Skocz do zawartości
IGNORED

Jazzując

sady

Rekomendowane odpowiedzi

>muszę poszukać wszędzie poza wkładką.

racja (u mnie brumił VSPS - dopiero jak oddaliłem trafo to pomogło jak ręką odjął), ale wkładka jest gł. podejrzanym

>A w sprawie podpięć-dobrze mam czy coś źle wpiąłem?

aż specjalnie wyjąłem moją PJ K4 (=Grado Black) i wymiękłem, bo widzę (i Ty pewnie też) cztery piny opisane maciupkimi literkami "L", "R", "H" i "G", teraz jeżeli L to lewy, R - prawy, a G to "ground", to znaczy, że H to sygnał.

Reasumując

2 piny przy literce H to piny od sygnału

przy G - od uziemienia

przy L- lewe, przy R - prawe

czyli - np. pin sąsiadujący z L i G to uziemienie od lewego kanału -> kabelek niebieski lub czarny

i.t.d.:

RG - pr. uziemienie -> kabelek zielony

LH - lewy sygnał -> kabelek biały

RH - pr. sygnał -> kabelek czerwony

uff, mam większe doświadczenie w odpinaniu Grado niż w ich przypinaniu

no to wracam, do muzyki:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

sady

gratuluje dobrego wyboru. Upewnij sie w sprawie kabla ktorym połączyłes gramofon z pre. Słabo izolowany drut bedzie zbierac wszystkie zakłocenia, u mnie na dołączonym do gramofonu basic, miałem brum szum i inne cyrki. Zastapiłem go tylko posiadanym Klotzem i sprawdza sie znakomicie. Ty masz chyba ałdiokłesta:) wiec moze byc ok.

Błedem jest porownywanie brzmienia analogu z CD ale jesli to Twoj pierwszy powazniejszy TT to zrozumiesz to z czasem. Z dobra i niekoniecznie droga wkładka, cyfrak moze sie zaczac kurzyc...pozdro

A może zakłócenia zbiera ci preamp ? Spróbuj umieścić go w jakiejś metalowej skrzyneczce. Ja swojego CS blue wpakowałem do obudowy po starym napędzie CD-ROM. Gdy odpiął mi się przewód uziemiający to brumił niemiłosiernie normalnie jest cisza. W kwestii regulacji gramofonu cenna będzie pomoc Yula. Zdaje się że przerobił ten temat w Pro-jectach dogłębnie.

• 2 tygodnie później...

hej lasic,

a propos BOYS DON'T CRY doszla do mnie dzis CD Glove ze Smithem. Nie sluchalem jej od 1988, a okazala sie dobra, co mi sie b.rzadko zdarza po 20 latach. Bylem na konercie w Pradze, w ub.r.

rewelaha

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.