Skocz do zawartości
IGNORED

Czym zatkać otwory bas refleksu?

MLoxey

Rekomendowane odpowiedzi

Gość smogniezalogowany

(Konto usunięte)

Mój kumpel dobrych kilka lat temu będąc posiadaczem subwoofera jedynie słusznej firmy, wsadził pluszowego misia. Odtąd GłowaMisiaSystem stała się określeniem na wysokiej jakości instalacje. pzdr.

a moze juz na masakre pojsc w Hi-Enda? pluszowe membrany + pluszowe obicie kolumn do tego ladny teczowy napis Puchatek INC, jak jzu ktos wymysli to ja swoje missionki oddaje: > w jednych kolumnach bassrefleksa mam zatkanego kulka od myszki:> nie pytajcie jak to dziala: > ale najlepszy bas jest jak zatkasz i trzymasz dlonia:) radze natychmiast sprubowac i posluchac tego basu ze 3 godziny;)

Teraz całkiem poważnie

Trzeba kupić w sklepie (tylko markowym) 2 gąbki wysokiej jakości, o wysokiej gęstości do mycia ciała. Następnie wyprać w wysokiej jakości proszku, potem odkazić aby do naszej kolumny nie dostały się niepowołane zarazki typu rezonans B lub inne pasożyty. Następna czynność to dopasowanie gąbki do otworu bass reflex, technika lasorowa wskazana, przed tym gąbkę trzeba poddać narkozie aby nie straciła swoich własności wytłumiających. Potem już z górki, zabarwić na kolor odpowiadający naszej kolumnie, poświęcić i mamy zatkanie bass reflexu klasy hi-end.

Widzę, że dokonałem profanacji :-(

Kupiłem w zwykłym sklepie osiedlowym dwie zwykłe gąbki i bez specjalnej obróbki wyciąłem zwykłymi nożyczkami zwykłe "zatyczki" do bas-refleksu, ale działają :-), nawet za dobrze i dlatego z nich prawie nie korzystam.

Gość Przemski

(Konto usunięte)

jeśli już nikt nie potrafi wypowiedzieć się w tej kwestii powaznie, to ja też dorzucę jedną rzecz....

jeśli ktoś jest fanem filmów wojennych można wykorzystać śrut lub plastykową amunicję do ASG (kulki 6mm), przy każdej większej eksplozji trochę rozsypie się po pokoju dopełniając efekt odłamkowy nieudolnie oddany przez realizatora...

Mój wpis był poważny. Ze zwykłej gąbki do kąpieli (to jednak była jedna sztuka) zrobiłem zatyczki do otworów bas refleksu. Przeciąłem ją na pół i z każdej części wyciąłem nożyczkami po jednym cylindrze o wysokości 5.5 cm (taka była grubość gąbki) i o takiej średnicy, by po włożeniu do otworu były lekko ściśnięte. Bardzo rzadko z nich korzystam bo w większym stopniu niż oczekiwałem stłumiły mi niskie częstotliwości.

Ja też mam takie i działają OK. Niestety trudno kupić zwykłe i mam takie z masażem, i nie wiem czy wkładać częścią masażową do środka czy na zewnątrz - jeden dylemat więcej :) ale różnicy mi to nie robi specjalnej

witam, mam pytanie, dzisiaj na próbę zatkałem jeden bassrefleks w moich Omegach (dolny), gdyż basu jest czasem za dużo i w niektórych momentach "ucieka", czy można zatkać tylko jeden basrefleks (oczywiście w jednej kolumnie jeden :), głośniki pracują w układzie d'appolito (czy jakoś tak :), i w tym momencie nie pracują tak samo, czy to może mieć zły wpływ na inne aspekty dźwięku, czy ktoś ma podobne doświadczenia. Z góry dzięki.

Pozdr.

Dreamer 1 ->>

ta kulka to celowo.. to jak moja baba zacznei za glosnoa gadac.. podkrece i jej zeby wybije;)

moze bedzie cicho.. cohc i tego niewiadomo.. bo w sumei niewiem jak w kobiecie zwarc ie zrobic by sie wzmachol spalil:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.