wrażenie że instrumenty na skrajach sceny są trochę bliżej niż trąbka w centralnej pozycji. Czy u Was też tak jest? (może taka jest realizacja) Pytanie do posiadaczy Phoebe.

Wy tu o kolumnach, o przewodach, a ja...! Ja Wam coś pokarzę...?! ;)

Mój nowy nabytek, rocznik 1978-80 !! Magiczny klocek :))

post-12821-0-05909400-1354288867_thumb.jpg

Edytowane przez goliatpl

niezły!! miałem do niedawna zestaw toshiby przedwzmacniacz sc-355 i końcówkę sy-355 tez 80tych-lat fajny sprzęt był z dużą mocą ale czas nastąpił aby pójść do przodu . sprzęty z 80tych lat mają coś w sobie !!

Wy tu o kolumnach, o przewodach, a ja...! Ja Wam coś pokarzę...?! ;)

Mój nowy nabytek, rocznik 1978-80 !! Magiczny klocek :))

Fajnie wygląda . Napisz lepiej jak to gra.

Aluminium też tak szczotkowany jak w Vincencie?

Uwaga panowie z Lublina!

Coś mi się pochrzaniło z dniami tygodnia. Miałem na myśli przyszłą sobotę, czyli 8.12. także jest jeszcze sporo czasu na ustawkę :)

Koledzy z Lublina, dajcie cynk na pw, gdzie i o której za tydzień.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Panowie pożyczyłem do mojego systemu audiolab Phoebe przewód Chorda Silverscrenn i już jest bardzo dobrze, dzwięk nabrał dynamiki szczegółowości i trochę mięsa na Satrianim i Govt Mule. Z cech które mi brakowalo został mi tylko bas, jest badziej zwarty nawet momentami za krótki. Ale generalnie jestem bardzo zadowlony, jeszcze pożycze tego Odyseya podobno jest jeszcze lepszy od Silverscrena. Tak na marginesie nie wiedziałem że ten audiolab ma takie "kopyto"(w renenzjach pisali żę ma waty ale na tym moim ultalinku pażdziochu nie bylo tego słychać-zresztą nie tylko tego). Podsumowując udało mi się uzyskać "neutrealną szczegółowość"(oczysiście za te pieniądze) o to mi chodziło.

Korzystając z okazji zapytam jeszcz o scenę. Na dobrze znanym utworze All Blues Davisa mam wrażenie że instrumenty na skrajach sceny są trochę bliżej niż trąbka w centralnej pozycji. Czy u Was też tak jest? (może taka jest realizacja) Pytanie do posiadaczy Phoebe.

Witaj stachus.

Pobaw się trochę z ustawieniem kolumn.

Najpierw ustaw je równolegle do siebie, i słuchając tego samego utworu

postaraj się przesuwać fronty (tak co 1/2cm) w kierunku miejsca odsluchowego, aż znajdziesz optymalne ustawienie (scena/głębia.....)

To samo zrób odsuwając je od ściany.

Wiem że to trochę czasu zabierze lecz warto.

witam Panów i Panie

Pisałem kiedyś o swoich problemach z dzwiękiem w dużym pomieszczeniu wydobywającym się z Hyperionów. Dzięki pomocy Waszej i przede wszystkim Pana Michała z AA udało sie problem rozwiązać. Głośniki powędrowały na drugą stronę pokoju, w kąty upchaliśmy trochę klamotów i jest o wiele lepiej, chciaż i tak akustyka pomieszczenia jeszcze pozostawia wiele do życzenia. Gra lepiej, designersko żona też pobłogosławiła więc jest ok :-)

Próbowaliśmy też kombinować z kabelkami. Kiedyś pisałem że nie słychać różnicy, teraz odszczekuję - słychać, chociaż może mniej subtelnie w dźwięku a bardziej w przestrzeni.

No a tak koniec podpięliśmy Hypki do hybrydowej Jolidy i to jest chyba kierunek w których trzeba będzie podążać. Fajny dzwięk, no i tak wszystko się otworzyło jakby zdjąć niewidzialną zasłonę sprzed głośników. No ale też fakt że to sprzęt trochę droższy niż mój stary NAD-zik.

Dziękuję wszystkim za pomoc w rozwiązaniu problemu.

szpieg donpedro <<<<

Fajnie że się udało coś poprawić, i że usłyszałeś różnicę :)

Na początku mojej przygody z audio też nie wierzyłem że kable zmieniają cokolwiek, lecz na szczęście swoją nerwówkę związaną z kablami mam już za sobą :)

Życzę dalszych sukcesów.

PS. Tak z czystej ciekawości, to co to za Nadzik?

żeby taki odsluch miał sens to każdy powinien słuchać u siebie

Ważne jest że z daną elektroniką :)

Jasne że najlepiej byłoby u siebie, lecz jakieś doświadczenia można z tego spotkania zebrać - bezcenne :)

Dajcie Panowie jakieś ciekawostki z tego spotkania.

"Polish Audio Academy Phoebe II and IV loudspeaker were commissioned to get musical signal into the room and Albedo was in charge of the cabling. This complete made-in-Poland system sounded nicely coherent and dynamic." (Source: 6moons)

Gratuluję.

Cezar-EU

to jest dość stareńki 325BEE

Stary, ale jary ;)

Trzeba się było sporo napracować, żeby zagrał, lecz było warto!

Mam nadzieję, że wycisniesz z niego ile się da, bo klocek ma potencjał, a przy tym jest tani jak chińska zupka ;)

Edytowane przez Cezar-EU
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.