Jump to content
IGNORED

Yamaha A-960: nie gra jeden kanał


engineering

Recommended Posts

Witam, jak w temacie. Kiedy słuchałem głośno muzy, przestał grać mi jeden kanał. Zasilacz jest sprawny, bo pomierzyłem napięcie zasilania na tych 4 tranzystorach mocy i jast ok. Filtry też są sprawne, bo po włączeniu "main direct" ten jeden kanal dalej nie gra. Słychać na niegrającym kanale jedynie przesłuch oraz gdy dotykam rękoma (tylko ten radiator odpowiedzialny za przejmowanie ciepła od tranzystorów niegrającego kanału), słychać "pykanie"!! Może coś ze stopniem sterującym?? Jak go sprawdzić?? Nie mam innych pomysłów. Co mogę jeszcze sprawdzić??

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Zimne luty, niełączące przełączniki toru sygnałowego. POZDRAWIAM:)

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Zimne luty sprawdziłem z grubsza. Potencjometr i kondensatory sprzęgające też

Hidden Content

    Give reaction or reply to this topic to see the hidden content.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.

                  wykrzyknik.png

AdBlock blocking software detected!


Our website lives up to the displayed advertisements.
The ads are thematically related to the site and are not bothersome.

Please disable the AdBlock extension or blocking software while using the site.

 

Registered users can disable this message.