Skocz do zawartości
IGNORED

MA BR2 contra KEF IQ30

robirem

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

Podłacze się pod temat.

Jak waszym zdaniem grają Monitor Audio Bronze BR5 ? Ponieważ mam okazję kupić kupić nówki BR2 z 2000zł ?

Chodzi mi tu bardzo dużą szczegółowość, przestrzeń i muzykalność. Basu może być mniej.

Słyszałem że te kolumny są wybitnie muzykalne i właśnie precyzyjne. Zaletą dla mnie jest też wylot bas-reflexu z przodu, a nie tył. Jakie jest wasze zdanie, czy może pooglądać się za czymś innym, ale szczerze dobrym w tej cenie ?

Chodzi mi o nowe, pokój ok.18m.

nie wybierasz się na odsłuch ? jeśli chcesz czyjejś opinii to prosze bardzo, swoją krótką wyskrobę ;)

słuchałem BR6 i wg mnie to są bardzo muzykalne kolumny, mają przyjemną, lekko ocieploną barwę ale nie kosztem przejrzystości, na górze grają dosyć precyzyjnie i mimo to nie drażnią (chociaż Vienny to jeszcze nie są;), na deser świetny bas - jest mocny, zróżnicowany, schodzi nisko i ma niezłą kontrolę

• 1 rok później...

radul kolego nie gadaj bzdur ze tonsil siesta graja lepiej niz kef q5 ahaha , tak sie sklada ze moj brat ma kefy q5 ja w blokach mam kef iq30 a moj kolega obok ma siesty podlogowki . czasami do mnie przychodzi posluchac to mowi ze moje graja o 2 klasy lepiej , lepsza stereofonia lepiej nasycone dzwieki , mniej podbarwione , czysciej gra kef , srednica chyba 5 x lepsza wysokie nie mecza sa bardziej roznorodne a co siesta reprezentuje tymi wiezami dla mnie jak na konstrukcje po roku 2005 graja mizernie kefy zjadaja te siesty na sniadanie i to kazdym modelem i nie chodzi tu o moc czy basss tylko o jakosc , ja od siest nawet wybralbym monitor audio br2 ktore tez uwazam za lepsze , a basss w siestach tez nie powala jest syntetycznie pompowany malo roznorodny silny schodzi nisko cieply ale na dluzsza mete monotonny pozdrawiam !!!!! oczywiscie to moja opinia i radul jak ja z twoja sie nie zgadzam ty i inni mozecie sie nie zgodzic z moja kazdy ma subiektywne odczucia , ale wyrazic poglady kazdy moze :)))))))

Nie przesadzaj z tymi Kefam to kolumny specyficzne i napewno nie uniwersalne i to ich wielka wada,potrafia zagrac bardzo dobrze jaaz i klasyke,w roku,i szybkiej muzyce strasznie słabe,miałem je 3 miesiace testowałe bardzo długo i wypadły bardzo blado,w porównaniu z poprzednimi B&W to była porazka.

• 2 tygodnie później...

oj panowie rozumniem ze kef jak wiekszosc kolumn budrzetowych ma wady ale porownywac siesty to smiech na sali hahaha, 2 wstretne wieze ktore pompuja bassem z glosniczka 13 cm za 50 zl , hahaha no ale sa gusta i gusciki , tak sie sklada jak pisalem wczesniej kolega obok ma te siesty i mowi ze wtopil kase a dal tez nie malo bo 1650 zl , radul wiesz na tym forum z tego co widze nie ma wiadc nikogo kto by cie naprowadzil tak czy owak tonsil prucz modeli tango i moze jakies inne kolumy, poza tym ma cos dobrego w swojej ofercie ,ano tak altus bolero to dla ciebie radul pewnie tez super glosniki bo np bolero w srodku ma 2 wielkie bassowce polaczone w tandemie eheehe szkoda tylko ze zero kontroli , wracajac do siest jestes fanem hip hopu czy techno bo tam jest tylko i wylacznie pompujacy i to brzydki basss srednie nijakie sobie ,wysokie szare nie wiem co tam sie moze podobac , radul a jak ci sie nie podoba kef seria Q to jak cie stac posluchaj seri kef XQ albo REFERENCE , ALE DLA CIEBIE PEWNIE SIESTA JEST BEZ KONKURENCYJNA ;)

• 1 miesiąc później...

hahaha monitor audio graja lepiej ? buehehheheehhe znowu chlopie piszesz bzdury , moj kolega ma monitor audio br2 niestety do kefa iq30 nie maja polotu , moze rx bo kosztuja okolo 2 tys ale napewno nie br2 , konkurencja do iq30 moga byc b&w 685 ale napewno nie br2 ,wiec radul prosze cie nie pisz bzdur i nie wciskaj ludzia bredni , ze kef gorszy od siest hahahaha a potem ze monitor audio br2 lepsze od np iq30 stek bzdur!!!!!co do rozkrecania kefow q5 ja wiem ze sa budrzetowe kolumny i nie ma tam cudow ,ale odrazu widac po samych glosnikach bez rozkrecania co jest lepsze siesta czy kef ehheeheh ,i nie rob sobie obory z tonsil siesta :)masz linka do opisu kefa iq30

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

i odrazu dodam ze to co tu napisane zgadza sie bo posiadam tez iq30 u dziewczyny w pracy !!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.