Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór playera CD

LepP

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję w najbliższych miesiącach wymianę playera. Obecnie (i od jakiś 10 lat) gra Sony 720 z serii QS.

Myślałem o wydaniu około 3 tysięcy, oczywiście chciałbym za te pieniądze usłyszeć jakąś znaczącą poprawę dźwięku. Niestety doświadczenie z playerami mam mizerne, to był mój pierwszy porządny odtwarzacz, nie mam więc porównania w swoim systemie.

W oko wpadły mi dwa modele DENON DCD 1500 i Marantz SA 7003, ponieważ odtwarzają również SACD. Nie miałem ich okazji słuchać, to tylko wstępne wybory. SACD, jak i MP3 nie są priorytetem. Może ich właściwie nie być, choć SACD na pewno będzie dla mnie dodatkowym atutem. Nie pogardziłbym też trybem czuwania, mój obecny CD "pali się" 24/7 bo ma tylk osieciówkę.

Oczywiście priorytetem jest jakośc dźwięku. System mam w opisie.

https://www.audiostereo.pl/topic/52599-wyb%C3%B3r-playera-cd/

Na twoim miejscu zainteresowalbym sie tez CD najnowszej generacji tj z dyskiem twardym, tzw sieciowe odtwarzacze CD, ktore odtwarzaja m in pliki FLAC. W tym jest zapewne przyszlosc, nie wiem dokladnie jak z cenami takich CD prawdopodobnie beda przekraczaly kwote ktora wymieniles.

Tu jest jakis test

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jest taki Denon za około 3 tysiące, ale niespecjalnie mnie to interesuje, na pewno brzmieniowo odstaje od "zwykłych playerów w tej cenie. Jakoś nie widzę też szansy na to, że zgram wszystkie swoje płyty na dysk twardy. Wystarczy mi klasyczny CD-ek.

Nowinki to raczej od strony kina domowego, liczę, że mój następny Blu Ray będzie miał dostęp do internetu i wtedy mozna będzie pogrywć z You Tuba i tym podobnych. Jakbym się uparł to mogę tez podpiąć komputer do audio, albo twardy dysk po USB do amplitunera. Ale odbiegamy trochę od tematu.

Co jest warte przemyślenia w tej cenie, możę CA 740?

LepP, 29 Kwi 2009, 12:26

>Jest taki Denon za około 3 tysiące, ale niespecjalnie mnie to interesuje, na pewno brzmieniowo

>odstaje od "zwykłych playerów w tej cenie. Jakoś nie widzę też szansy na to, że zgram wszystkie

>swoje płyty na dysk twardy.

Raczej myslalem o czyms w stylu CD z klasycznym napedem CD i dyskiem twardym lub z mozliwoscia podpiecia jakiegos zewnetrznego dysku lub pendrive. W sieci jest obecnie duzo plikow FLAC do sciagniecia w rozny sposób z roznych miejsc.

No właśnie coś takiego oferuje Denon, choć chyba FLAC nie czyta.

Ukryta Zawartość

z ceną się tylko pomyliłem bo nie 3 a 2 tysiące krzyczą. Tak jak pisałem, nie tędy mam zamiar podążać.

Ukryta Zawartość

słuchaj napisz do mcgyvera na PW to ci zlampizuje tego soniacza. Poprawa dzwięku będzie drastyczna - wokalistki bedą zwisały z lamp a gitarzysci będą latali ci nad głowami. Polecam oczywiscie nie licz na fakture i gwarancje bo ten gośc sie nie zniża do tego poziomu nie mówiać o jakiś tam CE.ale mowie ci poprawa dzwięku drastyczna - tlyko nie zapomnij wyłączyć odkurzacza - bo nie będzie dzwięku w ogóle

Zaufaj Łakaszowi Fikusowi

Ukryta Zawartość

Dowolnego CA Azur z DACem Wolfsona (640 lub 540)

Ukryta Zawartość

za 3 kzł jeśli ma być nowy to też możesz Creek'a rozważyć.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Znajomy mi jeszcze Carata i C.E.C. polecił do rozwazań. Niestety w przypadku tego drugiego model 3300 własnie wypszedł z obiegu i czekają na 3800. Mi się w sumie nie spieszy bo środki będe miał za miesiąc, w tym czasie może uda się cos wypozyczyć.

kup sobie marantza cd-53 daj do mcgyvera on zlampizuje i bedzie hi-end. nie przejmuj sie że ten marantz przed lampizacją nie gra - bo po zagra lepiej niż accuphase i nagra do kupy razem wzięte. on stroi wszystko na słuch także pisz do nie go na PW - nie rozmawiaj z nim przez telefon bo mu słuch zepsujesz i będzie gorzej stroił.

oj McGyver jak tam urabias zjuż klienta...niech tylko klient popatrzy jeszcze na wpisy na temat gwarancji u Ciebie...co od bezpieczenstwa to wpisów już nie ma bo kolega admin pieczołowicie wyciał wszystko co mogło sporwadzić do niewygodnych pytan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.