Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt do 200-300 zł

johnnybravo20

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko na nieee, jeszcze jakies glupie docinki.Typowi polacy! A ja po prostu sie spytalem czy w tej cenie kupie cos lepszego .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Standardowy Anti-IC używa mosiężnych wtyczek NYS-373. To jest nie ta liga co Neutrik Profi, i żaden kabel na NYSach nie przeskoczy dobrego na Profi. Za około 7zł/m jest Conducfil SPEAKFIL 8896, do tego dwa komplety neutrik Profi i po robocie. W przeciwieństwie do większości wtyków Profi jest z miedzi, w środku na masie posrebrzanej pod łatwiejsze lutowanie, do tego opcja "silent" z wysuwaną masą. Pozostaje kwestia jak taki profesjonalny kabel podłączyć? Ano tak samo jak to robi Oyaide w PA-02 TR - jeden przewód na sygnał, drugi przewód na masę po obydwu stronach, ekran na masę też po obydwu stronach. Żadne "kierunkowe" lutowanie. Kierunkowości można sobie przestrzegać patrzać na napis - źródło wtedy po lewej stronie kabla. Jak nie ma skąd wziąć Conducfila, to można spróbować podobny konstrukcyjnie Cordial CMTOP222 i zalutować tak jak napisałem. U mojego kolegi sporo drogich kabli poszło się paść, a ten został. Istota w jego konstrukcji to skrętka zatopiona w półprzewodzącym PVC - raz, że geometria skręcenia jest wtedy stabilna, a dwa, że ochrona EMI lepsza. Do tego podwójny ekran 100% pokrycia. W ofercie Klotza (i pewnie paru innych firm również) ja takiego kabla nie widziałem, natomiast takie a la Klotz w ofercia ma każda firma kablarska - dwie żyły i cienki ekran, ewentualnie trochę sznurka w środku. To jest konstrukcja podstawowa, której prorytetem jest ekonomia, a nie jakość dźwięku. Przykładowo między Conducfilem 8030 a 8896 różnica w jakości dźwięku po RCA jest znaczna. 8030 to taki właśnie "kloc", choć powiedziałbym, że lepszy. Anti-IC nie próbowałem, ale wpinane porównawczo z innymi kablami wypadają według moich znajomych mniej ciekawie niż w internecie. Poza tym 100$ za 4 wtyczki NYS-373 i kilka metrów drutu nawojowego w emalii to dowcip. Ważne, że działa, bo za to płacimy. ;)

Arek, ja przede wszystkim porównuję kabel do braku kabla, bo mam taką możliwość - spiąć ze sobą płytki drukowane króciutkimi przewodami. Im różnica większa, tym gorszy kabel - tyle na ten temat. Na NYSach jest delikatny bałagan i takie jakby lekkie ściśnięcie dźwięków, na Profi tak jak ma być - pełna otwartość, porządek i bez przerysowań, i można słuchać przez kabel. :) Być może jest więcej dobrych kabli i wtyczek, ale nie czynię poszukiwań, bo już znalazłem i wolę spędzić czas z większym dla siebie pożytkiem inaczej. ;)

Polecam Sonus Oliva Ag1, tez mam MA na KT88 i niedawno kupiłem ten kabel i szczegółów pojawiło się zdecydowanie więcej ( poprzednio miałem QEDa ), przy tym góra nie jest ostra. Dźwięk bardzo przyjemny, gładki.

Pozdrawiam

Sonus Oliva rozlewa bas, średnica owszem gładka ale lekko odchudzona. Dziwny kabel, u mnie nie sprawdził się totalnie, od buczenia wszystko w pokoju latało, już wolałem wpiąć Gothama, choć ten ciął niski bas i podbijał nienaturalnie wyższy. Sonus będzie dobry do systemów ze szczupłym, suchym basem.

I love the sound of crashing guitars

Z tym basem to dziwne, ja mam Revoxy a one maja bas miękki i nie zauważam takiego zjawiska jak rozlewający się bas. Raczej po wpięciu tego kabla bas jest bardziej zróżnicowany i tyle.

Pozdrawiam

Przykro mi, stary Audioquest Viper choć też gęsty na dole basik trzyma za mordkę aż miło, w porównaniu do Olivy niebo a ziemia :] Oczywiście wszystko zależy od elektroniki i kolumn, jak komuś pasuje to nie widzę potrzeby żeby zmieniać na inny. Ja tylko delikatnie ostrzegam przed kupnem w ciemno żeby potem nie było zdziwka ;)

I love the sound of crashing guitars

A uzywam moze ktoś kabli Chord? typ Company silver siren lub Cobra albo Chameleon?

Denon PMA-2500NE, Denon DCD-2500NE,  PDA GenesisTannoy Revolution XT 8f ,  Kimber Kable 8TC , Technics SL-1200 MK2  + Ortofon 2M Bronze

Dostalem dzis emaila z Top Hifi ze 3 pary po 2 m dł Audioquest Copperhead mogą mi sprzedac za 1300 zł.Dobra cena?

>> Linn Black 250PLN

(nic nie psuje, wszystko elegancko ale bez jakiejś rewolucji czy przełomów, to naprawde dużo)

>> AudioQuest Turquese-Hyperilitz 180PLN

(bardzo neutralny, gładki, w tej cenie rewelacja, dobre proporcje dzwieku)

>> Cambridge Audio Arctic ok 50-100PLN na alllegro!

(świetna sprawa w tej cenie, troszke krystaliczny dzwięk, ale dobre proporcje, nie podbija nic, jest klarowny i dokładny)

>> Odradzam zdecydowanie Monster 100, 200, 300, 400, 400 MKII.

Są to kable podbijające basy, wciskające góre w średnice.

Przytępiają średnice. Bas się rozlewa. No właściwie nie wiem czy jest jakiś

nie spieprzony element dzwięku. Odradzam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.